Kedvenc receptjeink
by bonair
2006.07.02 13:15

Töltött sertéskaraj Calzone módra

Töltött sertéskaraj Calzone módra

Az itt következő receptet egyrészt a STEBA álló grill sokrétűbb felhasználása, valamint a pizzásoknál árusított kedvenc, a calzone ihlette.

A tölteléket természetesen variálhatjuk, így számos finom recept születhet egy alapreceptből. Tölthetjük pl. mozzarella sajttal is.

Azt tartjuk lényegesnek, hogy a hús nehogy száraz legyen, ezért javasoljuk a BBQ sütést, illetve azt, hogy gazdagon, zsírosabb, tartalmasabb tölteléket használjon, hogy a karaj szárazságát ellensúlyozza.
Egy omlós, ízletes töltött hús lesz a végeredmény, mely elektromos grillen prímán elkészíthető.

A töltött hús hozzávalói:

  • 4 vastag kicsontozott rövidkaraj szelet
  • 8 friss bazsalikomlevél
  • 5 dkg pepperoni megmosva, vékonyra vágva
  • 5 dkg füstölt sonka vékonyra szelve
  • (füstölt, főtt császár szalonna is mehet bele)
  • 5 dkg Provolone sajt vékonyra szelve
  • só, őrölt fekete bors
  • 8 friss zsályalevél, lemosva
  • 2 ek. Olívaolaj

Vágjunk zsebet a hússzeleten, tegyünk bele 2 bazsalikomlevelet, pepperonit,

A sonka és a sajt ¼-ét. Tűzzük össze olajozott fogpiszkálóval.

Amíg a grill melegszik, a húst szórjuk meg sóval-borssal, tegyük egy sütőtálba

és mindegyik hús alá és fölé tegyünk 1-1 zsályalevelet. Fröcsköljük meg olajjal

és hagyjuk pácolódni, míg a grill bemelegszik.

Süssük át mindkét oldalát a húsnak, tegyük egy tálra, vegyük ki a

fogpiszkálókat és tálaljuk.

A hús sütéséhez használjon BBQ grillt – álló vagy asztali változatot- a német STEBA elektromos grill gyártó választékából.

Válasszon most grillt a Bonair grillsütő kínálatából!

Süssön változatos, ízletes ételeket az elektromos grillen!