LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

Ultrahangos hidegpárásító

párásító
Szűrés törlése
Ultrahangos hidegpárásító

Bár hangyával még valamivel gyakrabban találkozunk a hétköznapokban, manapság a legelterjedtebb párásító az ultrahangos párásító. Nem ok nélkül vált ennyire népszerűvé.

Miért vált be ilyen sok helyen az ultrahangos hidegpárásító?

  1.  Ez a jelenleg létező leghatékonyabb megoldás a szoba levegőjének párásítására.
    Alig használ fel energiát (ellentétben például a melegpárásítókkal), ennek ellenére akár 4-5 dl vizet is a légtérbe tud juttatni egy óra alatt. Lefekvés előtt 1-2 órával bekapcsolva egész éjszakára kellemesen párás környeztet teremt, ezért biztosan nem fogunk kiszáradt nyálkahártyákkal, vízért kapkodva ébredni az éjszaka közepén.
  2. Az ultrahangot az emberi fül nem képes meghallani, így a készülék egyáltalán nem hangos. A helikopter-leszállópályák hangulatát is nyugodtan elfelejthetjük, hiszen egy hidegpárásítóban mindössze egy apró ventilátor dolgozik.
  3. Az elektronikus szabályozásának köszönhetően páraszint pontosan beállítható. A készülik szükség szerint kapcsol ki és be, attól függően, hogy a mért páratartalom nő vagy csökken.
  4. Egyes típusokkal Salvus gyógyvíz inhalálása is lehetséges, ami tovább fokozza az egészségügyi előnyöket.ultrahangos hidegpárásító

Hogyan működik?

Az ultrahangos hidegpárásító egy nagyon magas frekvencián (ultrahang) rezgő lapka porlasztja a tartályban lévő vizet finom, alig néhány mikronos köddé. Az így keletkezett permet oszlik azután szét a helyiség levegőjében. Fontos, hogy a köd kellőképpen finom legyen, a gyenge minőségű párásítók eláztathatják a bútorokat.

Ha a páratartalom eléri a beállított szintet vagy elfogy a tartályba bekészített víz, a párásító automatikusan kikapcsol, így teljes biztonsággal használható.