LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2019.01.18 14:33

Válasszon minőségi párásítót!

párásító
Szűrés törlése
Válasszon minőségi párásítót!

Az üzletek polcai roskadoznak a párásító készülékek kínálatától. A döntés nem egyszerű. Melyik legyen a befutó? Párásító pár ezer forintért? Az ajánlat csábító, igaz? De vajon hosszútávon megoldja problémáját?

Járjuk körbe ezt a témát… Párásító készülék iránti kereslet főként a téli, hideg időszakban emelkedik meg. Hogy miért? Mert a fűtési szezon beköszöntével a levegő relatív optimális páratartalma lecsökkenhet.

A levegő szárazzá válik, ami számos egészségügyi problémát okozhat. Köhögés, kiszáradt torok érzése, száraz bőr, elhúzódó felső légúti megbetegedések, orr és szemszárazság, felerősödő allergiás tünetek, rosszabb esetben kruppos rohamok.

Párásító: azonnali gyógyír lehet a légúti bajra

A száraz levegő megjelenésekor „az előrelátók” jó helyzetben vannak, hisz náluk már ott lapul a szekrény mélyén egy párásító. Nekik nincs más teendőjük, mint elővenni a párásítót és a megfelelő karbantartási eljárás után bekapcsolni. A „gyorsan cselekvők” azonnali megoldást akarnak, főleg, ha már érzik a száraz levegő kellemetlen tüneteit. Gyors döntés, gyors választás: s néhány óra múlva már ott díszeleg a jótékony párásító az otthonukban. A "megfontoltak” nem kapkodják el a párásító vásárlást, először tájékozódnak, majd döntenek.

Párásító vásárlásakor legyen körültekintő, alapos

Érdemes párásító készülék vásárlásakor megfontolt és előrelátó vásárlóvá válni. Fontos, hogy még a párásítási szezon megérkezése előtt tájékozódjon a párásítási technológiákról. Hagyjon időt magának, hogy megismerje a párásító kínálatot, s döntsön előrelátóan. Nézzen körbe a piacon, gondolja végig milyen problémára keres megoldást. Hosszú távra vagy rövid távra tervezi a párásító vásárlását? Ne csak a külcsín és az ár alapján döntsön!

Minőségi párásító kontra tömegcikk párásító

Látszatra úgy tűnhet, hogy egy pár ezer forintos párásító is megoldja a száraz levegő kérdését. Ám fontos néhány szempontot mérlegelni, mikor egy párásító készüléket leemel a polcról… Nézzünk a „dolgok” mögé:

Például:  Egy pici ultrahangos párásító készülékben megoldott a víz lágyítása, azaz az ásványi anyagok kiszűrése? Van benne vízszűrő betét?

A vízzel kiporlasztott por, ásványi anyagok és még ki tudja milyen összetevők

Magyarországon jellemzően kemény a víz. Mi azt javasoljuk, hogy a párásítóba lágy vizet vagy csapvizet tegyen. A szűrt vízben kevesebb, de a csapvízben sokkal több ásványi anyag található, ami, ha nem megfelelően kerül kiszűrésre, akkor az bizony bekerül a levegőbe. Ez a „probléma” főként az ultrahangos párásítókra jellemző, ahol a víz kiporlasztásra kerül. Ön szerint ez jót tesz az egészségének? Hogyan mutat a bútorokon?

A BONECO ultrahangos párásítóban egy olyan speciális vízlágyító patron van, melyben aktívszén is megtalálható. Nemcsak a szennyeződéseket, hanem a szagokat is kiszűri. A levegőbe csak tiszta és szennyeződésektől mentes pára kerül, mely jelentősen megnöveli a levegő páratartalmát, s ez kedvezően hathat az immunrendszerére.

Van-e páraszintszabályzó a párásító készülékben?

A jobb párásító készüléken beállítható a páratartalom. De vannak olyan párásítók, ahol ez nem megoldott. Ebben az esetben a túlpárásítás veszélye merülhet fel. Figyeljen erre is párásító készülék vásárlásakor. A BONECO mindegyik párásítóját automata páraszintszabályzóval látták el.

Milyen a víz higiéniája?

Nedvesítőbetétes párásítóknál a víz keménységével nincsen gond, hiszen ennél a technológiánál csak a H2O párolog a tartályból. A csapvízben lévő szennyeződések, ásványi anyagok a tartályban maradnak. Azonban itt felmerülhet egy kérdés: a víz, ami a tartályban van baktériummentes?

Sajnos a bacilusok hamar elkezdenek szaporodni bárhol és bármikor. A légmosóknál és a nedvesítőbetétes párásító készülékeknél gyakran több órán keresztül áll a tartályban a víz, ami az egészségtelen mikroorganizmusok elszaporodásához kedvező.

A svájci BONECO párásítóiban egy ezüstrúd gondoskodik a víz higiéniájáról és csíramentességéről. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott párásítóban milyen módon oldották meg a higiéniát! Az ezüstrúd megakadályozza a biológiai szennyeződések elszaporodását a víztartályban.

Akkor lesz higiénikus párásító, ha néhány naponta új vizet szükséges tölt bele, nem hagyja állni benne napokra, hetekre a vizet, illetve a párásító tartályát kiöblíti, a használati utasításnak megfelelően rendszeresen karbantartja.

Milyen membrán található az ultrahangos párásítóban?

Az ultrahangos párásítók lelke a membrán. Szerepe, hogy a párásítóban lévő vizet mikroszkopikus szemcseméretre porlasztja szét. Ha ez a membrán nem képes a kicsi (1-5 mikron) szemcseméretre, akkor a készülék mellett víztócsa alakulhat ki, mely tönkreteszi a bútorokat.

A BONECO ultrahangos párásítói apró szemcseméretre (1-5 mikron) porlasztja szét a vizet, mellyel elkerülhető a készülék melletti víztócsa kialakulása.

Könnyű a párásító karbantartása?

Párásító választásakor érdemes végig gondolnia, hogy milyen költségekkel és karbantartási igénnyel kell számolnia a párásító használata során. Mennyi ideig tart a készülék takarítása? Mennyi költséggel jár az esetleges tartozékok beszerzése?

A BONECO párásítók karbantartása egyszerű. Egyes párásítókba öntisztító üzemmód funkciót is beépítettek, mely még jobban megkönnyíti a karbantartást.

A BONECO W200 légmosó nedvesítőszűrője pl. mosógépben is mosható. Az ultrahangos párásítók esetében a vízlágyító patron cseréje 3-5 havonta szükséges, míg az ezüstrúd csere csak évente esedékes.

A BONECO párásítókat érdemes néhány hetente, havonta CalcOFF vízkőmentesítővel vagy 20% ecettel kimosni.

Milyen problémára keres megoldást?

Párásítás? Légtisztítás? Talán mindkettő? Szeretne otthonában saját sóbarlangot? BONECO ultrahangos párásítói a jótékony Salvus víz inhalálásra is alkalmasak. A légmosók nemcsak párásítók, hanem szelid légtisztítók is. Párásítás közben tisztítják a levegőt.

A svájci BONECO a minőségi párásító jelzővel illethető

Válassza a minőséget! A BONECO gyár több mint 60 éves múlttal rendelkezik, megbízható minőségű svájci márka. A vásárlói vélemények követése és a folyamatos fejlesztések teszik igazán megbízhatóvá és hosszú élettartamúvá a BONECO párásító és légtisztító készülékeit.

Ismerje meg a BONECO párásítókat!

Nézze meg a BONAIR párásító készülék kínálatát,

válasszon mielőbb onnan az igényeinek leginkább megfelelőt!