Konyha világa - Receptek
by bonair
2024.05.15 11:21

Air fryer a konyha egyik kiváló eszköze

Air fryer a konyha egyik kiváló eszköze

Hihetetlen iramban hasít az érdeklődés az olaj nélküli sütő készülékek, az air fryer iránt.
Magyarul forró levegős sütő, ám az angol- nemzetközi neve ragadt be honfitársaink szóhasználatába is.

Airfryer forrólevegős sütő az egyszerű ételkészítéshez

Az airfryer alapvetően egy kis légterű sütő, mely hamar felmelegszik és a fűtőszálainak, csekély űrtartalmának köszönhetően rövid idő alatt átmelegíti, megsüti a belehelyezett ételeket.
Olajsütő helyettesítő vagy inkább minisütő. A köztudatban és háztartási -konyhai cikkek kategórizálásánál az olajsütő kategóriába sorolják. (Nálunk a Bonair-nél is itt találja meg)

Miért jó egy airfryert használni?

Számos érvet felsorakoztathatunk, ám a legnépszerűbb, elismert előnyei:

  • minimális olajat igényel
  • helyettesítheti az olajban sütést- egészségesebb változatban
  • ételmelegítésre is használható
  • nem kell a nagy sütőt bekapcsolni, rövidebb idő alatt és energiatakarékosabban 
    elkészül az étel
  • egy készülék használható változatos ételkészítéshez

Többezer magyar konyhába bekerült már, de kicsinek bizonyult 

Időszakonként előfordulnak trendek, a 90-as években az olajsütő- fritőz is egy óriási divathullám volt. Akkor még jóval kisebb volt az import termékek választéka Magyarországon. Most hasonló hype az olaj nélküli sütő, ám hazánkat elárasztották a különféle kis forró levegős sütő készülékek. Több ezer (mit ezer, százezer) darab bekerült már a magyar otthonokba, sokan imádják, azonban temérdek háztartásban néhány kipróbálás után bebizonyosodott: túl kicsi az airfryer.

Airfryer van már, ám csak mint konyhapulton helyfoglaló

Zsuzsi barátnőm is vett egyik ismert élelmiszer üzletben egy kis feketét, hirtelen felindulásnál egyik bevásárlása alkalmából. Jó ára volt, most olyan divatos cucc, kell egy neki is. Kint is van a konyhájában a pulton.
Kérdeztem, hogy szereti-e. Mondta, hogy jó lenne, de kicsi, nem használja. Így csak porosodik, koszolódik a tűzhely mellett.
S nem is tudta, hogy nekünk a Bonair-nek is van. Ohhhh! 

Olcsó airfryer, mégis drága, mert kell egy nagyobb

Már húszezer Ft körül is lehet airfryer készüléket beszerezni. Az olcsó cucc már sokszor bebizonyította, hogy mégsem olcsó, ha nem használjuk. Egyrészt a szárazabb ízek okozhattak egyes használóknak csalódást, másoknak pedig a macera, hogy az olcsó airfryer kicsi. Kis adagokat tudnak csak készíteni benne egyszerre. Így inkább nem használják vagy pedig egy jóval nagyobba kell beruházni. 

Mekkora airfryer vásárlása javasolt?

Nos, az elmúlt években nagyon sok üzletben és roppant kedvező áron fellelhetőek a forró levegős sütők, azonban kevés felhasználó nézi meg, hogy mekkora az űrtartalma, azaz egyszerre mekkora adag ételt tud elhelyezni benne.
Egy -két személy részére az 5 literes airfryer vagy kisebb még ideális lehet, ám családok számára én- a Bonair gyakorló háziasszonyaként-  mindenképpen a 8 literes forró levegős sütő méretet javasolom- vagy akár még nagyobbat.

Mikor lesz a kis gőzsütő ekkora divat?

Kérdezem én, ugyanis én a STEBA DG30, DG40 kis sütőkészülékeit preferálom sokkal inkább a hozzám fordulóknak, mint egy most divatos forró levegős sütőt. Tény, hogy jóval drágább. Azonban nagyobb adagokat is elkészíthet benne, sokoldalúan használhatja. Gőzzel sütés, melegítés, fermentálás, grillezés, stb   Eszméletlen komplex, s praktikus. S gyönyörű konyhadísz is.
Viszont most más a divatirányzat, s a háztartási büdzsébe sem biztos, hogy belefér.

Ha most egy normál méretű airfryer beszerzése, birtoklása a vágya, akkor javaslom, hogy a STEBA forró levegős sütői közül válasszon itt a Bonair kínálatából!
Szép és praktikus darab a 8 literes airfryer a STEBA HF8000 típus. Jó ár-értékarány. Jó szívvel ajánlom.
Ismerje meg jobban! Akár bemutatótermünkben megtapogathatja, ki is próbálhatja! (hozzon alapanyagot)  Mi kis méretűeket nem is tartunk, több éve már csak az 5 literes mérettel kezdtünk, felismerve azt a problémát, amit most másoknál tapasztalunk. Elkerülnénk barátainknál és ügyfeleinknél is azt, hogy valami feleslegessé váljon, ne legyen vele elégedett.


Válasszon airfryer-t a Bonair-től!