Konyha világa - Receptek
by bonair

Grillezett szuvidált kacsa

Csirke
Sous vide, szuvidálás
Szűrés törlése
Grillezett szuvidált kacsa

Szívesen készítesz otthon Te is kacsamellet, ám az elkészítési móddal nem vagy igazán tisztában? Mindig azon morfondírozol, hogy vajon a nagyinak mitől vált olyan omlóssá és puhává? Akkor most átadom a titok kulcsát. GYERE ÉS OLVASS! ????

Tudtad, hogy az omlós kacsamell rövid sütési idővel, ám annál hosszabb előkészítési idővel válhat olyan finommá? Az előkészület rád ezek után többé nem ró nagy terhet, mert a kacsánknak egy STEBA SousVide főzőben kell csupán melegednie. A szuvidált kacsa jó választás lehet egy ünnepi asztalra is! Lássunk is neki:

Az omlós, szuvidált kacsa receptje

kacsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg – 1 kg kacsamell (vendégseregtől függően)
  • zöldség vagy húsleves alaplé
  • 2 dl vörösbor
  • teavaj
  • kacsazsír
  • dióolaj
  • balzsamecet
  • 2-3 rozmaring ág

 

Elkészítése:

A kacsamellet vákuumzacskóba téve ízlés szerint fűszerezd meg (én most sós kacsazsírral megkenve gondoltam pár szál rozmaring ággal), majd vákuumozd le, és a SousVide főzőbe helyezve, 59°C hőmérsékletre téve szuvidold meg a kacsamellet a vastagságától függően kb. 50-70 percen keresztül.

A vízfürdős hőkezelés után, olajos papírtörlővel töröld át az elektromos grill felületét, majd kérgezd meg rajta dióolajon a szuvidált kacsa külsejét. Akkor jó, ha a külseje szép barna, míg a hús belseje rózsaszín színű. Ezt követően pihentesd melegen (60°C-on) egy óra hosszát.

<<< Válassz megfelelő elektromos grillt ITT! >>>

A vákuumzacskóban maradt kacsa pecsenyelevet öntsd egy lábasba, öntsd fel alaplével, add hozzá vörösbort. Forrald őket össze, ízesítsd meg a balzsamecettel, majd sűrítsd be a teavajjal. Jöhet ismét a kérgesített szuvidált kacsa. Szeleteld fel, és öntsd nyakon a pecsenyelével.

Pár szó a szuvidálásról!

A szuvidolásnál nagyon fontos az állandó hőmérséklet, a SousVide főzők ezért tartják a beállított előfőzési hőmérsékletet.

  STEBA SV100 Sous Vide Professional
Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.