Konyha világa - Receptek
by bonair
2012.06.25 16:10

Grillfesztivál, grillbajnokság Balatonlellén

Grillfesztivál, grillbajnokság Balatonlellén

Mi már tudjuk, hogy a grillezés nem csak munka, hanem jó móka is. Aztán bele lehet vinni némi versenyszellemet is, hogy ki süt finomabbat. Egy olyan újfajta „Ki mit tud” játék, csak itt a főszereplő tudása nem feltétlenül a szellemi tevékenysége alapján kerül értékelésre. Hanem…. mit süt ki, hogyan grillez.

A grillezés jó móka! Céges csapatoknak is közös mulatság, csapatépítés, így ismerkedhettünk meg Balatonlellén a grillfesztiválon belevaló önjelölt szakácsokkal.

A grillezésre nevezettek között nagyon lelkes és jópofa helyi „hatósági” csapatok is kivonultak. A grillezés szerelmesei, a grillbajnokok tűzoltók és rendőrök – egyenruha nélkül. A „Szolgálunk és védünk” szlogen helyett én most újítok nekik egy találóbbat: „Grillezünk és nyerünk!”

Grillfesztivál, grillbajnokság Balatonlellén

Balatonlelle központja nagyszínpaddal, árusokkal, borászokkal várta a jeles eseményt, a Magyar Grillbajnokságot 2012. júni 22-24 közötti hétvégén.

A nyári kánikula sok látogatót vonzott a magyar tenger, a Balaton partjára. A víz hőmérséklete nagyon kellemes, már-már meleg volt.

Az elszánt grillezőknek azonban inkább csak a forróság és a füst jutott, no, meg a versenyszellem és a finom falatok.

Profi és hobbi grill szakácsok

Szombaton a profik mutatták meg grillezési szaktudásukat. Faszenes grilleken készültek a különleges és finom fogások.

Vasárnap a grillezési hobby kategóriában nevezettek mérték össze tudásukat, s a zsűri az ízletességen kívül a tálalást, a külcsínyt és az ötletességet díjazta.

Grill étel a bébipapi és pelus

Ötletességből valóban nem volt hiány, erre alapozva külön „FAN” kategória díjazott is lett egy család, mivel a grillverseny feladatát pici babájukkal együtt látták el. Grilleztek még bébipapit is, s babapelust is felhasználtak a tálaláshoz, terítéshez.

Megismerkedtünk még a grillezésre nevezettek között nagyon lelkes és jópofa helyi „hatósági” csapatokkal is, a tűzoltók és rendőrség csapatával.

A tűzoltóknál is megjelentek családok, apró gyerkőcök is beöltöztek tűzoltóruhába, sisakba, s vidáman, lelkesen vonultak a füstölgő grillekhez tüzet oltani.

A hobby grillezőknek sertéshúst kellett versenyfeladatként grillen elkészíteni.

A bajnok rendőr csapat

A magas rangú szakmai zsűri a VIDÉKI REND fedőnevű, a Balatonlellei Rendőrörs csapatának az ízletes sült oldalasát tartotta a legfinomabbnak. Állítólag felülmúlta még az előző napi profi kategóriás szakács versenyzők némelyikének grill oldalasát is.

A grillezett oldalas tálalása tetszett nekem nagyon. Ötletes és szakácskodni szerető rendőrökre vallott, hogy kivájt cukkini belsejébe padlizsánkrémet töltöttek, s azt kínálták a sült oldalas mellé. Valóban ízletes volt, s megérdemelték a hobby kategória győzelmét.

STEBA grill az aranyérem mellé

Így jutott a Lellei rendőrörs csapata a grillbajnoki aranyéremhez és a fődíjhoz, a német elektromos asztali grillhez. /STEBA VG 120 asztali grill/

A STEBA grill készülék meglátásunk szerint jó helyre kerül, hiszen a rend őrei bizonyára vigyáznak rá is. (s közben szolgálati grillezés is előfordulhat)

Ezentúl az őrs 24 fős gárdáját fogja szolgálni, akik hétköznap is szívesen készítik saját maguk az ebédjüket. Reméljük, hogy finom fogásokkal jó szolgálatot tesz a STEBA grillsütő.

A nyertes csapat szlogenje közismert: SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK.

A BONAIR BG Kft a STEBA grillsütő felajánlással az amúgy is hatékony és összetartó rendőri csapatnak nemcsak jó szolgálatot, hanem jó étvágyat is kíván.

Grillfesztivál ételkóstoló

A grillfesztivál a grillversenyek után grillezett ételkóstolóval várta a nagyérdemű közönséget.

Rózsa Gábor főszervező séf úgy készítette el a steaket a saját tervezésű, hordóból készített grilljén, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Az isteni steaket, grillezett csirkeszárnyak, aztán grillezett sajt követte.

A grill étkek közelében több borpincészet kínálta a borait, úgyhogy aki a fenséges grill ízek után megszomjazott, könnyen hozzátársíthatta az előző évek szőlőtermésének nedűjét.

A grillezők és a közönség jó hangulatáról a grillfesztiválon fellépő élő zenekarok, énekesek gondoskodtak.

Mi énekesekkel nem tudjuk Önt ellátni, jó hangulattal csak akkor, ha találkozunk, viszont akkor grillezés is lesz.

A STEBA elektromos grillsütő széles repertoárja várja, hogy megismerje Ön és az otthoni grillezés eszközeként kiválassza. Ismerje meg a Bonair grillsütő kínálat bajnok tagjait!

Jó sütögetést kívánunk!