LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

Légtisztító és párásító használat együtt?

párásító
Allergia
Légtisztítás
Szűrés törlése
Légtisztító és párásító használat együtt?

Kell -e a légtisztító mellé még egy párásító is? Mikor van szükség kombinált párásító légtisztító megoldásra? Aki csak futólag átnézni az interneten vagy egy boltban a légtisztító kínálatot, rengeteg olyan készüléket láthat, amelyik mind a két feladatot igyekszik ellátni. A gyártók azt ígérik, csak egyetlen készülék szükséges a tökéletes minőségű levegőhöz, de vajon valóban működőképesek ezek a “két legyet egy csapásra” típusú megoldások?

Légtisztító mellé párásító

Kik azok, akiknek érdemes együtt használni a két készüléket?

  • Azok, akiknél gyakran száraz a levegő.
  • Akik szeretnének takarékoskodni a hellyel a szobában.
  • Akik a komplex megoldások hívei: nem csak egyetlen szempontból szeretnék szabályozni otthonuk légminőségét, hanem átfogó megoldást keresnek.
  • Kisgyerek mellé: a gyerekszobában magasabb páratartalom az ideális, mint a felnőttek által használt helyiségekben, és mivel a gyerekek immunrendszere még fejletlenebb, érzékenyebbek a káros anyagokra, légtisztításra is nagyobb szükségük van.

Kinek nem szükséges párásító a légtisztító mellé?

A kifejezetten párás levegőjű otthonokban értelemszerűen nem javasolt a párásító készülékek használata: a túl magas páratartalom is hasonlóan veszélyes és káros, mint a túlságosan alacsony.

Azoknak, akik kénytelenek a levegő minőségén spórolni. Ilyenkor muszáj eldönteni, mi a legfontosabb tényező, és ennek megfelelően beszerezni a szükséges berendezéseket. A legtöbb ember számára (érthető módon) a legfontosabb a levegő állandó, kellemes hőmérséklete, azonban azt, hogy Önnek a levegő tisztasága vagy a páratartalma -e a fontosabb szempont, azt lakása adottságai és a benne élők esetleges panaszai alapján saját magának kell eldöntenie.

Légtisztító és a párásító módszerek

1. Két külön készülék

Azok számára lehet előnyös, akik csak az év egy bizonyos szakaszában szeretnék mind a két eszközt használni. Például csak télen száraz a levegő a lakásban, de az allergiás tünetek megelőzése végett nyáron is szükségét érzik a párásításnak.

2. Kombinált párásító légtisztító

Jól szabályozható és helytakarékos hibrid megoldás, egyetlen hátránya a magasabb ára lehet.

3. Légtisztító, ami vízzel működik – a légmosó

Kettő az egyben: a légmosó működési elvének köszönhetően automatikusan beállítja az ideális páratartalmat, miközben szó szerint megmossa a szoba levegőjét.

 

Bármelyik megoldás mellett is döntött, a legfontosabb minden hasonló készülék esetén a minőség és a biztonság. Kattintson, hogy Önnek is svájci minőségű légtisztítója lehessen!