LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

Légúti nyákoldás párásító segítségével

párásító
Légúti problémák
Szűrés törlése
Légúti nyákoldás párásító segítségével

A nyirkos, hideg, borult idő nekünk nem kedvez, a légúti fertőzéseket okozó baktériumoknak és vírusoknak viszont annál inkább.

Ilyenkor gyakrabban kapunk el különféle betegségeket, melyeknek tünetei lehetnek a nátha, a köhögés, az orrmelléküregek fájdalma és főként gyermekeknél a fulladásos tünetek is.

Bár a nátha nem gyógyítható, az előbbi tünetek megelőzését és enyhítését is segítheti a szakszerű nyákoldás.

Légúti nyákoldás természetesen

Megfázás idején a legtöbben a különféle gyulladásgátló gyógyszerekhez, orrspray-khez, köptető szirupokhoz fordulunk megkönnyebbülésért. Ezek rendszerint valóban hatásosak, de veszélyes mellékhatásaik lehetnek, és a mesterséges orvosságok a májat is megterhelhetik. A legtöbb ember nem szívesen vesz be gyógyszert, ha nem feltétlenül muszáj. Ha Ön is közéjük tartozik, próbálja ki a gyógyvizes párásítást, mely kíméletes, természetes, és bizonyítottan hatékony gyógymód a megfázásos időszakban. 

Salvus-ködös gyógykúra

Ön hallott már a Salvus vízről? Gyulladáscsökkentő hatása miatt több betegség, például gyomorpanaszok esetén is bizonyított ez a bükkszéki eredetű gyógyvíz. Arra alkalmas párásító készülék segítségével akár be is lélegezhetjük ezt a rengeteg jótékony anyagot tartalmazó vizet, így légúti panaszok esetén pontosan ott fejtheti ki a hatását, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Hogyan használja?

Salvus víz ma már a legtöbb nagyobb élelmiszerboltban is vásárolható.

Legjobb kúraszerűen alkalmazni, betegségtől függően 3-10 napon keresztül, naponta egyszer vagy kétszer 15-20 percet eltöltve egy Salvus vízzel bepárásított mosdóhelyiségben. A párásító készüléket ilyenkor vízlágyító patron nélkül kell használni.

Megelőzésre is használható, érdemes már ősszel elkezdeni a használatát.

Amikor először használja a párásítót gyógyklímaként, a pára belélegzése először kellemetlen, ingerlő érzéssel járhat. Ez azonban csak azt jelzi, hogy a kezelés hatni kezdett, és az érzés hamar elmúlik. Ha a feloldott nyákot sikerült felköhögni, a kezelés elérte a célját. Ezután sokkal kellemesebben, fogja érezni magát, mint a kezelés előtt, a sikeres nyákoldás ugyanis valódi megkönnyebbüléssel jár.

Természetesen a kúra elkezdése előtt érdemes kikérni orvosa véleményét is!

Salvus inhalálásra alkalmas párásító készülékek