LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2009.01.21 08:45

A SALVUS víz párásítása

A SALVUS víz párásítása

A SALVUS gyógyvíz 1951 óta hivatalosan elismert természetes gyógyvíz. A SALVUS víz a Föld 91 természetes elemének több mint felét tartalmazza. A makroelemek mellett a 11 féle ásványi vitamin is megtalálható benne. Gyógyhatása ivókúraként is elismert.

Számos beszámolót is olvashattunk már arról, hogy gyomorbántalmakra, refluxra, emésztőszervi gyulladásnál gyulladáscsökkentő hatással bír. Egyre elterjedtebb az alkalmazásra a hangszálak, légutak gyulladása esetén is.

A légutak megtisztítása, a gyulladáscsökkentés akkor eredményes, ha a Salvus vizet köddé porlasztjuk és inhaláljuk. Azaz Salvus gyógyklímát alakítunk ki. Az orvosi inhalátorokon kívül a speciális ultrahang membránnal rendelkező BONECO ultrahangos párásítókkal is van erre lehetőség.

Mivel cégünk a Bonair, a BONECO párásítók magyarországi forgalmazója, így a párásítás mellett ma Salvus víz által is igyekszünk az Ön közérzetének javítását előidézni.

Áldásos tengervíz

Szinte mindenkinek nyaralást, kikapcsolódást, napfényt jelent a tengervíz. Élmény, fürdés, hullámok meglovaglása, kellemes közérzet társul hozzá.

A légúti panaszokkal küszködőknek azonban ennél is nagyobb élvezet tenger közelben tartózkodni. Mivel a légzés kielégítő, akadálytalan a sós tengeri levegős környezetben. Felszabadító érzés!

A tenger felől érkező, szinte pollenmentes szél a hullámok csúcsáról a tengervizet leszakítja, azokat apró cseppecskékre porlasztva sós párával telíti a levegőt. Nagyon régi megfigyelés, hogy a légzőszervi betegek egy része jobban érzi magát tiszta, sós párás levegőben. Az orvosok is gyakran ajánlják légzőszervi betegek részére, hogy utazzon tenger mellé.. A sós pára belégzése a letapadt, szívós váladékot fellazítja, és könnyebbé teszi annak kiürülését. A pollenszegény levegő kíméli az légzőszervet, immunrendszert. Így tenger közelben a virágporra érzékenyek allergiás tünetei mérséklődnek.

Otthoni nyaralás- tengervíz az otthonában a Salvus által

Mi van akkor, ha nem mehet minden nap a tengerpartra?

Vigye a tengerpartot saját otthonába! Teremtsen maga körül sós SALVUS gyógyklímát a BONECO

ultrahangos párásító készülék segítségével az egyedülálló összetételű bükkszéki természetes SALVUS gyógyvízből!

Párásítás évtizedes hagyományos módon -Salvus a kislábosban

Párolgás során a vízben oldott anyagok nem kerülnek ki a légtérbe, hanem visszamaradnak a párologtató edényben; egyre töményedő oldatot eredményezve. Végül a víz teljesen elpárolog és az edényben ottmaradnak az eredetileg oldott anyagok só formájában. Ezért a lábosban a víz, akár a Salvus víz felforralásával az ásványi anyagok nem áramlanak ki a levegőbe, így jótékony hatást sem képes kifejteni.

Hogyan tudom az oldott sókat is a levegőbe juttatni?

A BONECO ultrahangos párásító készülék a folyadékot nem párologtatással, hanem porlasztással juttatja a légtérbe. A párásító készülék belsejében, a folyadékba merülő lemezke elektromos áram hatására rezegni kezd. A folyadékból a rezgés hatására mikroszkopikus cseppecskék képződnek. A képződött köd minden cseppje gyakorlatilag az oldat egy piciny darabja, ezért pontosan olyan összetételű, mint maga a folyadék, amiből keletkezett. Ennélfogva tartalmazza a vízben oldott anyagokat is. Az ultrahangos párásító a vizet alkotóelemeire bontja, teljes mértékig szétporlasztja és kifújja a levegőbe.

Fehér por jelenik meg párásításnál

Amennyiben az ultrahangos párásító csapvízzel vagy Salvus vízzel működik és nem használ vízszűrő patront, úgy a víz összetevőit is kiporlasztja a levegőbe. Minél kisebb szemcseméretre képes porlasztani a párásító, annál inkább várható fehér por lerakódás a párásító környezetében.

Kellemetlen, amikor a fekete bútort, elektromos eszközöket, számítógépet, laptopot beborít a por.

Párásításnál a porszórás elkerülése

A párásítóba töltsön szűrt vizet vagy BONECO ultrahangos párásítót használjon, mely rendelkezik vízlágyító patronnal, mely megszűri a vizet. A párásító Salvus vizes használata esetén badarság megszűrni a vizet, ekkor annak kipárásítására van szükség. Olyan helyiségben történjen a Salvus vízzel párásítás otthonában, ahol nem zavaró az ásványi anyag lerakódás, illetve könnyen kitakarítható. Mi erre leginkább alkalmasnak a kis méretű csempézett helyiségeket (wc, fürdő, kamra) ajánljuk.

A SALVUS víz összetevői, ásványi anyagok

A SALVUS gyógyvíz pontos összetevőit a Salvus víz palackján illetve a Salvus weboldalán megtalálja.

A gyógyvíz az alábbi főbb oldott részeket tartalmazza, melyek értékesek számunkra:

Nátrium 5800 mg/l

Lítium 2,0 mg /l

Klorid 2020 mg/l

Bromid 13,9 mg/l

Jodid 2,08 mg/l

Fluorid 3,0 mg/l

Hidrogén-karbonát 12.810 mg/l

Összes oldott ásványi anyag tartalma: 22 205 mg/l.

SALVUS víz párásítása párásítóban

Alkalmi jelleggel használhatja a BONECO ultrahangos párásítóját (ha a leírásában, dobozán Salvus jelölés megtalálható) Salvus vízzel. A párásítás és a légzőkúra kúra-szerű legyen. Azaz 1-2 héten át naponta 1-3 alkalommal párásítson néhány dl Salvus vizet. A többi időszakban párásításra szűrt vizet vagy csapvizet használjon.

Salvus víz párásítása esetén a párásító karbantartására még kiemeltebben ügyeljen. Gondoskodjon az alapos kitisztításáról, a párásító vízkőmentesítéséről!