Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító a legnépszerűbb hidegpárásító fajta

A legelterjedtebb hidegpárásító technológia.  A vizet az ultrahangmembrán rezegteti, szétporlasztja,  s látványos pára, köd formájában fújja ki.

Az ultrahangos párásító népszerűsége talán ennek a látványos pára kifújásnak is köszönhető, illetve tömegcikkgyártás kapcsán kedvező árának.  Különböző formák és felszereltségek léteznek. 

A svájci BONECO gyár ultrahangos párásítói a csúcskategóriát képviselik.


7termék 17
7termék 17

 

Mi a különbség az ultrahangos párásítók között?

Nézze meg a fenti videó ismertetőt, ahol bemutatjuk az ultrahangos párásítók főbb ismérveit, mi a különbség az egyes ultrahangos párásítók között.

A fő nagy különbség a párásítási hatékonyságban / párakibocsátási teljesítményben, óránkénti víz kibocsátási képességben   és a szétporlasztott víz szemcseméretében van.

Ez utóbbi befolyásolja, hogy Salvus vizes inhalálásra alkalmas párásító, illetve a készülék környezetében tócsa, valamint csapvízzel (és vízszűrő nélkül) használva fehér por jelenik meg.

Az ultrahangos párásító miatt fehér por a lakásban

A párásító fehér port szór -így írják le a jelenséget. Látni csak a ködöt látni, viszont a sötét tárgyakon a környezetében nagyon finom fehér, szürke por jelenik meg, mely több okból is kellemetlen.

Sokaknál előfordul, akik olyan ultrhangos párásító készülék választásnál nem tartják szem előtt, hogy csak lágy vízzel használják a párásítót, illetve ha csapvízzel használnák, akkor hatékony vízszűrő patronnal rendelkezzen. Ugyanis a párásító szétporlasztja a vizet, s ez kellően apró szemcseméret, akkor a vízben található ásványi anyagokat is a levegőbe fújja.

Ezért fontos a víz előszűrése, ásványi anyagoktól mentesítése.

Ásványi anyag szűrő patron a párásító élettartamát is segíti

Nem csak a fehér por elkerülése miatt van szükség a vízlágyító patronra, lágy víz használatára. Ezzel védhetjük a párásító ultrahang membránját is, kevésbé terhelje vízkő lerakódás. Ugyanis, ha hagyja elvízkövesedni, az drasztikusan csökkenti az élettartamát, a párásító működését akadályozza. Ezért fontos tényező még az ultrahangos párásító karbantartása.

Svájci BONECO párásító gyár termékei prémium minőséget kínálnak

A svájci BONECO gyár ultrahangos párásítói a széles körben, sok háztartási gép gyártónál elterjedt tömeggyártástól eltérő, ellenállóbb ultrahang membránnal rendelkeznek. Továbbá a vízlágyító patron által csapvíz, kemény víz is betölthető a párásítóba. A párásítás higiéniáját a BONECO ezüstrúd támogatja. A párásító készülék tartozékai -mint kifújó tető, készülékház, stb- prémium minőségű műanyagból készültek. A BONECO ultrahangos párásító készülékei illóolaj párologtatásra is alkalmasak - ám nem szabad közvetlenül a vízbe tölteni az illóolajat, hanem csak az arra szolgáló aromakapszulába egy textil darabra. (vagy a BONECO aromadiffúzorát használni külön)

Fontos a rendszeres, gyakori párásító karbantartás az ultrahangosoknál

Az ultrahang membrán kényes, ezért leginkább csak lágy vízzel (ásványi anyagoktól mentes) használható. A vízkő lerakódások megelőzése miatt 1-2 hetente alapos karbantartás szükséges. Ennek elmulasztása a párásító élettartamát csökkenti.

Saját érdekében cserélje a vizet, öblítse ki a tartályt rendszeresen, kétnaponta és végezze el 1-2 hetente a párásító karbantartását (kis kefe segíti ebben). A BONECO gyár párásító választékában már innovatív öntisztító móddal is rendelkező párásító készülékek is megtalálhatók, mely a felhasználó kényelmét segíti.