Kedvenc receptjeink
by bonair
2024.02.15 16:26

Melegszendvics készítéshez sütő készülékek tárháza

Melegszendvics készítéshez sütő készülékek tárháza

Melegszendvics készítés nem igényel főzési ismereteket, szakács affinitást.
Annak is változatos lehet az étkezése, s olcsó ebéd vagy vacsora készülhet otthonában vagy munkahelyén, akit irritál a konyhai főzőcskézés, alapanyag méregetés.

A melegszendvics készítéséhez egy jó készülék és néhány alapvető alapanyag szükséges, s két emberi kéz (már sok üzletben készen is megveheti a szendvicset, s csak át kell sütnie) Itt a Bonair választékában elérhető sokféle, melegszendvics sütéshez kiváló készülék.

Melegszendvics különféle sütési módokkal és ízletesen

Főkén a téli napokon a testet és a lelket kellemesen felmelegítheti egy jó melegszendvics. (s hozzá tea vagy forralt bor ???? ) Azonban a tökéletesen elkészített melegszendvics titka nemcsak az ízes töltelékben rejlik, hanem a sütés módjában is. Ezért érdemes szemügyre venni a melegszendvics sütő választékot, melyek egyre népszerűbbek az otthoni konyhákban és egyes vendéglátóhelyeken egyaránt.

Húskrémes vagy sajtos meleg szendvics a retro ízvilág

Ha élt már az 1970-es, 80-as években, akkor bizonyára kristálytiszta emlékei vannak az akkori tipikus melegszendvicsekről. A szeletelt sajtot rátettük a megvajazott (kovászos vagy paraszt) kenyérre, s az ráolvadt, itt-ott aranybarna színre, s hólyagosra sült. Hmm, nyam.

Aztán kolbászkrém vagy húskrém is készülhetett otthon (netán a népszerű szendvicskrém vagy löncshús konzervből) és az került rá a kenyérre. A sütéshez az akkor épp sláger terméket, az NDK-s minisütőt használtuk. Azt a fergeteges népszerűséget talán ma még a forró levegős sütő készülékek sem überelik.

Retro minisütő melegszendvics készítéshez

Hasonló retro kis minisütők még ma is kaphatók egyes forgalmazóknál, igaz, az EU-s szabványoknak baromira nem felelnek meg, úgyhogy kérdéses, hogy lehetséges a forgalmazásuk.

Ugyanis erősen balesetveszélyesek, hiányzik a hőszigetelés róluk. 

A spejz polcon  nálunk is porosodik egy a gyerekkoromból. Most akkor Kb két évtized pihentetés után leporolom  és beüzemelem, hogy ha már nosztalgia fog el itt a cikk írásánál, akkor visszaidézhessek ízeket, s lőjek róla egy képet ide.

???? no, elővettem, elmostam - de a kábele nem tudom hol van, úgyhogy nem tudom beüzemelni.

Melegszendvics sütéshez milyen készülék ajánlott?

Nos, a technológiával lépést tartva a konyhai készülékek sokat fejlődtek, kiszélesedett a körük. Egyrészt a háztartások jellemzően egy nagy légterű sütővel is rendelkeznek, abban is lehet kenyérre vagy bagettre feltéteket kenni és a tetejére sajtot ráolvasztani.

Aztán még más eszközökben is….. Lássuk csak őket!

Minisütő a gyors és energiatakarékosabb ételmelegítéshez, készítéshez

Mivel a nagy elektromos sütők felmelegedése tovább tart, mint egy 10—30 literes űrtartalmú minisütő változaté, így nem csak időt, hanem energiát is takarít meg, amikor egy minisütőt is tart a konyhájában.

A német STEBA KB szériájában pl. a KB9.2 minisütő kiválóan alkalmas melegszendvics sütéséhez és akár bruscetta, pizza melegítéséhez is. 

A nagyobb testvérei, KB23, KB41, stb nemcsak nagyobb légtérrel, hanem kiegészítő funkciókkal is rendelkeznek, mint pl. a légkeverés vagy forgónyárs, így szélesebb körben kihasználhatók.

A kis méretű sütő profi kategóriájába az innovatív STEBA DG 30 vagy 40 típusokat sorolnánk, ugyanis szabályozható  az alsó és a felső fűtőszál hőmérséklete, légkeverés, s még gőz funkció is elérhető. S több tucat automata program közül lehet választani a különféle ételek elkészítéséhez.
A minisütő készülékek nagy előnye, hogy kis légtérben, az ételhez aránylag közel található a fűtőszál, így hatékonyan és gyorsan átsüti a szendvicset.

Melegszendvicssütő lehet-e a forró levegős sütő ?

Az éppen divat irányzatnak számító forró levegős sütő nagyon sokrétű konyhai, ételkészítési, melegítési eljárásra vethetők be. Így nem kivétel a sajt olvasztása, szendvicskészítés sem Melegszendvics készítés forró levegős sütőben egyszerűen megoldható, azonban a tartó edények mérete sok esetben kicsinek bizonyulhat.

Melegszendvics dupla szelet kenyér összesütve

Melegszendvics nem csak a feltétezett pékáru, vagy kenyér lehet, hanem amikor két szelet (toast) kenyér közé rakjuk a feltétet és összesütjük őket.

Az otthoni konyhákban gyakran használt sütők általában kompakt méretűek és könnyen kezelhetők. Ezek a sütők általában két melegítő lapot tartalmaznak, melyek között  helyezhető el a kenyér és köztes alapanyag, és egy egyszerű lenyomással működnek.

Tipikus melegszendvicssütő készülék

A két darab toast kenyér összesütéséhez már kifejezetten erre a célra szolgáló, melegszendvics sütő készülékek valók. Jellemzően tapadásmentes bevonattal rendelkeznek, s a gyártmánytól, mélyedéstől függ, hogy mennyire lehet megtölteni, milyen méretű kenyér sütéséhez használhatjuk.

Vannak a 3in 1 sütő készülékek, melyek melegszendvics sütő betéttel is rendelkeznek, ezek hőfoka olykor alacsony, lassabb sütést eredményez, s kevesebb alapanyagot lehet a két kenyér közé tuszkolni. 

Ha Ön ínyenc, illetve akár a tini gyerkőceire bízná a tízórai vagy vacsora készítést, akkor érdemes egy ún. kagylós, vagy nagyobb mélyedésű, akár amerikai toast kenyér mérethez is igazodó melegszendvics sütő készüléket választani. 

Melegszendvicssütő a német Cloer választékából

A német Cloer több generációs családi vállalkozás termékválasztékának gerincét a reggeli-uzsonna készítéshez kötődő konyhai kis készülékek képezik.

A toast sütő, kenyérpirító, gofrisütő, kávéfőző mellett elmaradhatatlan a szendvicssütő.

Két szendvics készítésére alkalmas, kagylós melegszendvics sütő a Cloer 6219 modell.

Ha haladósabb, nagyobb méretű, netán vastagabban töltött melegszendvicsekre vágyik, akkor ne tétovázzon megismerni, kipróbálni a Cloer 6269 négy darabos melegszendvics sütő készülékét

Családi szendvicskészítő- egy klasszis!


Melegszendvics készítés kenyérpirítóban

A kenyérpirítóban alapvetően egy-egy szelet üres kenyér szárítható, pirítható vagy melegíthető, felfrissíthető. Azonban Amerikában láttuk, s hoztunk egy ügyes találmányt egy élelmiszeripari zacsi kiegészítőt. Ebbe a kis méretű, speciális zacskóba belehelyezhetünk dupla toast kenyeret, közötte pl sonkát, sajtot. Ha a kenyérpirító nyílása megfelelő méretű, akkor megvalósulhat könnyedén a melegszendvics készítés kenyérpirítóban. 

Panini sütő, melegszendvics sütés kontakt grillben

A két sütőlap közötti sütést valósíthatja meg, a kontakt grillt használatával. Sok gyártó eleve megadja, hogy panini sütésre alkalmas grill. A bagettet megtölti finomságokkal, kívülről megvajazza vagy olajozza, s bekerülhet a sima vagy rácsos grill felületre, a két forró sütőlap közé.

Ez megvalósulhat kenyérrel is, Ön dönti el, hogy milyen alapanyagokat használ, s milyen néven szólítja a friss, meleg étket. A kontakt grill rácsos sütőlapjai közötti melegszendvics készítés, panini sütés extrán látványos lesz, ugyanis a sült pékáru a grill csíkozását magán hordozza. 

Javasoljuk, hogy ismerje meg a német STEBA kontakt grill készülékeit itt a Bonair választékában!

Milyen sütő készülék áll az Ön rendelkezésére egy gyors vacsora elkészítéséhez?

Milyen készülék áll az Ön rendelkezésére, hogy ízletes és változatos szendvicset készíthessen akár egy gyors ebéd vagy vacsora gyanánt?

A melegszendvics sütők széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb eszközt az otthoni vagy a professzionális konyhában. Legyen szó klasszikus vagy különlegesebb ízekről, a melegszendvics sütő segítségével könnyedén elkészítheti és megoszthatja az ízletes fogásokat egy családi vagy baráti vacsora keretében is.

Munkahelyi ebéd: melegszendvics sütőben készült finomságok

Gondolt már arra, hogy a munkahelyén is tarthat egy kompakt melegszendvics sütőt (pl. Cloer 6219 típus) és az ebédszünetben változatos, meleg fogást készítsen benne, egész gazdaságos áron? Megfelelő méretre szeletelt grill sajtot vagy előre megfőzött csirkemellet, tarját is átsüthet, megmelegíthet benne, nem feltétlenül kell csak a szénhidrátdús szendvicsekre hagyatkoznia.

Ötleteljen, s étkezzen változatosan, még ha melegszendvics is a menü, téma!
Melegszendvicssütó hosszú távra  - prémium kivitelben-
  válasszon a Bonair-től!