LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2018.06.13 12:49

Légmosóval mossa ki a koszos levegőt!

párásító
Szűrés törlése
Légmosóval mossa ki a koszos levegőt!

Száraz a levegő és túl sok a por, szösz? 

Párásítás és légtisztítás is jól jönne a szobában?

Halott már a levegőmosó készülékekről? Angolul elterjedt fogalom az airwasher -ami nálunk magyarra fordítva: légmosó.

Új szokás: már nem csak a ruhákat mossuk, hanem a levegőt is. Ez nem úri hóbort. Ha száraz a levegő, akkor mossa ki a levegőt légmosóval!

Egyrészt az optimális páratartalmat tudja biztosítani, másrészt pedig a levegőben szálló portól, szöszöktől mentesül a légmosó használata által.

A légmosó párásítás közben gyengéden kimossa a levegő nagyobb szemcséjű szennyeződéseit.

Szennyezett a levegő? Mossa ki! Használjon BONECO légmosót, hogy otthona levegője tiszta és páradús legyen! Hogy működik a légmosó?

Egyszerűen: Beáramlik a koszos levegő és a páradús tiszta pedig kijön. Ismerje meg a légmosós párásítás elvet a továbbiakban.

Természetesen önszabályozó természet

A természet önszabályozó módon működik, folyamatosan képes a megújulásra. Pusztítson tűz, kerekedjen szélvihar, legyen árvíz, essen jégeső a természet mindig igyekszik az eredeti „formáját” visszaállítani. A leégett erdő helyére új nő, a kiöntött elmosott területeket a szél újraépíti és a Nap felszárítja a vizes földeket.

Napjaink legnagyobb problémája a környezetszennyezés. Egyre jobban érezhető az emberek természet romboló munkája. Gondoljunk csak bele, hogy az eső természetes úton megtisztítja a környezetét. Elmossa a port, felfrissíti és párásítja a levegőt. Táplálja a növényeket, állatokat, a földet. De a folyamatosan növekvő környezetkárosító hatások ezt az önszabályozó rendszert teszik szépen lassan tönkre. Egyre többször fordulnak elő pusztító viharok, jégeső, savas eső, melyek nem kedveznek a természetnek és önszabályozó mechanizmusának.

Olyan, mint egy tisztító eső: párásító légmosó

A svájci BONECO mérnökei már több évtizede foglalkoznak légmosó párásító fejlesztésével. A légmosó működési mechanizmusa nagyon hasonlatos a természetben is előforduló öntisztító esőjéhez. A párásítóba beáramló levegő a víz segítségével „átmossa” a szoba levegőjét, és tisztább és páradúsabb levegő kerül a korábbi szennyezett helyére. Az új légmosó párásítók nemcsak párásítanak, hanem szolid levegő tisztítást is végeznek.

Fejlődés melegpárásítóról hidegpárásítóra és légmosóra

A fejlődésnek több állomása volt. Kezdet kezdetén a gőzös melegpárásítók vagy amikor megjelentek a hidegpárásítók, azokban papír alapú nedvesítőbetét volt, mely könnyen magába szívta a vizet. A ventilátor és a nedvesítő betét együttműködése mellett érték el az önszabályozó párásítást.

Ezek a készülékek csak párásításra voltak képesek, légtisztításra nem. A fejlődés következő szakasza a tárcsás párásítók megjelenése volt. A párásítóba beáramló levegő lassan a tárcsák közé kerül és a párásítóban lévő vízzel „átmosódik”, melyhez a vizet a készülék a tartályából veszi fel. Ezekről a nedves tárcsákról a víz elpárolog, az apró szennyeződések pedig könnyedén megtapadnak a tárcsán. Folyamatos forgás közben a tárcsán lévő por, szöszök a vízbe mosódnak. A fejlődésnek ebben a szakaszában már ezen az elven működő légmosó párásítók már képesek voltak a párásítás mellett a levegő tisztítására is.

Légmosó technológia váltás: tárcsáról nedvesítő szűrő betétesre

A svájci BONECO gyár mérnökei már jól ismerik a párásítás csínját-bínját, s folyamatosan arra törekszenek, hogy fejlesztéseikkel a párásító készülékek hatékonyak és hasznosak legyenek számunkra. Áttörést jelent az új nedvesítő szűrő fejlesztése, egy új légmosó technológia innováció.

Modern formájú készülékházba már nem tárcsák kerülnek bele, s nem is a régen megszokott papír jellegű nedvesítő betét, hanem egy textil nedvesítő-szűrőbetét, ami ötvözi a tárcsás légmosó és a nedvesítőbetétes párásító tulajdonságait.

BONECO W200 légmosó párásító

Az új BONECO W200 légmosó párásítóba egy nagyobb ventilátort és egy speciális szűrőt helyeztek a svájci mérnökök, mellyel fokozták a hatékonyságot. Az üvegszálas nedvesítő szűrő már sokkal több szennyeződést képes kiszűrni a levegőből, mint elődei, ezáltal hatékonyabb légtisztításra és párásításra képes. Egyszerűen szétszedhető, könnyen takarítható. A műanyag tartozékok mosogatógépben, a nedvesítő szűrő pedig mosógépben mosható. Az új légmosó tartálya és dobja hajlékony, nem könnyen törhető műanyagból készült, jobban bírja a használatból adódó kopásokat és leeséseket.

Természetes párásítás légmosó által

Otthonunkban folyamatosan változik a levegő szennyezettségi szintje és páratartalma. A lakásban nem esik az eső, nem fúj a szél, hogy megtisztuljon a levegő. Az egészséges élethez a tiszta, páradús levegő elengedhetetlen. A BONECO légmosó készüléke természetes módon, vegyszer nélkül végzi a levegő tisztogatását és a páratartalom optimális szinten tartását.

Engedje be a természetet otthonába!

Érdemes száraz levegőjű lakásában, irodájában, - ahol sokat tartózkodik-, egy párásítót vagy légtisztítót, vagy egyszerre mindkettőre megoldást kínáló, légmosót használnia. Engedje be otthonába a természet öntisztító mechanizmusának elvén működő BONECO W200 légmosót! Jöjjön el márkaboltunkba és nézze meg, hallgassa meg a már nálunk is kapható BONECO W200-as légmosót!

Ismerje meg a Bonair légmosó választékát és válasszon a szoba méretéhez és igényeihez leginkább illeszkedőt!