LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2018.07.09 12:57

Párásító és klíma kéz a kézben jár!?

párásító
Szűrés törlése
Párásító és klíma kéz a kézben jár!?

Fiatal párok, szerelmesek együtt járnak. Műszaki berendezések miért is ne járhatnának együtt?

Oké, mókázunk, ha nem is kéz a kézben sétálgatás, de egy szobában mindkettőre lehet egyszerre szükség, így szoros együttműködés alakulhat ki kettejük között.

Azaz a forró nyári napokon a klíma használata mellett a száraz levegő nedvesítésére szükség van. A levegő páratartalmának növelése egy jó párásító által elérhető. Így a levegőt szárító klíma mellé egy folyamatosan dolgozó, hatékony párásító is szükséges lehet ahhoz, hogy a kellemesen hűvös szoba páratartalma is ideális legyen.

Használjak párásítót a klíma mellett?

Kíváncsi az érveinkre? Elmondjuk, hogy miért jár kéz a kézben a párásító és a klíma.

Klíma használat a forró napokon

Aki nem bírja a fullasztó meleget, az bizony nagyon hamar beszerez egy klímát. Amikor a hőmérő elkezd felfelé kúszni, s a 30 °C közelében vagy a felett jár, akkor már erős a gyanúnk, hogy Ön is bekapcsolja a klímát. Hamar kellemes lesz hőmérséklet és ezáltal a közérzete is javul.

De vannak, akik nem kedvelik a klímát és inkább az régebbi módszereket – szellőztetés, árnyékolás, ventilátor alkalmazása – követik. Ezek a nagyon forró nyári napokon csak átmeneti enyhülést hoznak.

A klíma szárítja a levegőt. Használjon párásítót!

A klíma nemcsak hűti a levegőt, hanem szárítja is. A páratartalom jelentősen lecsökken, ha nagy meleg van. A klíma elvonja a levegő nedvességtartalmát, mivel a kondenzvíz kivezetésre kerül. A kondenzvíz nem más, mint cseppvíz. A levegőben található vízpára kicsapódása. Figyeljen oda, hiszen az elveszített nedvességtartalmat pótolni kell. De mivel? Párásítóval.

Párásítót egész évben használhat, hogy optimális szinten tartsa a relatív páratartalmat.

Párásító és klíma a két "jóbarát”

A forró nyári napokon nehezebben megy minden, a munka az alvás. De a két "jóbarát” sokat segíthet: a klíma és a párásító. Rendkívül fontos az éjszakai nyugodt alvás, hogy szervezetünk regenerálódni tudjon az egész napi ébrenlét után. Ha a szobai hőmérő 28°C feletti hőfokot mutat, akkor az éjszaki pihentető alvás kérdéses lehet.

7 okos tipp

  • A hőmérő mellett legyen a szobában egy páramérő is
  • Ha a páratartalom tartósan 30-40% alá esik, kapcsolja be a párásítót!
  • A klímát úgy állítsa be, hogy a kinti és a benti hőmérséklet között az eltérés, ne legyen több 10°C-nál.
  • Ne üljön a mobil klíma közelébe, mert a kiáramló hideg levegő egészségügyi problémákat okozhat!
  • Használjon ultrahangos párásítót! A párásító nagyon finom szemcsékre porlasztja a vízpárát, mely könnyedén eloszlik a levegőben és viszonylag hamar kellemes páratartalmat biztosít a lakásban.
  • A párásító tisztán tartására nyáron jobban ügyeljen, érdemesebb gyakrabban cserélni a tartályban a vizet. Nyáron magasabb a páratartalom – kivéve, ha klímát használunk -, mint a fűtési időszakban. Így nagyobb a veszélye, hogy beleposhad a víz a tartályba.
  • Kényelmes megoldás az automata-páraszintszabályzóval ellátott párásítók. Akkor kapcsol be, amikor szükséges.

Párásító a Bonair kínálatából

Klímát is választhat a Bonair kínálatából. Ám ha már rendelkezik szobai klímaberendezéssel és amiatt száraz a levegő, akkor most nagyon jó helyen jár ahhoz, hogy megismerje a hatékony párásító készülék lehetőségeket.

Válasszon párásító készüléket a Bonair kínálatából!