LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2012.08.08 17:58

Parlagfű szezon kezdődik, 9 +1 tipp az allergia átvészelésére

Allergia
Légtisztítás
Szűrés törlése
Parlagfű szezon kezdődik, 9 +1 tipp az allergia átvészelésére

A nyári napsütés élvezetébe nem csak a borús felhőtakaró és a hirtelen jött viharok rondítanak bele, hanem a sokak szervezetét megviselő hőség és a levegőben szálló allergének.

Ez utóbbiak körébe tartozik az egyre inkább elterjedt parlagfű, mely rengeteg honfitársunk immunrendszerét megzavarja. A parlagfű virágzás kapcsán a levegő belélegzésével légúti allergiás reakciók lépnek fel, melyek akár egy-két hónapig is megviselik az allergiások szervezetét, s megkeserítik a hétköznapjaikat.

Augusztusban és szeptemberben minden ötödik ember aggódva kíséri figyelemmel a napi pollenjelentést. Örömtáncot járnak néhányan, ha esős időszak van, alacsony a levegő pollen tartalma és orrdugulás, szemviszketés nélkül végre valahára nyugodt napot, éjszakát tudhatnak maguk mögött. Ha nincs esős időszak, akkor is mérsékelhető a pollen allergia kapcsán szervezetünk túlzott reakciója.

Íme 10 tipp, mit tehetünk, hogyan csökkenthetjük a parlagfű allergia okozta kellemetlen tüneteket!

Tüsszög, folyik az orra, viszketnek a szemei?

Augusztus-szeptember környékén, valószínüleg nem megfázásról van szó.

Évről-évre nő a parlagfű allergiában szenvedők száma, a tünetek egyre súlyosbodnak.

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogyan enyhíthetők a kellemetlen tünetek, hogy viszonylag jó közérzettel éljük meg az nyár utolsó hónapját, és a csodaszép indián nyarat.

A parlagfű allergiás figyeljen a táplálkozásra és a levegőtisztításra

Érdemes odafigyelni a keresztallergiára, parlagfű esetén a görögdinnye, banán, borsó és a paradicsom szokott keresztallergiát okozni.

Tehát az étkezésére is ügyeljen, nem elég csak távol tartani magát a parlagfűtől, levegőtisztítóval megszűrt levegőt belélegeznie.

A fenti keresztallergéneken kívül sokan még beszámolnak arról, hogy az allergiás reakciók enyhébbek lehetnek a tejfogyasztás mellőzésével. (nyákképződést fokozó hatása miatt)

Figyelje meg, hogy Ön milyen táplálkozással érzi magát jobban, s kövesse azt!

Érdemes allergiacsökkentő ételeket fogyasztani, táplálék kiegészítőket enni (pl. C-vitamin, káposzták a speciális pigmentek, karotin miatt, csalán, papsajt, bodza, hagyma, petrezselyem lehetőleg nyersen fogyasztva.)

A homeopátiás készítmények fogyasztása is hatékonyan csökkenthetik az allergiás tüneteket

A parlagfű szezon kezdete előtt érdemes elmenni orvosához, hogy időben elkezdhesse szedni gyógyszereit, ha már parlagfű allergiára gyógyszeres kezelést kezdett meg a korábbi években.

Hazatéréskor célszerű azonnal átöltözni, zuhanyozni, hajat mosni, csökkenteni a szabad levegőn testére, ruhájára lerakódott polleneket.

Az autóban felhúzott ablakkal, pollenszűrős klímával célszerű utazni

Érdemes elutazni, magas hegyvidékre, tengerpartra, a pollenek tetőzésének idején.

Ha ez nem megvalósítható, célszerű a tünetek enyhítésére, BONECO vagy AIR-O-SWISS ultrahangos párásítóval és Salvus vízzel inhalálni. A sós pára nyugtatja a nyálkahártyát, gyulladáscsökkentő hatású. Rendszeres használatával közérzetünk, kellemetlen tüneteink sokat javulhatnak.

+1 kiemelten fontos tipp még: a zárt terek levegőjének tisztítása, pollenmentesítés történjen

Erre nyújtanak megoldást a BONECO és AIR-O-SWISS HEPA szűrős légtisztítók és légmosó készülékek.

HEPA szűrős légtisztító a parlagfű allergiás reakció mérséklésére

A HEPA szűrős légtisztítók a levegő 99,97 %-át megszűrik. Így hatékonyan csökkentik a levegőben található allergén pollenek mennyiségét. Megfelelően kiválasztott HEPA szűrős légtisztító berendezés tökéletes levegőminőség előállítására képes otthonában. Szobánként javasolt egy légtisztító készülék elhelyezése, melyet a szobaméret és funkció alapján válasszon ki. A HEPA szűrős légtisztító működése folyamatos legyen, amikor otthonától távol van, akkor nagyobb fokozaton működtesse, hazatérve pedig alacsonyabb fokozaton, így lesz csendes légtisztító az Ön közelében.

Légmosó készülék is segíthet

Korunk innovatív, szűrőnélküli légtisztítói a légmosó készülékek. Az AIR-O-SWISS légmosó berendezések hatékonyan mossák ki a levegőből a polleneket, szmogot, állatszőröket, és párásítják otthonunk, munkahelyünk levegőjét. Párásítás közben mérsékli a levegőben lebegő port és polleneket. Ha száraz a levegő, akkor Önnek két területen is előnyt jelenthet:

párásítás és pollenmentesítés.

Svájci BONECO a pollenallergia mérséklés egyik eszköze

A svájci BONECO gyár termékei az egészséges levegő megteremtését szolgálják. Használatukkal csökkenthető a légúti allergia kellemetlen tünete, valamint a prevencióban is hatásosak.

Csökkentse kellemetlen allergiás tüneteit, a szemviszketést, orrfolyást, tüsszögést a svájci BONECO és AIR-O-SWISS ultrahangos párásítókkal, inhaláljon Salvus vízzel.

Tisztítsa meg otthonában a levegőt, legyen a nyár végi hónapokban is nyugodalmas éjszakája!

BonAir BG Kft.

Jó közérzet otthonában