LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2012.08.02 17:45

Pince szárítás páramentesítő használatával vihar után

páramentesítés
Szűrés törlése
Pince szárítás páramentesítő használatával vihar után

Ismerjük a mondást, hogy „ csalánba nem üt a ménkü” – ám a páramentesítő forgalmazó cég egyik raktárhelyiségébe és az üzlethelyiségébe befolyt a víz, már nem is egyszer.

Így történt a július 29-i nagy vihar után is, amikor ömlött a víz az üzletünkbe, garázsunkba. Sajnos az utcai csatorna nem tudta elnyelni a hirtelen lezúdult sok csapadékot, így az arra folyt, amerre tudott, lejtés volt. Az utca felszínétől alacsonyabban fekvő helyiségeinkbe zúdult be a sáros, koszos víz.

Egy beázott pince szárítása párátlanító berendezés által történhet csak meg hatékonyan a befolyt víz elvezetése után. A kompresszoros páramentesítő által van esély néhány nap alatt a tökéletes száradásra, a páratartalom csökkentésére.

Páramentesítés a gyakorlatban- Viharkárok nálunk is

Július 29-én hatalmas vihar söpört végig Budapesten, érintve a bemutatótermünket. Kidőlt fa, beázott iroda, és raktár…

A csatorna nem tudta elvezetni a hatalmas mennyiségű esővizet, így a víz csak ömlött be a zárt ajtókon át az irodába, és a raktárba is.

Azonban mégis szerencsések vagyunk, a gyors készenlét és a helyben rendelkezésre álló páramentesítő készülékek megoldották a nagyobb bajt.

Nagy szerencse, hogy nyitvatartási időben volt a nagy eső, így aztán a gyors ijedelmet tetteknek kellett követnie. Négyen zsinórba állva, egymással összehangoltan lapátoltuk, vödröztük, kiöntöttük a vizet. Megszámlálhatatlan mennyiségű vödör vizet hordtunk ki pár óra alatt. Azonban a pince aljzat betonja magába szívta a vizet, ha már lapátolni nem lehetett, akkor is erősen nedves volt. Azt pedig ki kell szárítani. No, így nem csak falszárításra, hanem földszárításra is való a páramentesítő, amit nagyon gyorsan elővettünk, hadba fogtunk.

Bonair terméktesztelés

Az összes terméket, melyet forgalmazunk, kipróbáltunk már a gyakorlatban, hiszen így tudjuk biztosítani vásárlóinknak, hogy megfelelő, hiteles információkkal tudjunk szolgálni, a beállításokat, használatot illetően.

A bemutatóteremben kiállított páramentesítő készülékekre is sokszor volt már szükség, hiszen a szuterén helyiségben, gyakran megnő a páratartalom.

Sokszor a hatalmas vihar alatti beázásokról csak úgy értesültünk, hogy megnőtt a párakicsapató megrendelések száma, július 29-én este, azonban mi is élesben megjártuk az ezzel járó stresszt, és párátlanítási feladatot.

A pánikon gyorsan úrrá lettünk, és így utólag szerencsésnek mondhatom magunkat, hiszen nem keletkezett jelentős anyagi kár, a vastag akácfa ága sem találta el az autókat, továbbá a beázás okozta károk, egy pár elektromos grill, BONECO párásító, és AIR-O-SWISS légmosó dobozán keletkezett, melyet így leértékelve tudok adni a leendő vásárlóknak.

Midea és Master párátlanító működése

A helyzetet igazán a két páramentesítőnk, a MIDEA MDF3 és a DESA MASTER DH720 mentette meg, 10 órával a vihar és a beázás után, már a raktárban található aljzat mélyedéseiből is eltüntették a vizet.

Páramentesítő bevetésen

Persze másnap még kellett dolgozniuk, tartott a párátlanítás a pincében. A MIDEA az iroda-üzlethelyiségben, a MASTER a raktárban lett bevetve, hiszen a beázás miatt a levegő páratartalma 70 % körül volt, ami ragacsos, fullasztó érzéssel járt. Azonban délutánra a komfortérzet is megnőtt, ahogy a páraszint egyre lejjebb ment.

Gyors falszárítás

A tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy a garázs / pince aljzat beton részénél látványosan száradás történt másnapra. Ránézésre teljesen kiszáradt. Ilyenkor még mindenképpen célszerű nézni a páramérőn az aktuális páratartalmat. Illetve a kompresszoros páramentesítő kimutatja a páratartalmat és addig dolgozik, amíg a beállított 50%-os értéket el nem éri a helyiség.

Ha növekedik a páratartalom, akkor bekapcsol a párátlanító. Nekünk csak az a dolgunk, hogy kiöntsük a vizet belőle.

Akciós páramentesítő, kedvezményes árú párátlanító készülékek

Ami az elázás következtében sérült dobozos termékeket illeti, web áruházunkban keresse a „Felújított készülékek” kategóriában őket, hamarosan árkedvezménnyel lesz jelen egy pár elektromos grillkészülék, BONECO párásító, vagy AIR-O-SWISS légmosó.

A párátlanító minta készülék egyelőre még marad, mint bemutatódarab, azok értékesítése talán csak később várható. Még fontolgatjuk, hogy legyen-e belőle kedvezményes árú páramentesítő berendezés.

Akciós páramentesítő gyakran van a termék választékunkban. Ha kedvező árú párátlanító berendezés a vágya, akkor nézzen körül a Bonair páramentesítő kínálatában

és rendelje meg az Önnek legmegfelelőbbet!

Üdvözlettel,

BonAir BG Kft. csapata