LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2023.04.05 12:59

Budapesti pollenallergiások figyelem

Allergia
Szűrés törlése
Budapesti pollenallergiások figyelem

A pollenallergia tünetei intenzíven jelentkezhetnek tavasszal
Tavasszal, amikor hirtelen felébred a természet, rügybe, virágokba borulnak a fák, akkor a levegő szennyezettség a pollenek által is erősödik. S tudjuk, hogy milliók szenvednek légúti allergiától.

Ők azok, akik fűre-fára érzékenyek.

A légúti allergiások, s köztük a pollenallergiások száma kiemelkedően jelentős.
A tavaszi virágzó természet látványa sokak számára lelket melengető, ám sokaknak rettenetes könnyezéssel, tüsszögéssel is jár.

A pollenjelentés figyelemmel követése

A jelen technológiai és információs korszakban nagyszerűen tájékozódhatunk, hogy éppen mik a fők allergének és milyen erős a pollenterhelés.

Az NNK Napi pollenjelentés weboldalon heti aktualitással alapos képet kaphatunk arról, hogy egyes nagyvárosokban a főbb jellemző pollenek előfordulása milyen mértékű.

Az előző heti adatokból jól láthatóan kiderül, hogy a vidéki városokban kevésbé, viszont Budapesten már intenzív a pollen koncentráció.

Forrás: https://nnk.gov.hu/ NAPI POLLENJELENTÉS

A pollenterhelés Budapesten erősebb, mint vidéken

Gondolta volna, hogy a fővárosban erősebb a pollenek jelenléte, mint a vidéki városokban?

Ha megnézi a 2023. március végi - 12. hétre vonatkozó pollen jelentést, akkor egyértelműen azt a képet kapjuk, hogy a vidéki nagyvárosok levegője jóval kevesebb pollent tartalmaz, mint a budapesti.

Ráadásul Budapesten esős napok is voltak, s ennek ellenére a ciprusfélék, nyárfa, juhar pollene nagyon erős koncentrációban van jelen.

A pollenallergia kellemetlen tüneteinek mérséklése

Mit tehet Ön, ha pollenallergiás, hogyan mérsékelheti otthonában a kellemetlen tüneteket ?

Azt tanácsoljuk, hogy kevesebb időt töltsön a pollenekkel dús friss levegőn, zárt helyiségben pedig gondoskodjon a levegő megszűréséről, légtisztításról!

A HEPA szűrős légtisztító berendezések igazán hatékonyan képesek kiszűrni a levegőből a port, pollent, ezáltal mérsékelni az allergiás tüneteket, panaszokat.

Légtisztító készülék választék a Bonair kínálatában

Már több mint 20 éve forgalmazunk (Bonair BG Kft) légtisztító berendezéseket, számtalan honfitársunk lakásában sikerült a port, pollenek mennyiségét csökkentenünk általuk.

A jelenlegihez hasonlóan széles légtisztító kínálattal e két évtized során még nem rendelkeztünk. Az egyre indokoltabb levegőszűréshez egyre szélesebb választékból tudunk megoldást ajánlani a hozzánk forduló ügyfelek számára.

A svájci BONECO légtisztító berendezései lefedik a picike gyerekszoba és nagyobb nappali, dolgozó szoba légtisztítási igényeit. Hamarosan újabb két levegőtisztító mintakészülékét próbálhatjuk ki, s még bővíthetjük a választékunkat.

HEPA szűrős légtisztító berendezések

A megfelelő méretű zárt helyiségben elhelyezett -s ahhoz jól méretezett - HEPA szűrős légtisztító berendezés tökéletes légtisztításra képes. Lehet, hogy hihetetlen az Ön számára, de analitikus vizsgálatok bizonyítják, hogy 99,98%-ban képesek a levegőt a benne található szennyeződésektől megtisztítani.

Fontos odafigyelni a légtisztító elhelyezésére és a működtetésnél a folyamatosságra.

Tökéletes légtisztításhoz nem elég a HEPA szűrő, üzemeltetni is jól kell

Hiába van Önnek már egy hatékony légtisztítója, ha nyitva hagyja az ajtót, nagyobb légteret kell megszűrnie, illetve csak bizonyos napszakokban használja, akkor is a legkisebb, legcsendesebb fokozaton!

A légtisztító gyártók a maximális helyiség méreteket a legnagyobb ventilátor fokozaton történő üzemeltetéshez adják meg. Jellemzően ezt a zajszintet már nem szeretjük, csendesebb működésre törekszünk, ezért a zajcsökkentéssel a levegőszűrés hatékonyságát is csökkentjük.

A légtisztító szűri a levegőt, duruzsolva segíti az Ön szervezetét megkímélni a portól, pollentől

Használja folyamatosan a légtisztító berendezését, s gondoskodjon róla, hogy sem Önt, sem a családját ne zavarja a légtisztító használata! A légtisztító 0-24 órás üzemeltetése csekély teljesítmény felvételű gépeknél minimális áramköltséggel jár, annál több haszonnal, ami a tüdejének, légzőszervének a megóvását illeti.

Hagyja, hogy a család része legyen, duruzsoljon a légtisztító berendezés!

Pollenallergia esetén légtisztító használata otthon igazi kincsnek, áldásnak számít

Áldás a levegőszűrés, légtisztító használata a zöldövezeti környezetben élők számára, nagyvárosokban élőknek egyaránt. A pollenallergia tüneteinek mérséklése pedig a gyógyszeres kezelésen kívül szerintünk nem is elképzelhető a helyiségek levegőjének megszűrése nélkül.

Szűrje a levegőt, lélegezzen tisztább, pollenmentes levegőt otthonában!

Légtisztító beszerzésén gondolkodik?

Nézzen körül a bonair.hu/ Légtisztító kategóriában, ismerje meg az aktuálisan elérhető levegőszűrő berendezéseket! A légtisztítás hatékonysága növelhető, jól kiegészíthető ionizátorral, párásítással,
leírásainkból tájékozódjon az egyes modellekről. Az Ön helyiség adottságainak valamint igényének megfelelő légtisztító kiválasztásában szívesen segítünk, ha netán elakad, s nem tud önállóan dönteni.

A Bonair-hez szaktanácsadásért is fordulhat!

Pollenallergia tüneteinek enyhítésére a Bonair kínálatából válasszon légtisztító berendezést!