Szárnyalnak a pollenek, igen magas a levegő pollen tartalma.
A jó idő hatására burjánzó természet, virágba borult növények árasztják magukból a pollent. Autókon, kerítéseken, kerti bútorokon vastag sárgás porréteg látható. Egy része tán még a szaharai homok, aztán egy másik por, a többi meg a pollen.
A szél, szellő által pedig mondhatjuk, hogy szárnyra kaptak a pollenek. Sok van most belőlük, az tény. Több a kelleténél- pláne a pollenallergiában szenvedők számára.
Pollenallergia mérséklése légtisztítóval
A pollenallergiás tünetek mérsékelhetők a levegő megszűrése által. Zárt szobában a levegő pollenmentesítése az allergének jelenlétének csökkentését, s ezáltal az allergiás reakció mérséklését jelentheti. A HEPA szűrős légtisztító berendezés képes hatékonyan a polleneket kiszűrni a levegőből.
Bonair légtisztító választék bővítése
Cégünk, a Bonair légtisztító készülék választékát bővítette most áprilisban.
Gree légtisztító, Fisher, STEBA is megtalálhatók a már megszokott BONECO, svájci légtisztító család termékei mellett. Szeretnénk, hogy minden háztartásban könnyen elérhető legyen már az egészséges, szűrt levegő. Így kis méretű légtisztító, olcsó légtisztító, nagyobb, hatékony- mind megtalálhatók a Bonair levegőszűrő kínálatában.
Melyik a legjobb légtisztító?
Válasszon a Bonair légtisztító berendezés kínálatából – az alábbi blog cikkeink segítségével!
Honnan tudhatja egy felhasználó, hogy számára melyik a legjobb légtisztító
Légtisztító légszennyezettség kijelzővel
Majd miután a helyiség méretének, s az Ön igényeinek megfelelő gépet választotta, kipróbálta - tudassa velünk, hogy Önnek a legjobb légtisztító melyik típusban vált be!
Kiváncsian várjuk a terméktapasztalatát, véleményét!
Ha a légtisztító választáshoz tanácsadást igényel, akkor foglaljon időpontot a Bonair szaktanácsadási szolgáltatására! Telefon: +36-70-881-3936
Miután felkészült a fentiekben ajánlott cikkeink alapján, hogy milyen funkciójú és mekkora helyiségekbe, hány szobába légtisztító elhelyezés, s milyen szempontok mentén az igénye, egy 20 perces időintervallumban rendelkezésére áll munkatársunk, hogy olyan készüléket ajánlhasson, ami várhatóan a legjobb légtisztító választása lehet Önnek.
Termékmenedzserünkkel egyeztethet akár telefonon vagy a bemutatótermünkben, ahol megtapogathatja, meghallgathatja az általunk kínált levegőszűrő készülékek nagy részét.
Allergénmentes, jó levegőt kívánunk!
Köszönjük érdeklődését és bizalmát, s hogy a Bonair légtisztító kínálatából választ.
Korábbi vásárlóinkat, Jó Közérzet Magazin olvasóinkat 2023.november 10. péntek délutánra ügyféltalálkozóra invitáltuk.
Több apropója is volt az eseménynek, ám az elsődleges az, hogy így az év végéhez közeledve végre találkozzunk, kötetlenül beszélgethessünk, tippeket adjunk, no meg kicsit kényeztethessük korábbi vásárlóinkat.
Újdonságok a Bonair választékában, új légtisztító és holland ostya készítő debütált
A BONECO légtisztító család legújabb légtisztító berendezését, a Cloer újdonságát, a holland karamellás ostya készítésére alkalmas 1641S stroop waffel sütőt illetve a STEBA 400°C-os elektromos pizza sütőjét is itt mutattuk be személyesen az érdeklődőknek.
Mert mi nem csupán egy webáruház vagyunk a sok közül, ahol a vásárlást követően megszűnik a kapcsolat.
Mi szívesen kapcsolatban maradunk!
Ha valakinek termékhasználati tanácsadás szükséges, abban is segítünk, mint ahogy a szervizelésben is. Ám ezen kívül kedveskedünk az elektronikus Jó Közérzet Magazinnal, illetve évente néhány alkalommal igyekszünk valamilyen eseményre elhívni ügyfeleinket, hogy találkozhassunk.
Párásító készülék működés közben
Mivel már éppen a fűtéssel kiszárad annyira a levegő, hogy a páratartalom 40% alá süllyed. Ilyenkor párásítani szükséges. A pénteki esős nap ellenére megkezdtük üzletünkben a párásítást, több hónap szünet után újra párásítunk.
Várhatóan a további hetekben, hónapokban is szükség lesz rá, így a BONECO H700 hibrid készülék és a BONECO U700 ultrahangos párásító -azaz a BONECO két TOP készüléke – látják el az üzlet párásítási feladatát.
Nem csak azért hasznosak, mert az optimális páratartalmat biztosítják. Azért is, mert általuk jobban tudjuk szemléltetni az egyes párásító fajták működését.
Légtisztító készülék működés közben a Bonair üzletben
Jellemzően 2 légtisztító készüléket üzemeltetünk.
Azonban a péntek délutáni ügyféltalálkozón az érdeklődőknek mindegyiket megmutattuk, üzemeltettük. Meghallgatták a légtisztító hangját, megismerhették az ideális légtisztító használat Bonair tippjeit.
Az új BONECO P370 légtisztító új formájával és magasságával kiemelkedett.
A nagy teljesítményű és VOC gázokat is érzékelő BONECO P710 légtisztító folyamatosan kijelzi az aktuális (2,5 pm alatti) levegőszennyezettséget. Az első légtisztítás iránt érdeklődő vendégeknél 24-et mutatott a kijelző, aztán a létszám szaporodásával, s az azonos légtérben sülő finomságoktól már 100 fölé, majd pedig 267-es értékre is felemelkedett.
Érdekes és látványos ilyen szinten -szám érték alapján követni e légszennyezettséget, s megnyugtatólag hat, amikor újra egyszámjegyű értéket látunk csak. Azaz egészséges levegőt lélegezhetünk.
Apropó egészséges levegő
A BONECO H700 hibrid párásító feltöltésekor a vízbe 15%-os oldatként kevertük a Clean&Protect folyadékot, ügyelve a levegő higiéniájára is. A levegő fertőtlenítésében nagy segítségünkre van a BONECO A180 fertőtlenítő folyadék, ami a légmosó és hibrid párásító készülékekben párásítással vízzel elegyítve kipárolog a levegőbe.
S nem csak a levegőbe, levegőről beszéltünk……
Látványkonyha pultunknál 3-4 féle konyhai kisgép működését mutattuk be.
Sajtos tallér gluténes és gluténmentes változatban
A Cloer 261 és 281 ostyasütő készülékein vékony, roppanós sajtos tallér készült. Látogatóink nem csak megnézhették, hanem emésztő nedveikkel is alaposan megismertethették ezt a kedvenc rágcsálnivalót.
Elektromos muffinsütő a német STEBA igazán praktikus terméke
Csokis-narancsos muffint készítettünk a STEBA CM3 sütikészítőben. Ez egy multi sütögető eszköz. Lehet benne kis amerikai fánkokat, golyó formát és muffint is készíteni. A golyó formákból – pop cake, azaz sütinyalóka is készülhet. A gyári kiegészítő is segít ebben a CM3 tulajdonosának.
Édes ostya, sajtos tallér, narancsos-csokis muffin a péntek délutáni repertoár
Egyszerre bemutattunk több sütögető készüléket, a kisült finomságokat kóstolhatták, vihettek belőle.
Csak pozitív elismerő szavakat kaptunk!
Aki nem jött el, az lemaradt ebből az ízorgiából….
Igazán jó volt beszélgetni, kicsit kötetlenebb formában találkozni kedves vásárlóinkkal. Köszönjük, hogy vásároltak, eljöttek, meséltek!
Nagy élmény számunkra olyan emberekkel találkozni személyesen, akinek már 4 légtisztító készüléke van tőlünk, vagy aki az indukciós főzőlap választása volt az első, s utána vásárolt BONECO hibrid párásítót. s még sorolhatnánk sok-sok visszatérő kedves vásárlónkat- sokukkal nem volt még lehetőségünk személyesen találkozni.
A Bonair üzlet a hét négy napján tart nyitva
A téli időszakban péntek délután is nyitva tartunk. A hozzánk betérő vásárlókat igyekszünk valami kis finomsággal is megkínálni, azonban ilyen volumenű bemutatóra, vendéglátásra nincs alkalmunk a hétköznapi ügyfélfogadás során.
A hétköznapokon is ügyfeleinkért, s az ő magas szintű kiszolgálásukért dolgozunk a háttérben, s az üzletben is.
Az ügyfélfogadós üzleti órák kialakítását igyekszünk az ügyfelek igényéhez igazítani, s eddigi tapasztalatainkra alapozva határoztuk meg. A Kapcsolat oldalon láthatja az aktuális nyitva tartásunkat.
Nagy szeretettel várjuk vissza vásárlóinkat, s örülünk, ha kapcsolatban maradhatunk. Szívesen fogadjuk, ha Ön is szívesen tér vissza hozzánk, legközelebb, amikor elhívjuk, akkor mesél nekünk kicsit a készülék használati tapasztalatairól.
Köszönjük, hogy a Bonair-nél vásárol(t), s követ minket.
A német STEBA cég egy új elektromos pizzasütőt dobott piacra, amely akár 400°C-ra képes felmelegedni. A cég korábban már számos grillsütőt fejlesztett és most sikerült egy olyan pizzasütőt kifejleszteniük, amely képes a magasabb hőfokokra is biztonságosan felmelegedni.
Az új pizzasütő megjelenését hossza fejlesztés és tesztelés előzte meg, mint minden prémium minőségű STEBA termék esetében.
Pizzasütő, mely 400°C-ra képes felelegedni, a STEBA-tól
A német STEBA a grillsütők terén már alapos gyakorlatot szerzett, hogy lehet kimaxolni háztartási áramellátással biztonságosan egy sütőt. Az újabb prémium grillsütő megjelenése előtt
-egy szintén hosszas fejlesztő munka eredményeként – piacra dobták a magas hőfokra képes pizzasütőt.
Elektromos pizzasütő otthoni használatra
Ahogy a STEBA termékei, ez a mostani elektromos pizzasütő is otthoni használatra készült.
A szögletes formája által remekül tárolható, s nem csak pizza készítéséhez használható. Az erősen hőszigetelt burkolata biztonságos használatot biztosít.
Előlapos pizzasütő ajtóval
Nemcsak a burkolatot hőszigetelték, igyekeztek hidegfalú kialakítást képezni, hanem a hőszigetelt mivoltát, hatékonyságát a lenyitható ajtóval fokozták.
A nyitható előlapos pizzasütő belső terében egy grillrács található, mely az ajtó nyitásával kigördül.
Sütés kövön vagy tepsiben
A STEBA PB1800 pizzasütő tartalmaz a grillrácson kívül egy kőlapot is. Akár közvetlenül a kőlapon sütheti a pizzát, kenyérlepényt, akár ráhelyezheti a cserépedényt vagy fém tepsit.
Kis méretű és nagy teljesítményű elektromos sütő
Kenyérlepényt, gratint, tepsis egytálételeket, sült csirkecombokat, édes finomságokat is elkészítheti a 9 cm beltéri magasságú STEBA PB1800 sütőben.
A tekerőgombos hőfokszabályzással beállítható a sütő hőmérséklete, mely maximum 400°C lehet.
Ismerje meg kicsit alaposabban a STEBA PB1800 pizzasütőt, nézze meg a bemutató videót is!
Üzletünkben, bemutatótermünkben is megnézheti, s ha szeretné, akkor ki is próbálhatja!
2022. évben cégünknél, a Bonair BG kft-nél többféle változás, megújulás történik.
- Megújítjuk a munkafolyamatainkat, előtérbe helyezzük a digitalizációt,
több automatizmust a munkafolyamatokban, s igyekszünk szervezettebbé, tömbösítettebbé tenni a munkavégzést, s annak hatékonyságát. - A munkakörnyezetünkben végzünk kisebb felújítási munkálatokat
- A munkatársi csapatunk, szervezetünk átalakul, megújul
- Átalakítjuk üzleti folyamatainkat, üzletünk nyitvatartási, rendelkezésre állási rendjét
Az üzletfejlesztés, szervezetfejlesztés úgy tűnik hosszabb időt vesz igénybe, s egy folyamat, sosincs kész. Így a következő évekre is marad belőle...
Egyelőre ezen a területen ezek jellemeznek minket: változatosság, a bizonyos helyzetekhez alkalmazkodás, s javító cél, alapelveinken alapuló munkavégzés, csapatépítés. - Weboldalunk, a bonair.hu megújul
Itt Ön már az új weboldalt látja, a megújult weboldalon, webáruházban olvasgat.
Bátran jelezze felénk észrevételeit, javításra szoruló bakijainkat. Konstruktív javaslatát előre is köszönjük.
Csak a változás állandó - minden más téren lépést kell tartani, fejlődni szükséges, ha élni, túlélni akarunk.
Márpedig akarunk, ezért fejlesztünk, változtatunk.
Mivel minden ilyen újításhoz inspirációra, lelkierőre, fizikai erőre, humán és anyagi forrásokra is szükség van, így
ez a sok területet átfogó fejlesztés sok erőforrásunkat leköti. A leterheltség, fáradtság és a több területet átívelő változtatások miatt könnyen előfordulhatnak hibák - mert hát emberek vagyunk.
Nagy szükségünk van Önre, mint Olvasóra, Ügyfélre, aki
Vásárol tőlünk, majd visszajelez, javító szándékkal értékel, s kölcsönösen megbecsülhetjük egymást, s kapcsolatban maradhatunk.
Törekszünk az emberi kapcsolatok ápolására (akkor is ha tudjuk, hogy nem beteg ???? ), Vásárlóink megbecsülésére.
Köszönjük, hogy velünk, a Bonair-rel tart a jövőben is!
Marhahús feldolgozás
Avagy a Steak készítése
Azt már az előző cikkekben is láthattátok, hogyan készítsük elő és kezeljük a húsokat, illetve néhány praktikát is megosztottunk veletek. A különféle húsok elkészítését kezdjük a mindenki által ismert steak-kel. Először fogalmazzuk meg mi is az a “steak”? Az angol szó “szelet”-et jelent, egyébként a “beefsteak” rövidítése. Önmagában a marhahúsra vonatkozik, amely gyorsan és előkészületek nélkül kisüthető.
A vörös húsokat manapság azonosítják a magas koleszterin, szív- és érrendszeri megbetegedések és az egészségtelen életmód együttesével. Amennyiben biztos helyről vesszük a marhahúst, ahol természetes módon táplálják az állatokat, akkor ez a legjobb fehérjeforrás. A grillezésnél is törekedjünk a lehető legváltozatosabb ételek elkészítésére, mert ha rendszeresen ugyanazt fogyasztjuk, az hosszú távon szintén nem egészséges. A marhának különböző részeit használhatjuk fel a grillezéshez, mint például a hátulsó mellkas, lapos hátszín, szegy.
Vásárlásakor figyeljünk arra, hogy ne legyen márványos (fehér zsírszövet hálózza), fényes, rugalmas. Ha a színe nagyon világos, akkor a marhahús túl friss és nincs megérlelve, ekkor a hűtőben legalább 2 napig (szükség esetén akár 1 hétig) tárolva megtehetjük mi is ezt. A színe minél mélyebb vörös, annál jobb, viszont azt már ne vegyük meg, amelyen barna foltok jelentek meg, mert rosszul tárolták. Ami nagyon fontos, a marhahúsnál az érlelés nem egyenlő a pácolással! A pácolás időtartama marhahús esetében 3-4 óra.
A marhahús elkészítésének több módja is van, lehet angolos, félig angolos, félig átsült, átsült és teljesen átsült.
- Kékre sütött/véres (raw, au bleu): 40-42°C, kb. fél perc, a hús felszíne meg van sütve, de a belseje élénkpiros, nyers és langyos.
- Véresen sütött (rare, saignant): 45-50°C, kb 1 perc, a külső barna kéreg alatt a hús átmelegszik, de még mindig élénkpiros, erősen lédús és rugalmas.
- Angolos/közepesen véres (medium rare, anglaise): 54-56°C, kb. 2 perc, a külső barna kéreg meg van sütve, belül élénkpiros, rugalmas és lédús a hús továbbra is. 2-3 mm mélységig van átsütve, belseje még véres, de nem nyers.
- Félangolos/közepesen átsütött (medium, à point): 58-60°C, kb. 3 perc, a külső barna réteg a hús harmadáig tart, belül a színe rózsaszín, veszít a rugalmasságából, de még szaftos. A legtöbben így szeretik fogyasztani!
- Félig átsütött (medium well, à point bien): 62-64°C, kb. 4 perc, egységes rózsaszín a hús, kevésbé rugalmas és szaftos.
- Jól, teljesen átsütött (well done, bien cuit): 64-66°C, kb. 5 perc, kevésbé rózsaszín, nem rugalmas és nem is szaftos. Történetesen már száraz, ezért sokan nem is kedvelik.
Hogyan tudjuk megállapítani, hogy milyen állapotban van a grillezett marhahúsunk, ha nincs otthon maghőmérőnk? Erre két módszer is létezik:
- Auguste Escoffier módszere: Ha húst megnyomjuk és olyan puha, mint a fülcimpánk, akkor véresen sütött (rare, saignant), ha az arcra hasonlít inkább, akkor angolos/közepesen véres (medium rare, anglaise), ha orrcimpa keménységű, akkor félangolos/közepesen átsütött (medium) és ha olyan, mint az orrhegyünk megnyomva, akkor pedig félig átsült (medium well, à point bien).
- “Hand test”: Amennyiben véresen sütött (rare, saignant) steakre vágyunk, akkor olyan puhának kell lennie, mint amikor a bal kezünk hüvelyk- és mutatóujját érintsük össze, és a másik kezünk mutatóujjával nyomjuk meg a hüvelykujj alatti dombot. Angolos/közepesen véres (medium rare, anglaise) esetén a hüvelyk- és középső ujjunkkal csináljuk ugyanezt. A hüvelyk alatti domb keményebb lesz. Ha a félangolos/közepesen átsütött steak a kedvencünk, akkor a hüvelyk- és a gyűrűsujj összeérintésével tudjuk megállapítani a puhaságát. Félig átsütve (medium well, à point bien) pedig a hüvelyk- és kisujjra végezzük el ugyanezt a próbát. Hogy érthetőbb legyen, íme egy videó:
Zárásképp pedig leírjuk, hogy mit is használhatunk az elkészítéséhez. A pácolásukhoz válasszunk karakteresebb ízeket, fűszereket (pl. fokhagyma, fekete bors, chili, kömény, mustármag, rozmaring, stb.). A marhahúst, steaket, vesepecsenyét is elkészíthetjük olívaolajas, fokhagymás, borsos, mustáros, petrezselyemzöldes pácban. Esetleg ízlés szerint adagolva a hozzávalókat, használhatjuk a vöröshagyma, fokhagyma, őrölt bors, babér, majoranna, mustár elegyét is.
Olvass tovább a többi húsféle sütési módjának megismeréséhez is!