A német STEBA cég egy új elektromos pizzasütőt dobott piacra, amely akár 400°C-ra képes felmelegedni. A cég korábban már számos grillsütőt fejlesztett és most sikerült egy olyan pizzasütőt kifejleszteniük, amely képes a magasabb hőfokokra is biztonságosan felmelegedni.
Az új pizzasütő megjelenését hossza fejlesztés és tesztelés előzte meg, mint minden prémium minőségű STEBA termék esetében.
Pizzasütő, mely 400°C-ra képes felelegedni, a STEBA-tól
A német STEBA a grillsütők terén már alapos gyakorlatot szerzett, hogy lehet kimaxolni háztartási áramellátással biztonságosan egy sütőt. Az újabb prémium grillsütő megjelenése előtt
-egy szintén hosszas fejlesztő munka eredményeként – piacra dobták a magas hőfokra képes pizzasütőt.
Elektromos pizzasütő otthoni használatra
Ahogy a STEBA termékei, ez a mostani elektromos pizzasütő is otthoni használatra készült.
A szögletes formája által remekül tárolható, s nem csak pizza készítéséhez használható. Az erősen hőszigetelt burkolata biztonságos használatot biztosít.
Előlapos pizzasütő ajtóval
Nemcsak a burkolatot hőszigetelték, igyekeztek hidegfalú kialakítást képezni, hanem a hőszigetelt mivoltát, hatékonyságát a lenyitható ajtóval fokozták.
A nyitható előlapos pizzasütő belső terében egy grillrács található, mely az ajtó nyitásával kigördül.
Sütés kövön vagy tepsiben
A STEBA PB1800 pizzasütő tartalmaz a grillrácson kívül egy kőlapot is. Akár közvetlenül a kőlapon sütheti a pizzát, kenyérlepényt, akár ráhelyezheti a cserépedényt vagy fém tepsit.
Kis méretű és nagy teljesítményű elektromos sütő
Kenyérlepényt, gratint, tepsis egytálételeket, sült csirkecombokat, édes finomságokat is elkészítheti a 9 cm beltéri magasságú STEBA PB1800 sütőben.
A tekerőgombos hőfokszabályzással beállítható a sütő hőmérséklete, mely maximum 400°C lehet.
Ismerje meg kicsit alaposabban a STEBA PB1800 pizzasütőt, nézze meg a bemutató videót is!
Üzletünkben, bemutatótermünkben is megnézheti, s ha szeretné, akkor ki is próbálhatja!
2022. évben cégünknél, a Bonair BG kft-nél többféle változás, megújulás történik.
- Megújítjuk a munkafolyamatainkat, előtérbe helyezzük a digitalizációt,
több automatizmust a munkafolyamatokban, s igyekszünk szervezettebbé, tömbösítettebbé tenni a munkavégzést, s annak hatékonyságát. - A munkakörnyezetünkben végzünk kisebb felújítási munkálatokat
- A munkatársi csapatunk, szervezetünk átalakul, megújul
- Átalakítjuk üzleti folyamatainkat, üzletünk nyitvatartási, rendelkezésre állási rendjét
Az üzletfejlesztés, szervezetfejlesztés úgy tűnik hosszabb időt vesz igénybe, s egy folyamat, sosincs kész. Így a következő évekre is marad belőle...
Egyelőre ezen a területen ezek jellemeznek minket: változatosság, a bizonyos helyzetekhez alkalmazkodás, s javító cél, alapelveinken alapuló munkavégzés, csapatépítés. - Weboldalunk, a bonair.hu megújul
Itt Ön már az új weboldalt látja, a megújult weboldalon, webáruházban olvasgat.
Bátran jelezze felénk észrevételeit, javításra szoruló bakijainkat. Konstruktív javaslatát előre is köszönjük.
Csak a változás állandó - minden más téren lépést kell tartani, fejlődni szükséges, ha élni, túlélni akarunk.
Márpedig akarunk, ezért fejlesztünk, változtatunk.
Mivel minden ilyen újításhoz inspirációra, lelkierőre, fizikai erőre, humán és anyagi forrásokra is szükség van, így
ez a sok területet átfogó fejlesztés sok erőforrásunkat leköti. A leterheltség, fáradtság és a több területet átívelő változtatások miatt könnyen előfordulhatnak hibák - mert hát emberek vagyunk.
Nagy szükségünk van Önre, mint Olvasóra, Ügyfélre, aki
Vásárol tőlünk, majd visszajelez, javító szándékkal értékel, s kölcsönösen megbecsülhetjük egymást, s kapcsolatban maradhatunk.
Törekszünk az emberi kapcsolatok ápolására (akkor is ha tudjuk, hogy nem beteg ???? ), Vásárlóink megbecsülésére.
Köszönjük, hogy velünk, a Bonair-rel tart a jövőben is!
Marhahús feldolgozás

Avagy a Steak készítése
Azt már az előző cikkekben is láthattátok, hogyan készítsük elő és kezeljük a húsokat, illetve néhány praktikát is megosztottunk veletek. A különféle húsok elkészítését kezdjük a mindenki által ismert steak-kel. Először fogalmazzuk meg mi is az a “steak”? Az angol szó “szelet”-et jelent, egyébként a “beefsteak” rövidítése. Önmagában a marhahúsra vonatkozik, amely gyorsan és előkészületek nélkül kisüthető.
A vörös húsokat manapság azonosítják a magas koleszterin, szív- és érrendszeri megbetegedések és az egészségtelen életmód együttesével. Amennyiben biztos helyről vesszük a marhahúst, ahol természetes módon táplálják az állatokat, akkor ez a legjobb fehérjeforrás. A grillezésnél is törekedjünk a lehető legváltozatosabb ételek elkészítésére, mert ha rendszeresen ugyanazt fogyasztjuk, az hosszú távon szintén nem egészséges. A marhának különböző részeit használhatjuk fel a grillezéshez, mint például a hátulsó mellkas, lapos hátszín, szegy.
Vásárlásakor figyeljünk arra, hogy ne legyen márványos (fehér zsírszövet hálózza), fényes, rugalmas. Ha a színe nagyon világos, akkor a marhahús túl friss és nincs megérlelve, ekkor a hűtőben legalább 2 napig (szükség esetén akár 1 hétig) tárolva megtehetjük mi is ezt. A színe minél mélyebb vörös, annál jobb, viszont azt már ne vegyük meg, amelyen barna foltok jelentek meg, mert rosszul tárolták. Ami nagyon fontos, a marhahúsnál az érlelés nem egyenlő a pácolással! A pácolás időtartama marhahús esetében 3-4 óra.
A marhahús elkészítésének több módja is van, lehet angolos, félig angolos, félig átsült, átsült és teljesen átsült.
- Kékre sütött/véres (raw, au bleu): 40-42°C, kb. fél perc, a hús felszíne meg van sütve, de a belseje élénkpiros, nyers és langyos.
- Véresen sütött (rare, saignant): 45-50°C, kb 1 perc, a külső barna kéreg alatt a hús átmelegszik, de még mindig élénkpiros, erősen lédús és rugalmas.
- Angolos/közepesen véres (medium rare, anglaise): 54-56°C, kb. 2 perc, a külső barna kéreg meg van sütve, belül élénkpiros, rugalmas és lédús a hús továbbra is. 2-3 mm mélységig van átsütve, belseje még véres, de nem nyers.
- Félangolos/közepesen átsütött (medium, à point): 58-60°C, kb. 3 perc, a külső barna réteg a hús harmadáig tart, belül a színe rózsaszín, veszít a rugalmasságából, de még szaftos. A legtöbben így szeretik fogyasztani!
- Félig átsütött (medium well, à point bien): 62-64°C, kb. 4 perc, egységes rózsaszín a hús, kevésbé rugalmas és szaftos.
- Jól, teljesen átsütött (well done, bien cuit): 64-66°C, kb. 5 perc, kevésbé rózsaszín, nem rugalmas és nem is szaftos. Történetesen már száraz, ezért sokan nem is kedvelik.
Hogyan tudjuk megállapítani, hogy milyen állapotban van a grillezett marhahúsunk, ha nincs otthon maghőmérőnk? Erre két módszer is létezik:
- Auguste Escoffier módszere: Ha húst megnyomjuk és olyan puha, mint a fülcimpánk, akkor véresen sütött (rare, saignant), ha az arcra hasonlít inkább, akkor angolos/közepesen véres (medium rare, anglaise), ha orrcimpa keménységű, akkor félangolos/közepesen átsütött (medium) és ha olyan, mint az orrhegyünk megnyomva, akkor pedig félig átsült (medium well, à point bien).
- “Hand test”: Amennyiben véresen sütött (rare, saignant) steakre vágyunk, akkor olyan puhának kell lennie, mint amikor a bal kezünk hüvelyk- és mutatóujját érintsük össze, és a másik kezünk mutatóujjával nyomjuk meg a hüvelykujj alatti dombot. Angolos/közepesen véres (medium rare, anglaise) esetén a hüvelyk- és középső ujjunkkal csináljuk ugyanezt. A hüvelyk alatti domb keményebb lesz. Ha a félangolos/közepesen átsütött steak a kedvencünk, akkor a hüvelyk- és a gyűrűsujj összeérintésével tudjuk megállapítani a puhaságát. Félig átsütve (medium well, à point bien) pedig a hüvelyk- és kisujjra végezzük el ugyanezt a próbát. Hogy érthetőbb legyen, íme egy videó:
Zárásképp pedig leírjuk, hogy mit is használhatunk az elkészítéséhez. A pácolásukhoz válasszunk karakteresebb ízeket, fűszereket (pl. fokhagyma, fekete bors, chili, kömény, mustármag, rozmaring, stb.). A marhahúst, steaket, vesepecsenyét is elkészíthetjük olívaolajas, fokhagymás, borsos, mustáros, petrezselyemzöldes pácban. Esetleg ízlés szerint adagolva a hozzávalókat, használhatjuk a vöröshagyma, fokhagyma, őrölt bors, babér, majoranna, mustár elegyét is.
Olvass tovább a többi húsféle sütési módjának megismeréséhez is!