LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2013.02.20 18:14

Szmogos, poros levegő- védekezés légtisztítóval

Allergia
Légtisztítás
Szűrés törlése
Szmogos, poros levegő-  védekezés légtisztítóval

Szmogos a levegő- elhangzik ez az állítás. Ám mi van igazából a szmogos levegő hátterében?

A levegőben lebegő részecskék nagy mennyisége nagyon finom por. Légköbméterenként mérik a levegő szálló por koncentrációját, s ennek köszönhetően tájékozódhatunk már arról, hogy milyen a levegő minősége, fenyeget-e minket szmog veszély.

Mivel tüdőnk a légző szervünk, így a túl sok por, levegőszennyezettség őt viseli meg, s általa a szervezetünket. Ha kicsit is megkímélné, szeretne kevesebb port belélegezni, akkor a levegőt meg kell szűrnie. Levegőtisztítás már könnyen lehetséges a háztartásokban, magyar otthonokban is.

Cégünk, a Bonair BG kft immáron több mint 15 éve légtisztító forgalmazó, a levegő minőség javítása a fő profilunk. Ehhez kínálunk honfitársainknak párásító és levegő tisztító berendezéseket.

Jobb levegő = jobb közérzet! Ennek megteremtésében segítünk.

Szmog veszély a magyar hegyvidéken is

Jellemzően Putnokon van gyakran szmog veszély, s a tüdőnkre, légzőszervünkre veszélyes a szálló por koncentráció.

Azt jelenti, hogy a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 100 mikrogramm feletti, vagyis a levegő veszélyes minőségű.

Északkelet-Magyarországon leginkább jellemző a magas a szálló por koncentráció, noha a hegyvidék klímája által arra következtethetünk, hogy egészségünket támogatja.

Szmog nem csak a nagyvárosokban alakul ki

A szmog nem csak kizárólag a nagyvárosok problémája. Bár a kialakulásában a civilizáció által gerjesztett gázoknak, légszennyezettségnek nagy jelentősége van.

Januárban Pekingben a megengedett határérték 300-szorosát is mérték a légszennyezettségnek. Peking távol van tőlünk, azonban érdemes elgondolkodni, hogy mi itt Magyarországon mit szívunk be, mivel terheljük a tüdőnket, s vajon hamarosan utolérjük-e a pekingi rossz levegőminőséget.

Tennünk kell a légszennyezettség mérséklése ügyében

Az elmúlt időszakban nem volt ugyan szmogriadó, azonban a levegő minőségére mégis nagyobb figyelmet kell(ene) fordítani. A szmogriadó kellemetlen intézkedéseinek nem örülünk, de nekünk is tennünk kell a légszennyezettség mérséklése miatt.

Gondolná, hogy a jó levegőjű hegyek lábainál, a természetvédelmi területek közelében mégis célszerű zárt ajtók mögött maradni?

Sajnos a Putnok, Kazincbarcika környékiek jobban teszik, ha nagyobb figyelmet fordítanak a levegő minőségére, s megválogatják, hogy mikor tartózkodnak kinn a szabad levegőn.

A vidéki gyerkőc ne játszhasson az udvaron, szaladgálhasson a kertben, mezőn? Hú, de furcsa ez, igaz?

A szmog Budapestet is érinti

Sajnos Budapest levegője sem kielégítő minőségű. Amikor úgy véljük, hogy a nyirkos napok után hétvégén kellemes és egészséges a szabad levegőn tartózkodni, nem is gondolnánk, hogy szervezetünket terhelhetjük a szabad levegőn.

Érdemes figyelni a szmogtérképet, szmogriadót, s kerülni a szennyezett levegőjű területeken tartózkodást.

A szervezetünk jelzései

Milyen jeleket figyelhet meg szmog, nagymértékű szálló por esetén?

Elsődlegesen időseknél, kisgyermekeknél, csecsemőknél fontos szmog esetén a védekezés, a levegőszűrés.

Azonban mindenkire veszélyt jelent a magas szálló por mennyiség, a szmog. A por belégzése a , csökkenti a tüdő ellenálló képességét a fertőzésekkel, toxikus anyagokkal szemben.

A már kialakult légzőszervi betegségek (asztma, bronchitis) esetén azok állapotát súlyosbítja.

A porrészecskék ingerlik, zavarják a szem kötőhártyáját, a felső légutak nyálkahártyáját.

A 10 mikronnál kisebb porrészecskék lejutnak a tüdőhólyagokba.

A belélegzett por mennyisége, fizikai tulajdonságai és kémiai összetétele befolyásolhatja a szervezet védekező mechanizmusát, elváltozásokat, lerakódásokat okozhat.

Hogyan óvhatjuk gyermekeink, szeretteink egészségét?

Mivel védheti tüdejét, szervezetét szmog esetén?

Zárt térben, szobájában használjon légtisztító berendezést!

A hatékony légtisztító készülék használatával a levegőben szálló por mennyiségét mérsékelheti, így tüdejét nem terheli a káros anyagokkal. Tüdeje ellenálló képességét növelheti a HEPA szűrős légtisztító készülék használatával.

Válasszon légtisztítót a helyiség mérete alapján

A Bonair légtisztító kínálatában többféle légtisztító berendezés is megtalálható.

A finom por kiszűrésére a légmosó készülékek és a HEPA szűrős légtisztító berendezések alkalmasak.

A szobaméret és az igényei figyelembe vételének alapján válasszon légtisztítót a Bonair kínálatából.

Ismerje meg a BONECO 2261 HEPA szűrős légtisztítót, mely ideális irodába, nappaliba vagy hálószobába. Három ventilátor fokozaton használhatja. Hálószobai légtisztító lehet belőle, mert csendes üzemmódban a légtisztító mellett éjszaka is nyugodtan alhat.

Ionizátoros légtisztító

A svájci BONECO légtisztító ionizátor funkciójával esetenként a negatív ionok mennyiségét növelheti, ezáltal a levegőt még frissebbnek érezheti. A levegő szűrését nem az ionizátor végzi el, hanem a HEPA szűrő.

A BONECO légtisztítója nagy felületű HEPA szűrővel, aktív szénszűrővel rendelkezik, ezáltal a pollen, por és a szagok megkötésére is képes.

HEPA szűrős légtisztító ideális por allergiában vagy pollenallergiában szenvedőknek, légzőszervi betegeknek.

HEPA szűrős légtisztító a hatékony levegőszűrő

A szobamérethez jól megválasztott HEPA szűrős légtisztító tökéletes levegőminőség kialakítására képes. A HEPA nemzetközi fogalom, tanusitvany biztosítja a szűrő minőségét, annak egyes levegő részecskék megszűrési hatásfokát. 90-99,8 % közötti hatásfokú levegőszűrésre képesek! A HEPA szűrő mérete, a beszívott levegő mennyiség és légszennyezettség, valamint a légtisztító berendezés légszállítása határozza meg, hogy mikor és mennyire lesz kiváló levegőminőség a szobában.

A HEPA szűrős légtisztító biztonságot nyújt, védi az Ön és családja tüdejét.

Lélegezzen tisztított, egészséges levegőt a BONECO légtisztítója által.

Lélegezzen légtisztító által tisztított levegőt a hálószobában, nappaliban, védje gyermeke tüdejét is a szennyezett levegőtől.

Ismerje meg a praktikus HEPA szűrős légtisztító egyszerű használatát, modern mivoltát! Akár még távirányítóval is kezelheti az ágyából.

Kényelem, jó levegő, jó közérzet: a Bonair légtisztító készülékei által.

Ismerje meg a Bonair HEPA szűrős légtisztító választékát!