LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2009.10.28 09:55

A tárcsás légmosó karbantartása

A tárcsás légmosó karbantartása

A párásító folyamatos és megfelelő karbantartása nagyon fontos a használat folyamán. A légmosó hosszú élettartamra tervezték, ezt Ön úgy érheti el, hogy a légmosó karbantartása a használati utasításban leírtak szerint megtörténik rendszeresen.

Légmosó használata a fűtési időszakban

Amennyiben csak a fűtési időszakban használja párásítóját a tavasz beköszöntével igen fontos, hogy megfelelően tárolja a légmosó készülékét. Ezzel biztosíthatja, hogy a következő hideg időszakban párásító készüléket újszerű állapotban használhassa újra. A BONECO légmosó tisztításhoz már használhatja a közelmúltban megjelent Boneco Calc-Off tisztító vízkőmentesítő újdonságát. A légmosó készülék tisztítása elengedhetetlen a higiénikus és jó működéshez. Tehát mielőtt elteszi a BONECO légmosót, feltételnül végezze el a karbantartást, vízkőtelenítse és szárítsa meg.

A BONECO tárcsás légmosó karbantartása

Vegye ki a tárcsákat! Törölje tisztára az alsó tartályt!

Vegye ki az Ionizáló Ezüst pálcikát(ISS). Helyezze vissza a tárcsákat a helyükre, öntsön rá Calc Off-os folyadékot (vagy 20% ecetoldatot), várja meg amíg a folyadék kifejti a hatását, néha kézzel forgassa meg a tárcsákat! Öntse ki a folyadékot az alsó tartályból és a tárcsaköteggel együtt vízzel öblítse le! Öblítse le, majd tegye vissza az Ezüst pálcikát.(BONECO 7017 ezüstrúd) A tárcsák a tisztításhoz szétszedhetők. Video a tárcsák szétszereléséhez. A használati utasítást kövesse a szétszedéshez.

Légmosó karbantartási tanácsok tapasztalatunk alapján

Tapasztalatunk szerint folyamatos használat mellett elegendő:

- hetente kiöblíteni a légmosó készülék belsejét,

-havonta ecettel vagy BONECO CalCOFF-fal átmosni, vízkőmentesíteni (a használattól és a víz keménységétől ez erősen függ)

- évente vagy szezon végén a tárcsákat szétszedni és alaposan elmosni. Természetesen ez erősen függ a levegő szennyezettségtől és a víz ásvány anyag tartalmától (vízkő).  

A BONECO légmosó elhelyezésére tanácsok

A légmosó készülék elhelyezése hova ajánlott?

Ha a légmosót a padlón helyezi el, több port szűr ki, Ha nem padló fűtése van, akkor több víz párolog el, ha magasabbra helyezi a párásító készüléket. Ha a padlófűtéses szobában a meleg padlóra helyezi a légmosót, akkor nagyon sok vizet képes elpárologatni és akár egy egész ház párásítására is alkalmas lehet.

Fontos figyelmeztetések a légmosó használatához és karbantartásához

Soha ne üzemeltesse a BONECO légmosó készüléket ecettel vagy tisztító folyadékkal!
Soha ne alkalmazzon 30°C-nál magasabb hőmérsékletű vizet a tisztításhoz!
Soha ne használjon a készülék tisztításához sósavat vagy bármilyen más vízkőoldó szert.

A BONECO légmosó tárolása

A légmosó készülék tárolása: a helyet Ön találja ki, hogy hova teszi, mi a légmosó használatának szüneteltetéséhez adunk útmutatást, hogyan tárolja, mit tegyen meg előzőleg.

A légmosót mindenképpen tisztán tegye el (szennyeződéstől és vízkőtől mentesen) és szárazon lehetőleg a gyári dobozában.

Amikor száraz a levegő a szobában, akkor pótolja a levegő nedvességtartalmát, vegye elő a BONECO légmosó készülékét és párásítson vele!