LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2009.10.28 13:49

Vegye elő a párásító készüléket!

Vegye elő a párásító készüléket!

Még a fűtési szezon előtt ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a párásító, netán ne akkor kelljen a szervizbe rohanni amikor már vadul köhög a gyereke.

Próbálja ki, takarítsa ki, ha szükséges, és cserélje ki a cserélendő szűrőket, párásító tartozékokat!

Gondoljon már ősszel a párásító használat közeli szükségességére, várja felkészülten, jól működő párásító készülékkel a fűtési szezont!

Ősszel rá kell készülni a párásító téli használatára

Itt az Ősz, még kellemes napsütéses idő van, de hamarosan megjön a hideg és időszerű lesz bekapcsolni a párásítót, ha kiszárad a levegő.
Még most ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a párásító, ne akkor kelljen a szervizbe rohanni, amikor már szenvednek a száraz levegőtől, netán vadul köhög a gyereke, ijesztő kruppos tüneteket produkál.
Üzemelje be a párásítót, ellenőrizze a működését! Takarítsa ki, ha szükséges, és cserélje ki cserélendő szűrőket! Gondoskodjon arról, hogy megtörténjen a párásító tartozékok beszerzése, kéznél legyenek, a párásítás megkezdése akadálytalan lehessen.

A párásítás együtt jár a használatból eredő karbantartással

A párásító folyamatos és megfelelő karbantartása nagyon fontos a használat folyamán. Amennyiben csak a fűtési időszakban használja párásítóját a tavasz beköszöntével igen fontos, hogy megfelelően tárolja a készülékét. Ezzel biztosíthatja, hogy a következő hideg időszakban párásító készüléket újszerű állapotban használhassa újra. A párásító karbantartása a használatának a szerves része. Mivel vízzel használja, ezért fontos a párásító higiénia, tisztasága az Ön számára is, illetve a zökkenőmentes üzemeltetéshez, hosszabb párásító élettartamhoz.

A párásító karbantartás igényessége típus függő

Egyes párásító készülékek gyakoribb, mások csak esetenkénti, néhány havonta történő karbantartást igényelnek. Viszont minden típusnál fontos, hogy tisztán használja a párásítóját, valamint eltárolás előtt nagyon alaposan tisztítsa ki, s szárazon tegye el.
Fontos megkülönböztetni néhány párásító típust. Ezek tisztításánál van néhány speciális tényező, amire ajánlott odafigyelni. Ezekre a következőkben külön kitérünk.

Párásító tisztítása BONECO CAlcOFF vízkőmentesítővel

A tisztításhoz már használhatja a közelmúltban megjelent Boneco Calc Off tisztító vízkőmentesítő újdonságát.
A Calc Off piacra kerülését megelőzően bevált módszer:
Vízkőtelenítés 20%-os háztartási ecet használata volt.
Soha ne használjon más tisztító anyagot, vegyszert a párásító vízkő mentesítésére!
Ismerje meg a CalcOff-ot, nyugtázza, hogy mennyivel kellemesebb a párásító vízkőmentesítése a szúrós ecet szag nélkül.

A karbantartás velejárója az időszakonkénti párásító tartozék csere

Cserélje újra a szűrőbetétet, nedvesítő betétet vagy vízlágyító granulátumot! Gondoskodjon legalább évenként a BONECO ezüstrúd (BONECO 7017) cseréjéről is!
A készülék higiénikus működéséhez elengedhetetlen, hosszabb ideig történő párásító készülék használatának szünete után, hogy ki kell cserélni a szűrőt.

Minden párásító készüléknél ajánlott követni a használati utasításban részletesen leírt tisztítási folyamatot. Minden tisztítás megkezdése előtt húzza ki a készüléket a hálózatból. Amennyiben kérdése van, forduljon cégünkhöz vagy a szervizhez bizalommal.

Figyelje a páratartalmat, s ha az alacsony, akkor vegye elő a párásító készülékét és használja.
Párásítás BONECO-val hosszú távon a fenti útmutatónk betartása mellett lehetséges.