LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2023.10.26 11:16

Salvus vízzel működő párásító

párásító
salvus
gyerekszobába
Légúti problémák
Szűrés törlése
Salvus vízzel működő párásító

Salvus és a Bonair együttműködés keretében, a BONECO ultrahangos párásító készülékek különleges ultrahang membránjának köszönhetően kezdődött az ezredforduló tájékán a Salvus inhalálás népszerűsítése, a Salvus gyógyklíma előállítása BONECO ultrahangos párásítóval.

Salvus víz szétporlasztása, levegőbe kifújása

A bükkszéki gyógyhatású Salvus víz levegőbe porlasztásának, Salvus inhalálásnak jótékony hatásáról orvosi tanulmányok készültek. A vizet ásványi anyagaival együtt kell kiporlasztani a levegőbe, s belélegezni.  A gyógyhatás elérése érdekében kritikus, hogy mekkora szemcseméretre kerül szétporlasztásra a víz. Az inhalátorok biztonságot nyújtanak e tekintetben.

Salvus lélegzőkúra jótékony hatása

A Salvus víz gyulladáscsökkentő hatása a gyomor, bélrendszerre már közismert. A légutak tekintetében is áldásos lehet, ha megfelelően van szétporlasztva a levegőbe a víz: egyrészt gyulladáscsökkentő hatása van, másrészt nyákoldó.  A Salvus köd belélegzésével a lerakódott váladékok oldódnak, felköhögjük őket, így aztán előnyös, hogy a váladékban enyésző baktériumok szájon át tudnak távozni a szervezetünkből.

Párásítás Salvus vízzel

Az orvosi inhalátorokkal garantált a Salvus inhalálás gyógyhatása, biztonságossága. Az ultrahangos párásító készülékkel előállított Salvus köd esetében a kifújt pára szemcsemérete meghatározó. 
A Salvus gyógyhatás elérésén kívül szempont még, hogy melyik párásító alkalmas Salvus vízzel történő párásításra. Ugyanis az ultrahangos párásítók membránja érzékeny, a legtöbb párásítót csak lágy vízzel szabad használni, mert az ásványi anyagok nagyon gyorsan tönkreteszik a párásító lelkét, az ultrahang membránt. S ez jellemzően nem tartozik a jótállás körébe.
Azoknál a párásítóknál, ahol csapvízzel, ásványi anyagokban dús vízzel használhatják a párásítót, ott is gyakori, rendszeres vízkőmentesítésre van szükség a készülék hosszabb élettartamának fenntartásához.

Párásító készülék választás

Amennyiben párásításra van szükség, ott 

 • a szoba méretét, 
 • a páratartalom szabályozhatóságát, 
 • a párásító készülék teljesítményét (óránkénti víz kibocsátási képességet)

szükséges elsődlegesen figyelembe venni.

Emellett, ha szeretné alkalmanként Salvus vízzel is használni, akkor a gyártótól, forgalmazótól bizonyosodjon meg arról, hogy az adott készülék jótállási- garanciális körébe beletartozik-e a párásító Salvus vízzel használhatósága.

Párásítás az egész szobában vagy csak kúra-szerű elvonulás

Mi a Bonair-nél magunk is sokat használtuk a BONECO ultrahangos párásító készüléket Salvus vízzel történő párásításra. (7131, U650, 7145 típusok kiválóak voltak erre. 2020. utáni megfelelőjük lehet az U300 és U350 ) 

Azonban orvosokkal egyeztetve és józan eszünkre hallgatva kizárólag kúra-szerűen javasoljuk, hogy a párásítót Salvus vízzel használja. Azaz néhány napon -vagy akár egy héten át – naponta 2-3 alkalommal egy negyedórás intervallumban.

Erre szerintünk az ideális választás egy kicsi, csempézett helyiség. Ott  helyezzük el a BONECO ultrahangos párásítót a Salvus vízzel. (ásványi anyag szűrő -vízlágyító patron nélkül!). Kb 5-10 perc alatt alaposan bepárásítja, ködösíti a teret, s ekkor bevonulunk oda egy negyedórára. Mit továbbra is ezt a megoldást javasoljuk a hozzánk fordulóknak. 

Készítettünk erről  2009. évben egy kis videót is- mellékhelyiségbe elvonulva hogy történik a BONECO-val a Salvus vizes inhalálás. (köd belélegzése)

 

Ügyfeleinktől hallottuk, hogy van, aki előszeretettel használja a gyerekszoba párásítása közben a Salvus vizet, van aki 50%-osan higítja vízzel, s úgy párásít.  Mindenki a saját megoldására esküszik. 

Mi a Bonair-nél továbbra is azt javasoljuk, hogy 

 • kúra-szerűen használja Salvus vízzel azt a párásítót, - amit tőlünk vásárol – s jelölünk, hogy alkalmas- rövid idő alatt kis helyiségben előállított ködöt lélegezzen be intenzíven. 
 • gondoskodjon a rendszeres és alapos vízkőmentesítésről!
 • egyébként normál szobai párásításra használja vízzel, ásványi anyag szűrő patronnal.

Ha nincs szükség párásításra, csak Salvus inhalálásra

Akkor miért is lehet előnyös egy párásító készüléket választani a Salvus inhalásra? 

Ha nem vált be az inhalátor, mert a gyerek kényszerzubbonyban érzi magát, zavarja az inhalátor zúgó hangja, akkor érdemes elgondolkodni más megoldáson.

Erre nyújt kedvező alternatívát, ha az ásványi anyagokat aránylag jól tűrő, megfelelő szemcseméretben kiporlasztó ultrahangos párásító beszerzése mellett dönt és egy kis helyiségben Salvus ködöt állít elő.

A gyerkőccel izgalmas beosonni ebbe a köddel telített helyiségbe, ahol egymást is alig látni. Akár mondóka tanulás, énekelgetés közben is lehet normálisan lélegezni, ám ez történhet az esti fürdetés keretében is.

Nincs kényszeres leültetés, fejére maszk szerelés…. játékos közös program van -s aztán közérzet javulás várható.

Melyik BONECO párásító ajánlott?

Arra az esetre, ha párásításra várhatóan nincs is szükségük, ahogy a fentiekben írtuk – csak esetenként vonulnának el a jótékony hatású ködbe, akkor ideális választás a BONECO U300 készülék.

A BONECO U300 Salvus vízzel IS használható párásító.

A páratartalmat nem tudja szabályozni, azonban a fentiekben leírt célnak teljesen megfelel. (lélegző kúrához használja időszakonként, odafigyelve a rendszeres karbantartásra, vízkőmentesítés elvégzésére )

Salvus vizes használatra melyik párásító alkalmas?

Ahogy már korábban is írtuk, az ultrahang membrán minősége (mennyire bírja az ásványi anyagokat, milyen szemcseméretre porlaszt), s a forgalmazói garancia vállalás határozza meg, hogy Salvus vizes használatra melyik párásító alkalmas.

Mi a Bonair-nél már több, mint negyedszázada forgalmazzuk a svájci BONECO párásítókat. Az ezredforduló után minden BONECO ultrahangos párásító olyan kiváló membránnal rendelkezett, hogy Salvus vizes használatra alkalmasnak találtuk. A gyári típusváltozások kapcsán ennek felülbírálata szükséges.

Jelenleg a választékunkból Salvus-szal használható párásító:

 • ha csak erre a célra használják, akkor a BONECO U300,

 • ha párásítás a fő cél, s közben-közben Salvusos használat, akkor a BONECO U350 és U700 típusok.

 

A BONECO U250 típusú párásító használható-e Salvus vízzel?

A BONECO U250 párásító rendszeres Salvus vizes használatát NEM javasoljuk. Évente néhány alkalommal használhatja esetleg, azonban várható  gyakoribb Salvus vizes működtetéshez inkább az U350 típust használja.

Salvus vízzel működő párásítók a Bonair kínálatában

Sokan teszik fel ezt a kérdést, hogy melyikek a Salvus vízzel működő párásítók a kínálatunkban.

Kizárólag a hidegpárásító család, s abból is az ultrahangos párásítók némelyike alkalmas.

A BONECO utazó párásító (U100, U7146) hiába kicsi, s kedvező árú, NE válassza erre a célra!

Nézze meg a termékleírásainkat, s ahol jelöljük, hogy Salvus vízzel használható párásító, azt vegye figyelembe!

Légmosó vagy hibridek alkalmassága

A légmosók, hibridek esetében használnák vagy használják Salvus vízzel a párásítót. Használhatják, mert a készüléknek nem ártanak vele, azonban a célját nem tudja elérni. A légmosónál csak a vízpára kerül ki a levegőbe, a jótékony ásványi anyagok nem. (azok leülepednek a légmosó víztartályában, alsó víz tálcájában)

További tanácsok, javaslatok a Bonair-től

 • Mérje a páratartalmat, s ha 40% alatti, akkor használjon párásító készüléket!
 • Őszi időszakban vizsgálja meg, tesztelje párásítóját, hogy működik-e! 
  Ugyanis állásában sokaknál megköt a vízkő, nem indul el a párásító, amikor arra éppen szükség lenne. S amikor Salvus vizes párásító használat az igény, akkor jellemzően nagyon sürgős, hogy jól működjön.
 • A párásító tartozékaiból tárazzon be, a víz higiéniáját támogató ezüstrudat cserélje évente, illetve az ultrahangos párásítóknál a vízlágyító patront minden új szezon (1-2 hetes leállítás) után, valamint a fehér/szürke  por megjelenésekor.

Párásító tartozék kínálatunkban több darab vásárlását olykor jelentős árengedménnyel (ingyenes vagy alacsony áras szállítási költséggel) támogatjuk.

Egészséges levegőt, jó közérzetet, jó egészséget kívánunk

+ válasszon tanácsaink alapján párásító készüléket a
Bonair.hu kínálatából!