LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

A hidegpárásító gyerekszobába nem pénzkidobás

párásító
gyerekszobába
Légúti problémák
Szűrés törlése
A hidegpárásító gyerekszobába nem pénzkidobás

Megkérdeztük vásárlóinktól, mi a véleményük az ultrahangos hidegpárásítóról.

Néhány vélemény és tipp azoktól, aki már használják.

A hidegpárásító készülékek használata körül több kismamafórumon, blogon láttunk éles vitákat. Van olyan anyuka, aki szerint a hidegpárásító korunk egyik csúcstalálmánya, mások szerint nettó pénzkidobás. Vajon azok szólják le, akik használják, vagy azoknak van sarkos véleményük, akik ki sem próbálták?

Mi is kérdezősködtünk  vásárlóinktól, mi a véleményük az ultrahangos hidegpárásítóról. Hogyan értékelik pár hét, vagy hónap használata után? Nézzük, miről is számolnak be, készüléktípustól függetlenül:

Viktória, aki októberben jött hozzánk először így nyilatkozott: “A hidegpárásító gép a gyerekszobában megkönnyíti a náthás, megfázós időszak átvészelését. Régebben a lányom csak úgy aludt el, ha ott voltam mellette, gyakran felébredt, köhögött. A hidegpárásító a babaszobában cseppet sem zavaró, sőt üde, friss érzés belélegezni. Kipróbáltuk a Salvus gyógyvizes inhalálást is, mert olvastam, hogy ez tisztítja a légutakat. Felköhögteti a lerakódásokat, de cseppet sem kellemetlen módon.

Marianna február óta jobban tud szoptatni: “Kisfiam alig tudott már szopni, mivel beszáradt az orra, meg a torok nyálkahártyája a télen a szárazságtól. A házilagos párásító módszerek kevésnek bizonyultak, mivel a vizes törölköző a radiátoron, a cserépkancsóba tett víz nem ért szinte semmit. Amióta van egy hidegpárásító a kiságy feletti szekrény tetejére téve, békében telik a nap, és másfélszer többet szopizik. A hidegpárásító jó döntés volt, cseppet sem luxus.

Fanni először csak a konyhagépeink miatt jött hozzánk, aztán karácsony előtt vett valamit a gyerekszobába is. “Összességében nézve megérte megvenni, sokkal kevésbé hasznos dolgokra is költöttünk már ennél többet. Az ultrahangos hidegpárásító a gyerekszobába téve a baba egészséges levegővételét segíti, mert nálunk a központi cirkóval nagyon meleg tud lenni. Mondjuk szeretem a meleget, de hidegpárásító mellett jobb a közérzetünk.”

Egy másik elégedett vevőnk, Julika beszámolója: “Sokáig a hidegpárásító készülék gyerekszobába való elhelyezését  is olyan felkapott divathóbortnak éreztem, mint már annyi minden mást. Nagymamaként láttam már csudákat. Azonban a hidegpárásító használata nekünk bevált, sőt, a lakás többi szobájába is vettünk még egyet. Sokkal kellemesebb nekem is, nem csak az unokám, hanem én sem köhécselek, sőt a szemem se szárad ki. A kislányka kruppos köhögése miatt védőnői javaslatra vettük az ultrahangos hidegpárásító gépet, azóta a krupp is csökkent.”

Vannak, akiket a megbízható svájci technológia győzött meg, például Sándor ezt mondta: “Vettem a szupermarketben egy hidegpárásító gépet, azt hittem, ha kicsi lakásunk van, ez majd elég lesz. Látszatnak jó volt, de amint beállít a hideg, nem használt semmit. Mivel kellett egy ultrahangos párásító a gyerekszobába, mert a gyerekek gyakran krupposan köhögtek, meg a feleségem is, így egy jobb gépet vettünk a svájci BONECO gyártmányból. Kicsi a lakás, mégis elég sok vizet vesz fel a levegőnk, tehát a technikai jellemzők nagyon is számítanak! Az ultrahangos hidegpárásító esetében fontos a páraszint szabályozó. Állíthatjuk a kiporlasztott víz mennyiségét a külön szabályozóval. Ha a tartályból kifogy a víz, a párásító automatikusan kikapcsol. Ha eléri a kívánt páraszintet, akkor is kikapcsol, aztán, újra csökken a páratartalom akkor pedig ismét bekapcsol a készülék. Ez nekem nagyon megfelel.”

Gabriella nemrég ezt írta: “Körbejártam a témát, mert sokat hallottam arról, hogy miért jó a hidegpárásító a gyerekszobában. Nem hideget csinál, hanem porlasztja a vizet, így nem vízgőz, hanem vízpára készül vele.  Decemberben mi is beszereztünk egyet. Kisfiam kruppos és olvastam, hogy neki kifejezetten csak a hideg pára a megfelelő, a nagy meleg nem jó, sőt nehezíti a légzését, de más légúti betegségnél meg épp az ellenkezője az igaz. A hidegpárásító a gyerekszobában akkor ér valamit, ha pontosan használod, így érdemes hozzá beszerezni páratartalommérőt, hogy jól beállítsd az ideális páratartalmat, mert ne áztassa el a padlót. Érdemes arra is gondolni, hogy a hidegpárásító a gyerekszobában bizony egy kis hangot ad ki, tehát zümmöghet.

Meg kell nézni, hogy milyen fajta vizet szabad csak bele tenni, bírja-e majd a csapvizet, vagy desztillált víz kell-e hozzá, ami ugye drágább. Az is fontos, hogy lehet-e majd hozzá vízszűrőt kapni, mert idővel a vízkő lerakódhat benne, és tisztítani kell. Ezért mentem inkább szaküzletbe egy jobb márkáért.  Nem vagyok barátja az aromaolajoknak, úgyhogy azt nem néztem, amikor ultrahangos hidegpárásító gépet vettem.”

A kommenteket olvasgatva látszik, hogy sokan, sokfélét mondanak, azonban kihallatszik, hogy bármilyen részlet is fontos az adott esetben, az ultrahangos hidegpárásító gyerekszobába való elhelyezése mindenképpen hasznos. Az javasoljuk, próbálja ki Ön is!