BonAir webshop

Kérdése van? +3615222210

A bonair ajánlata
BonAir webshop

Kérdése van? +3615222210

  • A bonair ajánlata
    • PÁRÁSÍTÓ
    • LÉGTISZTÍTÓ
    • PÁRAMENTESÍTŐ
    • KLÍMA
    • AROMA DIFFÚZOR
    • VENTILÁTOR
    • ELEKTROMOS FŰTÉS
    • KONYHAI KISGÉPEK
    • KONYHAI ESZKÖZÖK
    • GRILLSÜTŐ
    • OUTLET
    • AKCIÓK
  • MIÉRT A BONAIRT VÁLASSZA?
  • LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
  • KONYHA VILÁGA - RECEPTEK
  • VISZONTELADÓKNAK
  • FIZETÉS, SZÁLLÍTÁS
  • GY.I.K
  • KAPCSOLAT
  1. KONYHA VILÁGA - RECEPTEK
  1. KONYHA VILÁGA - RECEPTEK
Vissza
Hogyan készül az ízletes grillezett bárányhús?

Hogyan készül az ízletes grillezett bárányhús?

A báránycombot többféleképpen darabolhatod: maradhat egészben, alsó és felső részre vágod, kicsontozod, és 5 izomcsoportra szétszeded. 

A combon lévő zsiradék nagy részét távolítsd el, éppen csak egy kicsi maradjon azon a felén, amelyiket sütöd, hogy ne száradjon ki. Nagyobb darab húsokat alufóliával letakarva előbb párold, majd ezután pirítsd, az utána következő pihentetés sem maradhat el.

A sütési idő 45 dkg-énként 5 perccel növeli a szükséges időt. Ha a bárányhús töltött, akkor a töltelékkel együtt mérd le.

Bárány
by bonair

A báránycomb egyben sütve

Grillezheted alacsony vagy magas hőfokon, de mindkét eljárásnál először vágd le a csülök alsó részét, majd a combon lévő vékony zsírréteget óvatosan irdald, így nem rándul össze a bárányhús, de figyelj oda, hogy ne vágj a húsba. Durva sóval sózd meg, és dörzsöld a húsba. Ezt követően magas hőmérsékleten (220-230°C) elősütheted a báránycombot, míg aranybarna színt nem kap (kb. 15-20 perc). Ha ez megvan, akkor hagyd pihenni. Ilyenkor fűszerezheted még kedved szerint fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, szardellával. Hegyes, vékony késsel apró vágásokat ejtve a húson, picit megforgathatod, hogy kitáguljon és beletehesd a különböző fűszereket.

  1. Báránycomb sütés magas hőmérsékleten: Az elősütést követően locsold meg friss olívaolajjal, esetleg fehérborral, fűszerezd és nagyjából 160°C-on készítsd tovább, eközben többször sózd, félidőben mehet rá a fokhagyma és a bors is. Alufóliával lefedve 20 percig süsd, majd vedd le kb. 10 percre a fóliát, hadd piruljon a bárányhús. Készítési idő: ½ kg-onként 12-18 perc, illetve attól függ, hogy milyen módon szeretnénk megsütni. Ha rendelkezel maghőmérővel, akkor 47-53°C-on kell abbahagyni a sütést (ne érjen a csonthoz), mivel a pihentetés folyamán ez még nőni fog. Pihentetés: Ilyenkor a hő egyenletesen eloszlik a bárányhús belsejében. Langyos helyen, alufóliával lazán letakarva, rácson pihentesd 20 percig, és 5 percenként forgasd meg. Ha nem így teszel, akkor kifolyik belőle a húslé, a rács pedig azért fontos, mert sokkal gyorsabban ereszti a levét, ha sima felülettel érintkezik.
  1. Báránycomb sütés alacsony hőmérsékleten: Ebben az esetben is van elősütés, de a módszer csak jó minőségű, friss alapanyag esetén alkalmazható (mélyfagyasztott bárányhússal sem). Alacsony hőmérsékleten, kb. 80-110°C-on 3-4 órán keresztül süsd. Ezután 20 percig, alufóliával letakarva hagyd pihenni. Majd a grillre visszatéve a saját levével kenegetve pirítsd meg.

  
Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
  •  

  • Csak kipróbálná?
  • Írja meg véleményét nekünk!
  • JKM-hírlevél feliratkozás
  • Receptek
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Elállás
  • Szerzői jogok
  • Jótállási tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Hírek
  • Rólunk
BONAIR BG Kft.
  • 1105 Budapest Kőrösi Csoma Sándor út 43-51.
  • +3615222210
  • online@bonair.hu
  •  

  • Nyitvatartás
  • Állás-karrier
  • Viszonteladóknak
  • Szaktanácsadás
  • Elégedettségi garancia
  • Szerviz- hibabejelentés
  • Gyakori kérdések
  • Blog, cikkek
  • Copyright © 2022 Bonair-BG Kft.
  • facebook

  • Instagram

Jó Közérzet Magazin

Cégünk, a Bonair a honfitársaink közérzetének javítását tűzte ki célul, igyekszünk sokat tenni ezért.

 

Érdekel
Feliratkozás
simplepay_hu_v2
cib
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • PÁRÁSÍTÓ
  • LÉGTISZTÍTÓ
  • PÁRAMENTESÍTŐ
  • KLÍMA
  • AROMA DIFFÚZOR
  • VENTILÁTOR
  • ELEKTROMOS FŰTÉS
  • KONYHAI KISGÉPEK
  • KONYHAI ESZKÖZÖK
  • GRILLSÜTŐ
  • OUTLET
  • AKCIÓK
  • MIÉRT A BONAIRT VÁLASSZA?
  • LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
  • KONYHA VILÁGA - RECEPTEK
  • VISZONTELADÓKNAK
  • FIZETÉS, SZÁLLÍTÁS
  • GY.I.K
  • KAPCSOLAT
Belépés visszatérő, regisztrált vásárlóknak
Regisztráció új vásárlóknak
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.