Kedvenc receptjeink

Bárány
Csirke
Elektromos grillsütő
Gluténmentes
Hal
Keleti konyha
Marha
Raclette
Sertés
Sous vide, szuvidálás
Steak
Szósz, pác, marinád
Vega
Szűrés törlése

Délkelet-Európa népszerű szabad tűzön sült étele, a csevap már az elkészítés közben is élményszámba megy: csodálatos illatokkal árasztja el a grillsütő környékét. Ismert még csevapcsicsa, kebapcsi, kebap néven is, ugyanerre a grillezett kolbászféleségre utalnak ezek a megnevezések is.

Saslik sütés a forró grillen, hiszen így is tökéletesen elkészíthető. A húsdarabok közé hagyma, piros paprika és egyéb zöldségszeleteket is tehetsz. Engedd szabadjára a képzeletedet!

Szívesen kipróbálod a helyi ízeket, ha útra kelsz? Kísérletező vagy? Elkészítenéd otthon is ezeket a különleges recepteket? Tarts velünk, kalandozz velünk az ízek nyomában..

Egy kiadós, de különleges húsos ételre vágysz már? Akkor ne állj ellen a grillezett bárány receptemnek. Legyen a hét sztárja a grillezett bárány.

A báránycombot többféleképpen darabolhatod: maradhat egészben, alsó és felső részre vágod, kicsontozod, és 5 izomcsoportra szétszeded. 

A combon lévő zsiradék nagy részét távolítsd el, éppen csak egy kicsi maradjon azon a felén, amelyiket sütöd, hogy ne száradjon ki. Nagyobb darab húsokat alufóliával letakarva előbb párold, majd ezután pirítsd, az utána következő pihentetés sem maradhat el.

A sütési idő 45 dkg-énként 5 perccel növeli a szükséges időt. Ha a bárányhús töltött, akkor a töltelékkel együtt mérd le.