Konyha világa - Receptek
by bonair

Hogyan legyen az ételnek olyan füstölt íze, mintha szabadtéren sült volna?

Szósz, pác, marinád
Szűrés törlése
Hogyan legyen az ételnek olyan füstölt íze, mintha szabadtéren sült volna?

A nyár sokaknál a steakről, a sült oldalasról, a burgerekről és hasonlókról szól. Attól még, hogy valakinek nincs megfelelő helye a grillezéshez (vagy csak az időjárás nem megfelelő), még nem kell lemondania róla.

Egy elektromos grillsütő önmagában nagyon ízletes ételek sütését teszi lehetővé, de ha még ezen felül is szeretnénk fokozni az élményeket több lehetőség közül választhatunk. Az alábbi tippek valamelyikét kipróbálva való füstölt ízeket hozhatunk létre a konyhában:

füstölt szalonna

1. Füstölt szalonna

Semmi szükség mindenféle különleges, nehezen beszerezhető hozzávalóra. Süssünk füstölt szalonnát addig, amíg ki nem olvad a zsírja. Ha ebben sütjük meg a húst, magába szívja majd a füstös ízeket.

füstölt paprika

2. Füstös íz paprikával

Kapható füstölt pirospaprika őrlemény is a boltokban. Ha ezt használjuk fűszerezésre, olyan lesz az elkészült hús, mintha szabadtűzön készült volna.

szabadtéren sült

3. Faforgács

Már árulnak olyan barbeque faforgácsot is, ahol fafaj szerint választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. Így nem csak egyszerűen füstölt ízűek lesznek az ételeink, hanem több ízvariációval is kísérletezhetünk.

füstölt hús

4. Folyékony füst

Szerezzünk be folyékony füstöt, és kezeljük ezzel az ételeket. Senki sem tudja majd megmondani, hogy nem a kertben sütöttük ki a vacsorát.

füstölt lazac

5. Beltéri húsfüstölő

Ha gyakran készítenénk füstölt BBQ ételeket, érdemes lehet beruházni egy saját húsfüstölőre. A grillezéstől függetlenül akár sajtfüstölésre is használhatjuk.

6. Füstölt tengeri só

füstölt só

Ha eddig úgy gondoltad, hogy minden sónak egyforma sós íze van, akkor tévedtél! Interneten, bioboltokban, hipermarketekben beszerezhető (rendszerint almafán) füstölt tengeri só. A tökéletes grillezett ízhatás érdekében ezt is használhatjuk ételízesítőként.

 

7. Steba Smokibg Box

Elektromoas mini füstőlő 

A STEBA SM4 smoking box elemmel működik. A fachipsz begyújtása után rövid idő alatt elégeti a füstölő készülék nyílásába helyezett facsipszet, annak füstjét pedig kifújja a gumicsövön át.

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.