LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2024.05.06 17:58

Légtisztító a pollen cunami kivédésére

Allergia
Klíma
Légtisztítás
Szűrés törlése
Légtisztító a pollen cunami kivédésére

A tavaszi hónapokban beindul a természet, nem csak zöldbe borulnak a fák, hanem a virágzás is megkezdődik.
Ha olyan helyen lakunk, ahol a környéken sok fa, virág van, akkor megtapasztalhatjuk a ház körüli bútorokon, autókon, sőt a lakásban is nagyon finom, sárgás színű por megjelenését.

Sárgás színű por borítja be a tárgyakat

A nyárfa, hársfa, gesztenye, akác, erdő-mező vadvirágai, díszkertek tündöklő szépségei mind-mind csodásak, amikor virágba borulnak. Ennek és egy kis szélnek hatására tavasszal óriási dózisban száll a levegőben a virágpor. Amikor a szokásos portól eltérő jelenséget tapasztal otthonában, kerti bútorain, ablakpárkányán, stb - s jellemzően világos, sárgás színű, akkor már látható formában lerakódott Önnél a háziporhoz keveredett pollen.

Pollencunami tavasszal

Bizony, a tavaszi időszakban a természet hirtelen feléledésével, virágba borulással irtózatos mennyiségű pollen is társul. Az amúgy a levegőben jellemzően láthatatlan pollenek mindenütt ott vannak, s mi a lélegzetvétellel belélegezzük. Van, akinek ez kifejezetten irritáló, a szervezete különféle reakciókkal reagál a jelenlétükre.

Levegőszűrő maszk vagy légtisztító készülék

Ha a levegővétellel, lélegzéssel jutnak be a kis virágpor betolakodók a szervezetünkbe, akkor evidens, hogy a levegőt kell megszűrni, s szűrt levegőt belélegezni. No, de virágzós időszakban ez hogy valósítható meg? A szabadtéren maszkot viselhet, azáltal lehet a levegőt megszűrni.
Beltérben pedig elhelyezhet levegőtisztító berendezést. A Bonair légtisztító berendezései erre nyújtanak megoldást.

Levegőtisztítás szobánként

A beltéri levegőtisztítást célszerű szobánként tervezni, méretezni. A légtisztító készülékek különféle szűrési technológiákat tartalmaznak, illetve egy ventilátor segítségével forgatják a levegőt.
A légszállítás és a szűrő mérete, fajtája -mint együttható -határozzák meg a légtisztító hatékonyságát.

Hatékony légtisztító berendezés

Ahhoz, hogy hatékony légtisztító berendezést tudjon választani, olvassa el a légtisztító hatékonyság szobaméret függvényében cikkünket is, 
melyben bemutatjuk, hogy a szoba mérete, kialakítása és még milyen más információk fontosak a döntés előkészítésben.

Pollenmentes lakás

Ha nem nyit ablakot, nem járkálnak kültérből-beltérbe, s jól záródnak a nyílászárók, akkor a légtisztító használatával állandóan pollenmentes lakásban élhet. No de ez nem életszerű! Így az ajtó-és ablaknyitással, valamint a szabadból a lakásba lépve hazahurcoljuk a polleneket, allergéneket is. A légtisztító berendezés légszállítását ilyenkor intenzívebb fokozatra célszerű felkapcsolni, hogy a pollenek kiszűrésében aktív szerepet játszhasson.

Légtisztítás klímaberendezéssel

Sokan vélekednek úgy, hogy a lakásban található klíma is megszűri a levegőt. Van is ebben valamennyi igazság, azonban a hatékonyságát célszerű alaposabban megvizsgálni. Egyrészt a klíma nem a föld közelében van, ahol a por, pollenek lerakódnak, másrészt a levegőszűrő felülete jellemzően kicsi, s nem hatékony a pollenek kiszűrésére. Aztán kérdéses az is, hogy pollen időszakban folyamatosan használja-e?

HEPA szűrős légtisztító berendezés a pollenek kiszűrésére

A HEPA szűrő nemzetközileg elismert minőségű, labor körülmények között bizonyította már, hogy a pollen kiszűrése tekintetében hatásos. A HEPA szűrő felülete, mérete nagyon meghatározó, s a légtisztító berendezés légszállítása, mennyi levegőt képes átáramoltatni egy óra alatt. E két tényező járul hozzá, hogy egy készüléket mekkora helyiségben célszerű üzemeltetnie.
A szobája mérete alapján keressen hatékony légtisztító készüléket!

Nézzen körül a Bonair légtisztító választékában, ismerje meg alaposabban a több évtizede forgalmazott svájci BONECO márkát, illetve az aktuális berendezés kínálatot, s válasszon a helyiség méret és a különféle igényei figyelembevételével!