LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2019.04.30 14:39

Kell párásító-légtisztító minden lakásba?

párásító
Szűrés törlése
Kell párásító-légtisztító minden lakásba?

A rossz levegő számos megbetegedés okozója, melyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. Az alapkészülékek listájára a mosógép, a hűtő, a sütő mellé besorakozhatna egy légtisztító-párásító készülék is. Mit gondol?

Szinte magától értetődő, ha egy új lakásba költözünk, beszerzünk egy-két készüléket. A lista legelején a hűtő, a mosógép, a sütő / mikrosütő áll.

Ezek az ún. alapkészülékek, melyek életünket könnyebbé és élhetőbbé teszik. A háztartási nagygépek.

Aztán következnek a kisgépek- főként a szórakoztató elektronika és a konyhai készülékek sorára terjed ki a figyelem. Azonban miért is gondolnak kevesen a légtisztító és párásító beszerzésére?

Ne feledkezzen meg erről sem! Hasznos darabjai a háztartásának és hosszú távon óvják a család egészségét.

Alapkészülék lehetne a légtisztító-párásító?

Attól a pillanattól kezdve, hogy születéskor felsírtunk, elkezdünk lélegezni. Egy nap leforgása alatt több liter levegő áramlik át a tüdőnkön, milliónyi apró szennyeződéssel, pollennel, szálló porral és számos allergénnel „dúsítva”.

Nem árt, ha csökkentjük a szennyeződések mennyiségét. A levegő tisztítására talán a leghatásosabb módszer egy légtisztító készülék beszerzése.

Mérlegeljen és döntsön!

Életünk túlnyomó többségét zárt térben töltjük

Tudta, hogy életének több mint a 70%-át zárt térben tölti: lakásban, iskolában, munkahelyen? Egyáltalán nem mindegy, hogy otthonában milyen minőségű levegőt szív be. Egy légtisztító készülék használatával nagymértékben hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez.

Légtisztítás és párásítás: a kettő együtt?

A tiszta levegő mellett a megfelelő páratartalom is fontos szempont. Nemcsak a tiszta levegő, hanem a megfelelő páratartalom is szükséges ahhoz, hogy lakásunk „tüdőbarát” legyen. Gyakorta jelentkezik a kettős probléma: száraz és szennyezett levegő. A svájci BONECO már több évtizede kínál megoldásokat a levegő minőségének javítására. Hallott már a légmosókról?

Ismerje meg a légmosókat: három kérdés, három válasz által.

Mi a légmosó?

A légmosó alapvetően egy párásító, mely párásítás közben tisztítja a levegőt.

Hogyan működik?

A beáramló levegőt egy ventilátor lassan tárcsák/nedvesítőbetét közé forgatja, miközben a tartályból vizet vesz fel. A nedves tárcsákról/szűrőről a víz elpárolog az apró szálló szöszök, porszemcsék pedig könnyedén megtapadnak a speciálisan bordázott tárcsán vagy a nedvesítőbetétes szűrőn. Minden egyes fordulattal ezen a felületen lévő szennyeződések a vízbe mosódnak. A légtérbe már tisztább és páradúsabb levegő áramlik vissza, ezzel tisztítva és párásítva a beltéri levegőt.

Hová kerülnek a levegőben lévő szennyeződések?

A légmosó tartályába lévő vízbe mosódnak. A tárcsás készülékeknél a tárcsákat kell bizonyos időközönként tisztítani, míg a nedvesítőbetétesnél a szűrőt.

BONECO gyár: Több évtizedes tapasztat és fejlesztés Svájcban

A svájci BONECO mérnökei már több évtizede foglalkoznak légmosók, párásítók, légtisztítók fejlesztésével. A megváltozott fogyasztói igényeket folyamatosan szem előtt tartják, melyeket fejlesztésekor figyelembe vesznek. Az újabb modellek a kényelmet és hatékonyságot növelik.

Két BONECO légmosó összehasonlítása

Összehasonlítottuk 7 szempont szerint a BONECO W200 és H300 hibrid készülékeket:

Párásító és párásítás közbeni légtisztító hatás =Légmosó

A légmosó párásítás közben tisztítja a levegőt. A BONECO H300 plusz levegőszűrővel (pollenszűrő) is rendelkezik, így a légtisztító hatása kicsit erőteljesebb.

Vagyis mindketten légmosók. Hatékonyan helyreállítják az optimális páratartalmat és eközben tisztítják, párásítják a helyiség levegőjét. Kapacitásukat tekintve egyformák.

Új fejlesztésű nedvesítő szűrő a BONECO légmosó készülékekben

A korábbi tárcsás modellekhez képest hatékonyabb szűrésre, párásításra képesek ezek a modellek. Mind a kettő párásító-légtisztító készülékben egy új technológián alapuló – több éves fejlesztő munka eredménye – üvegszálas mosható nedvesítő szűrő található, mely több szennyeződés megkötésére alkalmas. A mosógépben vagy folyó víz alatt mosható szűrő karbantartása egyszerű, nem igényel sok idő ráfordítást.

Levegőtisztítás hatékonysága a BONECO légmosó készülékekben

Az új fejlesztésű párásító-légtisztítókba nagyobb ventilátor került, mellyel hatékonyságuk és teljesítményük is megnövekedett.

A levegő szűrési hatékonyságát tekintve az új BONECO H300 párásító-légtisztító hibrid készülék sokkal-sokkal hatékonyabb mint a W200-as légmosó. A készülékbe egy szintetikus mikroszálakból készült pollenszűrő került, mely 97%-os hatékonysággal kiszűri a szálló port, míg a pollenek 85%-át képes eltávolítani a levegőből. Hatékonyabban elbánik a haj, állatszőr, poratka, baktériumok, penész spórák és egyéb allergénekkel is.

A H300 hibrid készülékhez választható egy ún. Comfort filter is, mely nemcsak a kisebb szennyeződéseket szűri ki 99%-os hatékonysággal, hanem a szagokat is semlegesíti pl. káros gázokat, ózont, nitrogén-dioxidot, kén dioxidot. 100%-os hatékonysággal kiszűri az allergéneket és minimalizálja a mikroorganizmusok terjedését a levegőben. (a légmosó adottságaihoz megfelelő méretű helyiségben elhelyezve)

Párásító higiénia is a fontos tulajdonságok közé tartozik

A BONECO légmosó higiénikus működését az ezüstrúd biztosítja, ami távol tartja a mikroorganizmusokat. A légmosó tartályában álló koszos vizet néhány naponta ki kell önteni, s friss vizet használni a párásítás folyamatához. Az ezüstrudat legalább évente érdemes cserélni.

(BONECO 7017 ezüstrúd, Bonair webáruházban rendelhető)

A BONECO légmosó karbantartása

Az újfajta légmosó készülék valóban egyszerűen szétszedhető, könnyen takarítható.

Az innovatív légmosó korszerűbb alkatrészeket tartalmaz, mint műanyag tárcsás elődei.

A műanyag tartozékok mosogatógépben, a nedvesítő szűrő pedig akár mosógépben is mosható. A tartálya és a dob hajlékony, nehezen törhető műanyagból készült. Jobban bírja a használatból adódó kopásokat és leeséseket.

A H300 hibrid modell esetében a pollenszűrőt 6-12 havonta érdemes cserélni, heti karbantartása nem bonyolult. Az előszűrőt akár egy porszívóval is megtisztíthatja.

Tudás, technika- okos párásító

A svájci BONECO egy applikációs rendszert fejlesztett ki az új BONECO H300 párásító-légtisztító készülékhez, melyet letölthet okostelefonjára is. A készülék működéséről folyamatos naprakész információkat kaphat. Minden beállítást elérhet a telefonjáról és módosíthatja is azokat.

HEPA szűrős légtisztító minden lakás, szoba tartozéka lehetne

Ha egyáltalán nincs szükség párásításra, akkor a levegőtisztításról sem fog tudni gondoskodni a légmosóval. A lakásban, szobai légtisztítás mindenhol hasznos lehet. A HEPA szűrős légtisztítók nagy hatékonysággal képesek a levegőt megtisztítani a portól, pollentől, allergénektől.

Hálószobába légtisztító választásnál figyeljen oda a szoba méretére és a levegőtisztító berendezés zajszintjére, hogy a pihenés zavartalan maradhasson.

A svájci BONECO halk légtisztító berendezései a P400 és P500 modellek, melyek ventilátora alacsony fokozaton olyan csendesen működik, hogy szinte észre sem lehet venni, hogy légtisztítás van folyamatban, dolgozik a gép.

Légtisztító és párásító készülék vásárlás előtt gondolja végig igényét, fogalmazza meg elvárásait és ezek alapján hozza meg döntését!

A tiszta, páradús levegő nem álom, már elérhető!

Itt, a Bonair kínálatában!

Nézzen körül termék kínálatunkban!