LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2006.09.21 17:24

Párásítási technológiák

Párásítási technológiák

Télen, 10C alatti hőmérsékletnél állandóan párahiányos levegő alakul ki a fűtött helyiségekben ami már egészségkárosító hatású. Ma már szerencsére sokat tudó, megbízható párásító készülékekből választhatunk a levegő nedvességtartalmának növelésére, azaz a párásításra.

A párásító berendezések fajtái

Az elektromos párásítókat két kategóriába sorolhatjuk:

Melegpárásító

Hidegpárásító

A melegpárásítók a víz felforralása elvén működnek, gőz formájában párologtatják a vizet a levegőbe.

A hidegpárásítók szoba hőmérsékletű vizet párologtatnak, s e főkategórián belül is többféle párásítási technológia ismert már. A legelterjedtebbek:

a nedvesítőbetétes -evaporatív párásítás, valamint

az ultrahangos párásítóval történő párásítás.

Melegpárásító

A melegpárásítás során először a vizet fel kell melegíteni az elpárologtatáshoz. Ez a két elektróda között történik úgy, hogy az elektromos áram az egyik elektródából a másikba megy át. Az elektródák között a víz közvetíti az elektromosságot. A víz felmelegszik, párává alakul és az erre a célra kialakított lyukon távozik a készülékből. Ha a vízben magas az ásványi anyagok aránya, az elektromos cirkuláció gyorsabb lesz, így a párásítás is erőteljesebb.

Jelenleg a svájci BONECO gyár melegpárásító kínálata

 

Ultrahangos párásító

Ez az eljárás magas frekvencián, gyors rezgéssel alakítja át a vizet apró vízcseppeké. A készülék alján lévő kis kvarc tányér másodpercenkénti 1,6 millió rezgéssel működik. A szétporlasztott vízcseppek, egy csőbe kerülnek. A köddé alakított folyadék egy csendes ventillátor segítségével távozik a helységbe, ahol elpárolog.

Jelenleg a svájci BONECO ultrahangos hidegpárásító kínálata

Nedvesítőbetétes, ventilátoros (Evaporator) párásítás

Ezzel az eljárással a készülék ventilátora az erre kialakított nyíláson át beszívja a levegőt.

Ez áthalad a speciális nedvesítő betéten, majd a ventilátor segítségével távozik a készülékből a készülék felső részén kialakított nyíláson.

Ez a rendszer önszabályzó. Hőmérséklettől függően csak a szükséges vízmennyiséget párologtatja el. Ezért nem szükséges külön készülék a párásítás szabályzására.

Jelenleg a svájci BONECO gyár nedvesítőbetétes hidegpárásító kínálata

Ismerje meg az aktuális BONECO párásító választékát