LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2023.06.18 14:19

Párásító száraz köhögés ellen

párásító
Szűrés törlése
Párásító száraz köhögés ellen

Sokszor ébred reggelente úgy, hogy kiszárad a torka? Állandó köhögési inger gyötri? Nem biztos, hogy a vitaminhiány a probléma – száraz köhögés esetén ellenőrizze a páratartalmat!

Amikor a száraz köhögés oka nem valami, hanem valaminek a hiánya

A páratartalom mérésének legegyszerűbb eszköze a páraszint mérő, mely pontosan megmutatja, hogy túlságosan száraz vagy esetleg túlságosan párás -e a levegő. Az ideális érték a 40-60%-os relatív páratartalom. Ha nincs még páraszint mérője, akkor is lehet tudni, hogy száraz -e a levegő.

Az egyik tipikus tünet például a reggelente kiszáradó, cserepes ajkak, és az állandó száraz köhögés, melynek nem egyértelmű az oka. A könnyező, száraz szemek, a húzódó bőr és a repedező fabútorok is az alacsony páratartalomra utaló jelek.

A statisztika is segít annak eldöntésében, hogy száraz -e a levegő otthonában: ha a ház, lakás nincs nagyon alaposan szigetelve, akkor fűtési időszakban szinte 100%, hogy jóval 40% alatti a páratartalom.

Hogyan segít a párásító?

Fontos, hogy ha állandó köhögés gyötri, mindenképpen forduljon orvoshoz, és tartsa be az utasításait. Sokszor azonban nem valódi betegség okozza a száraz köhögést, hanem a kiszáradó nyálkahártyák váltak érzékennyé a különféle környezeti hatásokra.

A szoba méretéhez és az egyedi igényekhez illeszkedően, megfelelően kiválasztott párásító ilyen esetekben nagy segítség lehet. Az éjszakai alvás kellemesebb, pihentetőbb lesz, reggel pedig jobb közérzettel, száraz köhögés nélkül ébred majd, ha párásít.

Milyen párásítót használjon száraz köhögés ellen?

Mindenképpen kellő hatékonysággal dolgozó, és biztonságos modellt válasszon. Ha nem szeret bosszankodni, válasszon az önszabályozó, nem fröcskölő, megfelelő antibakteriális védelemmel ellátott párásítók közül. Ha a az előbbiek stimmelnek, és a párásító a megfelelő szinten stabilizálja a páratartalmat, akkor az a száraz köhögésre is jó hatással lesz.

Ha légúti panaszai vannak, érdemes Salvus kúrára alkalmas párásítót választania, és ha pedig otthoni wellness-élményre vágyik, az aromaterápiás készülékeket javasoljuk.