LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2013.12.03 18:42

Párásitó tartozék csere a fűtésszezon előtt

Párásitó tartozék csere a fűtésszezon előtt

A visszaszámlálás megkezdődött, elkészülni, vigyázz, rajtol a fűtésszezon! Ráadásul a fűtésnek köszönhető száraz levegő nem jár egyedül, támad a megfázás, nátha és mindenféle felsőlégúti megbetegedés is.

Vedd fel a harcot és légy ellenálló...ez esetben egy párásítóval!

Elő a meglévő párásítót, nézd át, s állítsd harcra kész állapotba! Ehhez a párásító átnézése, üzemkész állapotának ellenőrzése és a párásító tartozékok cseréje szükséges.

A téli párásítási igény az egyre erősödő fűtéssel érkezik meg, ugyanis ilyenkor a szobában könnyen lesz száraz a levegő. A levegő nedvességtartalmát pótolni szükséges, hogy ezen enyhítsen.

A párásításhoz párologtató vagy hatékonyabb elektromos párásító berendezést használjon.

Az utóbbiak jellemzően tartozék igényesek, melyek cseréje minden új fűtési szezonnál esedékes.

Párásító használat

A rutinos harcosok otthonában már fellelhető ez a levegő szennyezettségére vagy épp szárazságára megoldást nyújtó fegyver, a párásító. Ugyan közülük mindenki más típusú párásítóra esküszik, abban azonban biztos az egyetértés, hogy minden párásító akkor működik hosszútávon a legnagyobb hatékonysággal, ha megfelelően van karbantartva.

Mostanra a párásítók piacán a hidegpárásítók veszik át a vezető szerepet.

Hidegpárásítók népszerűsége

A hidegpárásítók közül az legnépszerűbb csoport az ultrahangos párásítóké, amelyeknél a szezon beindulása előtt mindenképpen érdemes a vízszűrő/vízlágyító patront kicserélni, illetve ezt feltölteni vízlágyító granulátummal.

A svájci BONECO és AIR-O-SWISS termékek Salvus vízzel Salvus gyógyklíma kialakítására is alkalmasak, melynek köszönhetően méltán szerepelnek a párásító-ranglisták élén!

A nedvesítőbetétes párásítóknál magát a nedvesítőbetétet kell cserélnünk, mielőtt újra üzembe helyezzük a készüléket. Használat közben azonban érdemes odafigyelnünk, hogy nem vízkövesedett-e el a szűrő, ami azt jelenti, hogy újabb cseréhez érkeztünk. Tapasztalatok szerint ezeknél a párásítóknál kb. 3 havonta kell ezt megtennünk szezononként.

A légmosók, melyek szintén a hidegpárásítók családjába tartoznak és egy légtisztító és egy párásító kombinációjaként kell elképzelnünk, egy speciális ionizáló ezüstrudat (ISS) is tartalmaznak, amely a vízben esetleg elődforduló mikroorganizmusokat pusztítja el. Ezt évente egyszer ajánlott cserélni.

Az AIR-O-SWISS 2071-es légtisztító, a piac csúcsa, ami egy ún. HEPA filterrel rendelkező légtisztító és párásító egyben. A többi hasonló készülékhez képest ez a légtisztító hidegpárásító nem kiszűri, hanem a hiányzó párát is pótolja! Ugyan a HEPA szűrőt rendszeresen mentesítenünk kell a szennyeződésektől, de cseréje csak évente szükségszerű.

Tehát cserére fel!

Szezonra felkészülés

Ellenőrizze meglévő párásító készüléke állapotát!

Vízkőlerakódás látható-e benne? Láthatóan koszos-e?

Ép-e a párásító tartálya?

Milyen tartozék szükséges a párásítóba?

Mikor cserélte ki a BONECO párásító ezüstrúd tartozékát?

Párásító tartozék beszerzés

Ha megtörtént a fenti kérdések alapján a szezonra felkészülés előkészülete, s már tisztában van azzal, hogy milyen típusú a párásító készülék, s milyen tartozék szükséges hozzá, akkor a kicserélés előtt csak egy dolog van hátra: a párásító tartozék beszerzés.

Nosza, itt most kényelmesen megteheti, ha BONECO párásítója van, akkor néhány kattintással

megrendelheti, s rövid idő alatt kézhez kapja.

Válassza ki az Önnek szükséges elemet a BONECO párásító tartozék kínálatból!


Jó levegőt, jó egészséget kívánunk!