LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

Párásító eszközök

párásító
Szűrés törlése
Párásító eszközök

Milyen párásító eszközök állnak rendelkezésre, ha túlságosan száraznak tűnik a szoba levegője? Ma már párásító eszközként idejétmúlt a szobaszökőkút, többféle modern és praktikus megoldás közül is választhat az, aki gondoskodni szeretne lakása egészséges levegőjéről. 

Párásító eszközök “csináld magad” stílusban

A modern párársító eszközök megjelenése előtt is szenvedtek az emberek a száraz levegő tüneteitől (könnyezés, köhögés, légúti megbetegedések stb.), de jobb megoldás híján házi módszerekhez voltak kénytelenek folyamodni. Ilyen a vizes ruhák teregetése a lakásban, különféle kancsók és edények elhelyezése a radiátoron, csobogók, szobaszökőkutak működtetése, vagy forró víz párologtatása a szobában. Ez utóbbi meglehetősen balesetveszélyes is, de a legfőbb probléma a házi módszerekkel, hogy teljes mértékben szabályozhatatlanok. Lehet, hogy minden erőfeszítésünk ellenére száraz marad a levegő, vagy épp ellenkezőleg, mire észbe kapunk, már penészedik a fal.

 

Légmosó

A légmosó egy olyan légtisztító és párásító eszköz, amely víz keringetésével tisztítja és párásítja a levegőt. Ez a legfőbb előnye: két legyet ütünk egy csapásra, egy légmosó bekapcsolásával máris rengeteget tehet a lakása légminőségéért.

Ezek az eszközök gyárilag szabályozottak, ha túl párássá válik a levegő, maguktól kikapcsolnak.

 

Ultrahangos hidegpárásító

Az ultrahangos párársító eszközök ultrahang segítségével rendkívül apróra porlasztott (legalábbis jó minőségű készülék esetében) vízcseppeket juttat a levegőbe. Nagyon kényelmes, csendes és praktikus párársító eszközök, de ha el szeretné kerülni a vízcseppeket a párársító környezetében, nagyon fontos, hogy minőségi terméket válasszon.

Nedvesítőbetétes párásító

A nedvesítőbetétes párásító egy speciális nedvesítőbetét és egy ventilátor segítségével juttatja a vízpárárt a levegőbe. A légmosókhoz hasonlóan ez technológia is teljesen önszabályozó, így egy gombnyomással elérhető az ideális páratartalom.

Meleg párásító készülékek

A párásítás hagyományos módszere a víz felforralása és a levegőbe juttatása. Ezek az eszközök kemény víz mellett is használhatóak. A modern megoldások már teljesen biztonságosak, kézmeleg párát bocsátanak ki a levegőbe.

Melyik a legjobb megoldás? Ezt a körülmények, igények, a szoba mérete, az anyagi lehetőségei függvényében mindenki magának kell, hogy eldöntse. Ezen a blogon is rengeteg információ található az egyes párásító eszközökről, de ha további kérdései vannak, szívesen segítek. Végső soron pedig bármelyik korszerű megoldás mellett dönt, máris sokat tett a család egészségéért és jó közérzetéért.