Konyha világa - Receptek
by bonair
2011.11.07 16:28

Házi készítésű sajtos tallér, keksz, nassolnivalók

Gluténmentes
Szűrés törlése
Házi készítésű sajtos tallér, keksz, nassolnivalók

Akármennyire is igyekszünk kiiktatni a lisztet az étrendünkből, azért túlnyomórészt szívesen beférkőzik a hétköznapjainkba. Mit is rágcsáljunk a munkahelyen, mit adjunk a gyerkőcnek tízóraira, ha a finomlisztet kerülni akarjuk? Sőt, ételallergia esetén többnyire saját készítésű tízóraira, ebédre van szükség.

Ha gluténmentes kekszet akar készíteni, vagy csak normál kekszet, különféle adalékanyagok nélkül, biztosra akar menni, hogy milyen alapanyagok kerülnek az Ön ételébe, akkor készítsen nassolnivalókat házilag!

Nagy népszerűségnek örvend hazánkban a házi készítésű sajtos tallér, mely sokak örömére már gluténmetes változatban is elkészíthető a német Cloer tallérsütő által, a 1431 típusú kekszsütőben például.

Készítsen saját kezűleg különféle sós és édes kekszeket! Az egyre hűvösebb napokon egyre többet tartózkodunk bent a lakásban, s mintha gyakrabban keresgélnénk nassolnivalót a környezetünkben.

Nem mindegy a minősége, összetétele, ehhez nyújtunk Önnek segítséget, adunk ötleteket.

Nassolnivalók és tízórai, uzsonna lehetőségek

Az egyre hűvösebb napokon egyre többet tartózkodunk zárt terekben, s mintha gyakrabban keresgélnénk nassolnivalót a környezetünkben. Jól esik valamit bekapni, rágcsálni a főétkezések között.

Ön is észrevette ezt? S szeret rágcsálni? CSAládtagokkal, munkatársakkal együtt nassolgatni?

Akár normál étkezésként is tálalhat sajtos tallért – pl sajtkrémmel, sonkával, csírákkal felturbózva uzsonna vagy tízórai gyanánt, s ehhez nagyszerű, ha saját maga készíti el az alapokat.

Sós és édes keksz házilag

Amikor az alapanyaggal is tisztában van, s a saját energiája is benne van az ételkészítésben, annál kevesebb nagyobb elköteleződés, tápláló étek van egy háziasszony/úr számára. Szeretteit is megörvendeztetheti: ajándékba készült keksz kevésbé költséges, viszont áthatja, hogy szeretettel készítette.

Készítsen saját kezűleg különféle sós és édes kekszeket!

Adalékanyag mentes keksz, ismert összetevők

Nemcsak a keksz egyedi formája, hanem az a tudat is örömmel töltheti el Önt, hogy ismeri a keksz összetételét, tudja, hogy milyen alapanyagokból készült, s nem tartalmaz tartósítószert, adalékanyagot.

Netán étel allergiája van? Érzékeny a gluténre vagy candida diétát tart?

Készítsen olyan alapanyagokból kekszet, mely még Önnek is megengedett.

A Bonair keksz sütés sikere

A Cloer 1431 kekszsütőt most egy saját ihletésű, reform jellegű keksz elkészítésére használtuk, s egy nap alatt elfogytak a kekszek.

Noha a keksz sütésénél az a jellemző, hogy frissen omlós, majd megkeményedik és néhány hét múlva válik újra omlóssá. Ez nem várta meg, míg újra omlós lesz.

Gluténmentes kókuszos mandulás keksz

Ön is szeretné egészséges alapanyagokból fenséges rágcsálnivalóval megörvendeztetni családját? Készítse el a kókuszos-mandulás kekszünket!

Érdekli a receptje? Itt találja:  Gluténmentes keksz


A német Cloer elektromos kekszsütő készüléke

A német Cloer a kekszsütőt szezonálisan Karácsony előtt gyártja csak, mivel az északi tartományban tradícionális karácsonyi csemege a fahéjas keksz.

Remek csemege, mi is kipróbáltuk, szerintünk nem szükséges az év végi édességhegyeket megvárni vele. Bár kellemes ráhangolódás Advent kezdetén a sütögetés, Ön már most is elkezdheti, s megörvendeztetheti szeretteit. Csomagoljon csemetéjének tízóraira teljes kiőrlésű lisztből, magokból készített csemegét, s ne csodálkozzon, ha a társai is kedvet kapnak rá, s legközelebb nagyobb mennyiséget kellene sütnie.

Süssön örömmel, derűs hangulatban sajtos vagy mandulás, csokis-marcipános kekszet kedvére. Vonja be gyermekét is, igézze meg a kekszsütéssel, s egy káprázatos közös kb fél órás időtöltéssel.

Élmény sütés a gyerekekkel

Különleges élmény iskolás korú gyerkőcök számára, ha egyre önállóbbak lehetnek a konyhában. A keksz vagy gofri sütésbe már nyugodtan vonja be, bízza rá, hadd tündököljön gyermeke az elismerésekben.

A Cloer 1431 kekszsütővel különféle finom csemegéket készíthet.

Ismerje meg alaposabban a működését, szerezzen be egy Cloer 1431 keksz és sajtos tallér sütő készüléket!

Elektromos sajtos tallér sütő gép a vágya? A Cloer 1431 kekszsütő és a Cloer 261, 281 ostyasütő fantasztikus segítség sajtos tallér készítéséhez.

Halmozza az élvezeteket: a tallérokat egy nagy tálcára, a dicséretet és elismerő hümmögéseket, no meg a kekszeket habzsolja be magába bátran!

Válasszon a Bonair elektromos sütő készülék kínálatából saját részre és ajándékba is!