Kedvenc receptjeink
by bonair

Jércesaláta recept

Csirke
Szűrés törlése
Jércesaláta recept

Mára egy kis salátával lepünk meg titeket, nekünk összefut a nyál a szánkban ettől a recepttől. Reméljük nálatok és a vendégül látott barátaitoknál, rokonaitoknál is ilyen hatást vált majd ki.

Hozzávalók (4 személy részére):

  • 1 nagy grillezett jércemell
  • 3 db kemény tojás
  • 1-2 db kovászos- vagy csemegeuborka
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk. porcukor
  • 1 kk. mustár
  • 1 nagy csokor kapor
  • citromlé

Elkészítés:

A grillen hasonlóképpen készítsük el a grillezett jércemellet, mint a csirkét. Faszenes grill esetén az egyik oldalra tegyünk egy kupac szenet, középre kevesebbet, míg a másik oldalra semmit. Ha izzik a parázs, akkor 3-3 percig a közvetlen nagy tűzön pirítsuk meg a húst, majd középre helyezve 30-35 percig süssük. Ha időnkből kiteszik, felkockázva is megsüthetjük, csak tovább fog tartani. Ez esetben helyezzünk alá alufóliát, illetve kenjük be a rácsot olívaolajjal sütés előtt.

A tojásokat főzzük keményre, majd a megtisztítás után a fehérjét törjük össze villával, a sárgáját pedig keverjük simára a tejfölös, sós, mustáros, cukros, citromleves keverékkel. Vágjuk kockára az uborkát, a paradicsomot, és a hússal együtt tegyük bele a keverékbe.

A fogyasztás előtt tegyük fél napra hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, de ha nincs fél napunk, akkor minimum 30 percre. Tálaláskor finomra vágott kaporral ízesíthetjük, amennyiben nem szeretjük a kaprot, helyettesíthetjük petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvel is.

Tipp: Tetszés szerint tehetünk bele egyéb zöldségeket és hozzávalókat is, pl. feta sajt, majonéz, jégsaláta, kukorica, kaliforniai paprika a színes hatás kedvéért, vöröshagyma, stb.

  

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.