Konyha világa - Receptek
by bonair

Kapros szuvidált hal az omlós grillért

Hal
Sous vide, szuvidálás
Szűrés törlése
Kapros szuvidált hal az omlós grillért

Az omlós, fehér húsú halat miért is kellene még grillezés előtt szuvidálni? Jogos lehet a kérdés. Ám ha ismered már a szuvidálás előnyeit, miszerint az ízek intenzívebbé és harmonikusabbá tudnak válni, a hal kevésbé szárad ki, omlós marad, s erre rászánsz egy kis előkészítési időt, akkor mennyei nyári halsülteket készíthetsz. Lepd meg családtagjait, barátait is!

Az étel elkészítéséhez nem árt egy kis szuvidált hal. Sorra veszem az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket:

1. Mivel vákuumozz?

Vákuumfóliázáshoz vagy vákuumzacskóba csomagoláshoz a

>>> vákuumfóliázó és hegesztő készüléket <<<

javaslom.

2. Vákuumozás után szuvidálás

Használd a STEBA SousVide főző készülékét a szuvidált hal elkészítéséhez! A levákuumozott, ízesített halat tedd a SousVide főzőbe. A hal vastagságától, korától és típusától függően nagyjából 2-5 órás szuvidálást javasolok, 56-60°C hőmérsékleten.

A példa kedvéért egy 3 cm vastag halszeletet 57,5°C hőmérsékleten, 2 órán át szuvidálj.

vákuumtasak

3. Melyik Sous Vide főzőt válaszd?

Ez már csakis rajtad múlik! Néhány támpontot azért adok, amit tanácsadóként én is mindig megkérdezek, ha valaki érdeklődik a sous-vide gépek iránt:

    • Milyen gyakran szeretnél szuvidálni?
    • Mennyire profi megoldást keresel?
    • Mennyit vagy hajlandó rákölteni a készülékre?

Válassz a háztartási, félprofi és profi SousVide főző kínálatból az oldalon, vagy kérj segítséget a +36 30 688-2041 telefonszámon!

4. Mit a teendő a szuvidált hallal?

Olajos papírtörlővel töröld át az elektromos grill felületét. Forrósítsd fel a grillt, és süsd át kevés olajon a hal mindkét oldalát 2-3 percig. A sütés idejét befolyásolja a hal vastagsága. Akkor jársz a legjobban, ha a vákuumzacskóba már fűszereezve tetted el a halat, ha nem, akkor sütésnél ízesítsd sóval, borssal. Tálald zöldség ágyon, salátával, kapormártással vagy lime szósszal.saláta


+ 1 tipp: Mit tegyél a vákuumzacskóba? Ha szereted a kaprot, akkor a kifilézett hal mellé dobj be 1-2 kaporágat a vákuumzacskóba, önts rá egy csepp olívaolajat, majd fóliahegesztő segítségével vákuumold le! Természeretesen a kapor helyett más zöldfűszert, grill fűszerkeveréket, fokhagymát és egyéb ételízesítőt is használhatsz.

5. Mi legyen a maradék hallal?

Ha nem minden előkészített, szuvidált hal kerül fogyasztásra, akkor hagyd a vákuumzacskóban, hirtelen sokkold le egy jégfürdőben, majd tedd a mélyhűtőbe. Fagyasztás után bármikor előveheted és kisütheted, az ízén mit sem változtat. ????

  
Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.