Kedvenc receptjeink

Bárány
Csirke
Elektromos grillsütő
Gluténmentes
Hal
Keleti konyha
Marha
Raclette
Sertés
Sous vide, szuvidálás
Steak
Szósz, pác, marinád
Vega
Szűrés törlése

Szívesen kipróbálod a helyi ízeket, ha útra kelsz? Kísérletező vagy? Elkészítenéd otthon is ezeket a különleges recepteket? Tarts velünk, kalandozz velünk az ízek nyomában..

Az omlós, fehér húsú halat miért is kellene még grillezés előtt szuvidálni? Jogos lehet a kérdés. Ám ha ismered már a szuvidálás előnyeit, miszerint az ízek intenzívebbé és harmonikusabbá tudnak válni, a hal kevésbé szárad ki, omlós marad, s erre rászánsz egy kis előkészítési időt, akkor mennyei nyári halsülteket készíthetsz. Lepd meg családtagjait, barátait is!

Magyarul hívják japán káposztás palacsintának is, ekkor is az okonomiyakiról van szó. Az étel nevének jelentése jól jellemzi azt: “amit szeretnél”. Sokféle feltéttel el lehet készíteni, és ez a variálhatósága ideálissá teszi egy péntek esti raclettezés főszerepére.

A grillezett hal mellé tökéletes köret lehet a zöldség, mely elkészíthető salátaként, de akár grillezett zöldségként is. Természetesen mi a grillezett zöldségre szavazunk. ???? Ha a batyus megoldást választod, akkor a köret egyben készülhet együtt a hallal, így megkönnyíti az ember a saját dolgát.

A lazac még tenyésztett változatában is rendkívül finom (feltéve, hogy jól készítik el) és a húsa tele van egészséges fehérjékkel és omega-3 zsírsavakkal, melyek jót tesznek a szívnek és az agynak egyaránt.

A ponty a legnépszerűbb hal, különösen karácsony környékén, de ez érthető is: ha sikerül olyan példányt beszereznünk, aminek nincs átható mocsáríze, akkor a ponty jó.