Konyha világa - Receptek

Bárány
Csirke
Édesség
Elektromos grillsütő
Gluténmentes
Hal
Keleti konyha
Marha
Raclette
Sertés
Sous vide, szuvidálás
Steak
Szósz, pác, marinád
Vega
Szűrés törlése

A lazac még tenyésztett változatában is rendkívül finom (feltéve, hogy jól készítik el) és a húsa tele van egészséges fehérjékkel és omega-3 zsírsavakkal, melyek jót tesznek a szívnek és az agynak egyaránt.

A ponty a legnépszerűbb hal, különösen karácsony környékén, de ez érthető is: ha sikerül olyan példányt beszereznünk, aminek nincs átható mocsáríze, akkor a ponty jó.

A grillezett hal mellé tökéletes köret lehet a zöldség, mely elkészíthető salátaként, de akár grillezett zöldségként is. Természetesen mi a grillezett zöldségre szavazunk. ???? Ha a batyus megoldást választod, akkor a köret egyben készülhet együtt a hallal, így megkönnyíti az ember a saját dolgát.

Magyarul hívják japán káposztás palacsintának is, ekkor is az okonomiyakiról van szó. Az étel nevének jelentése jól jellemzi azt: “amit szeretnél”. Sokféle feltéttel el lehet készíteni, és ez a variálhatósága ideálissá teszi egy péntek esti raclettezés főszerepére.

Az omlós, fehér húsú halat miért is kellene még grillezés előtt szuvidálni? Jogos lehet a kérdés. Ám ha ismered már a szuvidálás előnyeit, miszerint az ízek intenzívebbé és harmonikusabbá tudnak válni, a hal kevésbé szárad ki, omlós marad, s erre rászánsz egy kis előkészítési időt, akkor mennyei nyári halsülteket készíthetsz. Lepd meg családtagjait, barátait is!

Szívesen kipróbálod a helyi ízeket, ha útra kelsz? Kísérletező vagy? Elkészítenéd otthon is ezeket a különleges recepteket? Tarts velünk, kalandozz velünk az ízek nyomában..