LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2017.12.19 18:52

Tiszta levegőben adventi készülődés

Tiszta levegőben adventi készülődés

Az adventi időszakban a sok lótás-futás mellett nagyon jó otthon megpihenni, ajándékokról gondoskodni, tea vagy forralt bor mellett az ünnepi menüsort tervezgetni, adventi gyertyát gyújtani vasárnaponként.

Fontos, hogy ez az adventi készülődést jó közérzetben tehesse meg.

A jó közérzet megteremtéséhez hozzátartozik az optimális páratartalmú, tiszta levegő is.

A 40-60% közötti páratartalmú lakásban a hőérzete is jobb tud lenni, illetve a megfelelő páratartalom és légtisztítóval megszűrt levegő segíthet távol tartani a légúti megbetegedéseket.

A Bonair párásító és légtisztító készülékei ebben segítik Önt. Mi még most pluszban néhány jótanáccsal látjuk el, hogy nyugodt, örömteli adventi időszakot élhessen át.

Jobb közérzettel az adventi időszakban

Ahogy már sokszor írtunk róla, az optimális páratartalom és hőmérséklet az Ön közérzetére is hatással van. Az ideális relatív páratartalom 40-60% közötti érték. Javasoljuk, hogy a téli időszakban rendszeresen ellenőrizze a páratartalmat azokban a helyiségekben, ahol a legtöbbet tartózkodik, akár a munkahelyén is, ám otthonában a nappaliban, hálószobában, netán a konyhában is. Adventi időszakban a sok sütés-főzés mellett a konyhában természetes úton is könnyen elérheti az ideális páratartalmat, ám a lakószobákban az erőteljesebb fűtés mellett gyakran kiszárad a levegő.

Alacsony nedvességtartalmú levegő (azaz száraz levegő) esetén pedig fáradékonyabb lehet, s a kiszáradt nyálkahártyáján könnyebben megtelepedhetnek a vírusok, baktériumok.

Légtisztítóval a vírusok, baktériumok mérsékléséért

A nagy hatékonyságú HEPA szűrős légtisztítók a levegőben található vírusok és baktériumok számát is mérsékelni képesek.

A BONECO P500 légtisztító készüléke többféle HEPA szűrő kombinációval rendelkezik, van olyan légtisztító szűrő, amely kifejezetten a vírusok és a baktériumok kiszűrésére hivatott (BABY filter).

Légúti betegségektől mentes téli időszak

Ha Ön egészségesen, légúti betegségektől mentesen szeretné a telet kihúzni, akkor javasoljuk, hogy a környezetében tisztább levegőt lélegezzen be, melyhez egy (vagy több) BONECO légtisztítót hívhat segítségül, illetve gondoskodjon az optimális páratartalomról.

Figyelje meg, hogy a fentiekkel hogy változik a közérzete, s könnyebben el tudja érni, hogy a téli időszakban a légúti megbetegedések elkerüljék.

Száraz levegő esetén szükség van párásítóra

A 40-60% közötti relatív páratartalom biztosításához szüksége lehet egy párásító készülékre.

Figyelmébe ajánljuk a BONECO párásító készülék választékát. A helyiségméret, személyes igények, helyi adottságok figyelembevételével lehet a megfelelő párásítót kiválasztani.

A két fő technológia: Melegpárásító és hidegpárásító. Ez utóbbinak számos alfaja megtalálható a BONECO választékában, különféle légmosók, ultrahangos vagy nedvesítőbetétes párásító készülékek közül választhat.

A párásítás és légtisztítás egy készülékkel is megoldható

Ma már arra is megoldást kaphat, hogy egy készülék biztosítsa a tisztább levegőt és az optimális páratartalmat. A BONECO légmosó készülék párásítás közben tisztítja a levegőt is valamelyest.

A BONECO hibrid modelljében, a H 680 típusban pedig különválasztható a párásítási és a légtisztítási funkció, akár külön vagy együttesen is használhatja. Tehát légtisztítóval kombinált párásító készülék. Levegőszűrésre a BONECO H680 HEPA szűrőt tartalmaz. Így akár egy 20-60 m2 területű szobában, nagy nappaliban a légtisztítás és párásítás egy készülékkel megoldható.

Válassza az egészséges levegőt

Ismerje meg a Bonair által Magyarországon immáron több mint 20 éve forgalmazott svájci BONECO párásító és légtisztító készülékeit, s válassza az Ön igényeire leginkább szabott párásítási, légtisztítási megoldást.

Válassza az egészséges levegőt, válassza a BONECO-t!

Nézze meg a Bonair párásító készülék kínálatát!

Jó minőségű, tiszta levegő belélegzése mellett végezze a karácsonyi nagytakarítást, sütést -főzést, s hangolódjon rá az ünnepekre!