LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2018.05.03 12:21

Dohányzás és légtisztítás

Légtisztítás
Szűrés törlése
Dohányzás és légtisztítás

A légtisztítás minden dohányos és környezete számára enyhülést hozhat. A cigarettafüst ugyanis számos egészségre káros anyagot tartalmaz. Többek között kátrány, nikotin, cián hidrogén és arzén is kimutatható...

Aki csak egy dohányos közelében él, annak is kijut e káros anyagokból, s a füstből. Hiába nem dohányzik, a füstös levegőt, annak az összes részecskéjével együtt belélegzi.

A szoba levegője tisztább lehet és a dohányszag mérsékelhető, ha egy hatékony légtisztító készüléket használ. A HEPA szűrő a levegőben lebegő részecskék kiszűrésére hivatott, míg a dohányszagot az aktív szénszűrő köti meg. Így légtisztító választás alkalmával a dohányfüst megszűrésére célszerű olyan levegőtisztító berendezést választani, mely többféle szűrőt tartalmaz.

A cigifüst zavaró? Az aktív szén segít a kellemetlen szag megkötésében! Az egészségét védené?

Akkor HEPA szűrős légtisztító készülék zümmögjön a szobájában, hagyja, hogy a levegőt megtisztítsa!

Légtisztítóval kiszűrhető káros anyagok

Légtisztítóval kiszűrhető a káros anyagok nagyobb része a szoba levegőjéből. Nincs meg az állott szag, a falak és a függönyök elsárgulása, a mérgek lerakódása. Köztudott, hogy a dohányfüst és az abban található káros anyagok belélegzése a légutak krónikus gyulladásához, idült légúti betegségekhez vezet. A dohányzók körében gyakorta jelentkező hörgőgyulladás pedig bizonyítottan szerepet játszik a tüdőtágulás, az asztma, a tüdőrák és a COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) kialakulásában. Ha légtisztítót aktívan üzemeltetünk, az ugyan nem annyival jobb, mintha leszoknánk, de a légtisztítás segít kiszűrni a füstöt és más káros anyagokat is a levegőből.

Dohányosként egy otthoni légtisztító nem luxus

Légtisztító használatával rengeteg kórokozó és irritáló anyag kiszűrhető a levegőből, így az aktív dohányos is minőségileg jobb, tisztább, egészségesebb levegőt lélegezhet be. Mindez mérsékli a dohányzás káros hatásait.

Légtisztító nélkül a mellékfüst beszívása a dohányzó ember környezetében tartózkodókra halmozottan ártalmas lehet: ez a másodlagos dohányzás.

Másodlagos és passzív dohányzás

A passzív dohányzás már ismert fogalom. Az ily módon szívott dohányfüstről viszont kevésbé köztudott, hogy kétszer olyan veszélyes, ugyanis a mellékfüst még nagyobb arányban tartalmaz káros anyagokat, mint az, amelyet a dohányos közvetlenül lélegez be. A légtisztító a passzív dohányzás ártalmait segít kivédeni.

Amennyiben egy nem dohányzó személy dohányfüsttel terhelt helyiségben kénytelen hosszabb ideig tartózkodni, szervezettől függően előbb-utóbb tapasztalhatja magán az alábbi panaszok valamelyikét: úgy, mint a torok, a szem és az orrnyálkahártya irritációja, légzési nehézségek, szédülés, fejfájás, valamint hányinger.

Harmadlagos dohányzásról hallott már?

Azok, akik otthon is dohányoznak, lakásukban tartózkodóknak tartogatnak még egy kellemetlen meglepetést. Ez pedig a harmadlagos dohányzás okozta füstrészecske-szennyezés, mely azt jelenti, hogy a füst beleivódik-, vagy épp megmarad az olyan felületeken, ami érintkezett a cigaretta közvetlen füstjével, vagy magával a cigarettával. Ha a légtisztító kiszűri a füstöt, akkor az a szűrőben marad és nem rakódik le másutt.

Inkább a légtisztító szűrője legyen tele, mint az Ön tüdeje!

Az aktív dohányos emberek ruháin, lakása berendezési tárgyain, valamint a bőrén is füstrészecske-maradványok maradnak vissza, amelyek több mint 200 mérgező anyagot tartalmaznak.

A svájci BONECO légtisztítók

A svájci BONECO légtisztítók többsége HEPA szűrővel és aktív szénszűrővel is rendelkezik.

A levegőminőség javításához, a dohányfüst tökéletes megszűréséhez fontos a szobaméret, ahova a légtisztító bekerül. Célszerű az alacsony vagy közepes ventilátor fokozat alapján választani a légtisztítót a szobába, hogy az a napközbeni és éjszakai nyugalmat kicsit se zavarja meg. Hálószobai levegőszűrésre keressen egy csendes BONECO légtisztítót. Például a BONECO P500 típust.

Energiatakarékos, alacsony fogyasztású légtisztító

A hálószoba légtisztításra ajánlott BONECO P500 légtisztító készülék többfokozatú ventilátorral működik. A legmagasabb fokozaton is maximum 30 W az óránkénti teljesítmény felvétele.

Ám a legmagasabb fokozaton várhatóan csak a nap egy részében működik, többségében az alacsony, csendes légtisztító működésre állítja, akkor pedig 1-es fokozaton 4,5 W, 2-es fokozaton 6,5 W.

A BONECO légtisztító áramfogyasztása alacsony, kifejezetten energiatakarékos levegőtisztító.

Ugye, hogy cigarettára jóval többet költ, mint a légtisztító éves használatára?

Élvezze káros szenvedélyét, közben óvja egészségét: dohányosként használjon légtisztítót!

Nézze meg a Bonair légtisztító készülék kínálatát, válasszon mielőbb az igényeire szabottan!