Konyha világa - Receptek
by bonair
2015.05.21 15:42

A grillezés mint egészséges ételkészítés

Elektromos grillsütő
Szűrés törlése
A grillezés mint egészséges ételkészítés

A Bonair a jó közérzetet szolgáló termékeket forgalmazza, melyek egyik kategóriáját képezik a grillek. Ez hétköznapi ételkészítési mód is lehet, ám jellemzően társasági összejövetelek ételkészítés módja.

A Bonair kínálatában elsődlegesen olyan háztartási készülékek találhatók meg, melyek az egészséges étkezést szolgálják, mindamellett a grillezés élményét, sikerélményét is megadják.

Elektromos grillek Németországból, ahol már rájöttek a németek, hogy egy megbízható márka terméke hosszú éveken át nagy segítség a konyhában. A német STEBA elektromos grill kínálatából ajánljunk jópárat az egészséges táplálkozáshoz, ételkészítéshez.

Akár kontakt grill, raclette vagy asztali-és álló grill is lehet az Ön kiválasztottja, de mindegyik grill fajta előnyét megismerheti, a különböző ételekhez, eseményekhez pedig variálhatja a használatukat. Akár a lábosokat a főzésnél, úgy az elektromos grillsütőt is az alkalomhoz, mennyiséghez igazodva vegye elő.

Gyors és egészséges ételkészítés

Grillezzen különféle húsokat, kolbászokat akár a hétköznapokon is ebédre vagy vacsorára!

A sütés nem igényel feltétlenül komoly előkészületeket egy fűszeres olajos pác keveréket előre elkészíthet, ezzel a csak reggel bekeni az alapanyagokat és beteszi a hűtőbe. Így valóban gyorsan néhány perc alatt elkészülnek a zöldségek, grill sajt egy hétköznapi ebédre vagy vacsorára, ha STEBA elektromos sütőn készíti őket.

Faszenes kontra elektromos

Volt már keserűsége olyankor, amikor kerti partit szervezett, s a vendégek érkezésekor a szél fújt, esett az eső? Ott áll a házigazda az ínycsiklandó, előre bepácolt alapanyagokkal, a faszenes grill a gyújtósfolyadékkal már begyújtva, ám zuhog az eső. Hogy grillezzen ekkor?

A faszenes -sokszor szenes

Sokakat megkérdeztünk már arról, hogy milyen készüléken készült grill fogásokat preferál.

Egyértelmű többségben voltak szavazatukkal a faszenesre esküdők.

Azonban azt is tudjuk, hogy a többségében ízletesen füstös finomságok készülnek a faszenes grilleken, ám gyakran kell kapargatni az égett, kormos részeket. A faszenes grillen sokszor elszenesedik az étel, ami egyáltalán nem egészséges grill étel.

Egészséges grill étel

A grillezés egyik előnye, hogy magas hőfokon hirtelen átsül az étel, s a húsokból kisül a zsír, alacsony zsírtartalommal lehet fogyasztani.

A STEBA elektromos Low Fat grillek, azaz alacsony zsírtartalmú ételek készíthetők, mivel a húsokból nemcsak kisül a zsiradék, hanem le is csöpög, a zsírgyűjtőtálba. Akár egy jó mártáshoz fel is használhatja, ne hagyja kárba veszni. Viszont ha zsírszegény étrendet tartana, akkor áldás egy ilyen low fat grill készülék.

Az elektromos grillek előnyei

Gyorsan előkészíthető, nem igényel nagy előkészületet, időt.

Nem igényel vegyi anyagokat, – gyújtósfolyadékot, vegykezelt faszenet, melyek füstje az ételünkbe ivódhat a faszenes készüléknél - az elektromos grillen ezáltal is egészségesebb.

A hőfokszabályzó által szabályozható a sütési hőmérséklet, jól kalkulálható a sütési időtartam.

Nem függ az időjárástól, beltérben, kültérben egyaránt használható, csupán elektromos áram szükséges hozzá.

Könnyen tisztíthatók a STEBA elektromos grillek.

Apropó: grill tisztítás

A grillezés legutálatosabb része a takarítása.

A faszenes sütőknél drótkefe, kesztyű, izommunka, ráadásul korommal is jár, minden koszos lesz.

Az elektromos grillek tisztítása rendkívül egyszerű, s a fenti eszközök sem kellenek hozzá, sem vegyszer. A STEBA elektromos grillek egyszerűen -még melegen – papírtörlővel tisztíthatók.

Itt a grill szezon!

Grillezzen kedve szerint a szabadban, parkban, teraszon vagy akár egy panel lakásban is.

Válasszon a panelben sütéshez, elektromos grillt, mely bármikor hadba fogható, télen-nyáron egészséges grill fogásokat készíthet, s Önnél az év 365 napján grill szezon lehet.

Válasszon a STEBA grillt a Bonair grillsütő kínálatából!