LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2023.01.24 13:23

Páramentesítő készülék a gyakoribb igény

páramentesítés
Szűrés törlése
Páramentesítő készülék a gyakoribb igény

Nemhogy fehér Karácsony nem volt, havat sem igazán láttunk eddig – csak képeken.
A kemény hideg is elmaradt, sőt meglepő esős napokban volt részünk.
Ami nyáron kifejezetten hiányzott, azt ősszel, illetve télen bepótolja a természet, megkaptuk az eső áldást. Vélhetően hasznos a sok csapadék a mezőgazdaságban, a földeknek, viszont sok bosszúságot jelenthet otthonunkban az esőzések általi magas páratartalom.

Magas páratartalom van több ezer lakásban, házban

Az esős napok egyértelműen növelik a levegő páratartalmát.

A kevésbé jól szellőztetett, fűtött lakásokban pedig roppant mód bosszúságot tud okozni, mivel váratlan látogatóként megjelenik a penész a falon. Ráadásul az a fajta kellemetlen vendég, aki magától, önszántából nem is távozik.

Penészes fal a szobában

Gusztustalan fekete vagy zöldes foltok láthatók a falon? Nem tudja mire vélni, hogy mi lehet?

Nos, szemlélje meg alaposabban, s mérje meg a páratartalmat!

Amennyiben a páratartalom tartósan 60% felett van, úgy a falakban elkezdenek szaporodni a gombaspórák, s rövidesen a szemünk számára is láthatóvá válnak, megjelenik a penész.

Bizony, penész lehet az a rút sötét folt a falon, ha magas a páratartalom!

A páratartalom csökkentése a lakásban

Egyik fontos teendő ilyenkor a páratartalom csökkentése a penészes helyiségben, a magas páratartalmú szobákban.

A penészesedés amiatt is könnyebben alakul ki, mert kevésbé fűtik a helyiséget. Ugyanis a fűtéssel -a levegő hőmérsékletének emelésével - szárítjuk a levegőt.

Tehát a páratartalmat csökkentheti a fűtés intenzitásának emelésével, illetve kompresszoros páramentesítő készülék használatával.

Fűtési költség megtakarítás miatt penészesedés

A médiából ömlő rémkeltő hírek hatására, valamint ősztől a rezsitámogatást nem élvezők megugró fűtési költségeinek mérséklésére tömegesen alacsonyabb hőmérsékletre kalibráljuk otthonunkat, munkahelyünket. Mivel kevesebbet kell fűteni, kevesebb párát vonunk el a levegő nedvességtartalmából, ezért marad magasabb szinten a páratartalom. S ahogy már írtuk, a 60% körüli, feletti páratartalom esetén a penészgomba a falakban szaporodásnak indul.

Így pórul jár sajnos az, aki a fűtési költség megtakarítás miatt kevésbé fűt. Most a penészmentesítésre, páramentesítőre- s annak áram fogyasztására szükséges költenie.

Párátlanítás kompresszoros páramentesítő használatával

A szoba méretéhez, a párás helyiség körülményeihez és az Ön igényeihez választott kompresszoros páramentesítő hosszú éveken át képes a páratartalmat egyenletes, optimális szinten tartani.

A bonair.hu páramentesítő választékában különböző teljesítményű, kivitelű párátlanító készülékeket talál. A kiválasztás fő szempontja a helyiség méretének megfelelő teljesítményű páramentesítő választása legyen. A nagy teljesítményű párátlanító gépek a gyári adatoknál jóval kisebb teljesítményűek 18-20°C körüli hőmérsékleten. Ezért ne riassza meg, hogy egy páramentesítő készülék 20 liter vagy 30 liter pára elvonására képes- noha tudjuk, hogy elsőre ez rengetegnek tűnik.

Ha penész jelent meg a falakon, akkor a páramentesítésen kívül is van még teendő!

Mindamellett, hogy gondoskodik a páratartalom hosszú távú csökkentéséről, optimális szinten tartásáról (egy elektromos páramentesítőn be tudja állítani 45-50-55%-ra a kívánt páratartalmat és a kompresszor csak akkor dolgozik, ha a páratartalom e felett a rel.páratartalom érték feletti),

előtte még a penész eltávolításáról, a fal lekezeléséről se feledkezzen meg.

Sőt, még érdemes odafigyelni a szellőztetésre, annak gyakoriságára, automatizálására.

Csendes páramentesítő készülék

A kompresszoros páramentesítő készülékek működése hanggal jár. Ez a duruzsoló zaj nem éppen a vágya legtöbbünknek, sőt kifejezetten zavaró is lehet. Célszerű megelőzni a bajt, a penészesedést, elkerülni egy újabb nyűgöt.

Ha páramentesítő használatával tudja csak a megfelelő szinten tartani a páratartalmat, akkor a

kínálatunkban talál olyan páramentesítő készüléket is, ami határozottan csendes, lakásban kifejezetten ideális. Csendes párátlanító készüléke van a Sinclair páramentesítő gyártónak, s küllemre is csinos, jól illeszkedik lakótér enteriőrökbe.

A magas páratartalom, a párás január Önnél is bosszúságot okozott?

Válasszon most páramentesítő kínálatunkból!