Kedvenc receptjeink
by bonair
2010.03.05 14:49

Sós gofri a Húsvéti asztalra

Gluténmentes
Szűrés törlése
Sós gofri a Húsvéti asztalra

A hétvégi sonka és tojás mellé gofri recepteket ajánlunk még Önnek.

Evett már almás-sajtos vagy avokádós gofrit? Nem elég csábító a sós íz, inkább édesre vágyik?

A húsvéti édesség is készülhet Cloer gofrisütő használatával. Tálaljon a sós gofri után édeset.
Édes gofri gyanánt a zamatos mandulás gofri receptünket ajánljuk e jeles alkalomra.

Kétféle sós gofri tészta közül válassza, amelyik Önnek szimpatikusabb, vagy megvannak hozzá a hozzávalói. Ám ha kicsit villantani akar, akkor készítse el mindkét sós gofri tésztát, mert az újdonság varázsa könnyen elbűvöli a vendégeit, s gyorsan eltűnnek a tálról a szögletes gofri vagy szív formájú gofri alapok.

Almás-sajtos gofri


Hozzávalók:

  • 20 dkg reszelt sajt,
  • 2 alma, 15 dkg vaj,
  • 25 dkg liszt,
  • ½ teáskanál sütőpor,
  • 5 dl tej,
  • 4 tojás,
  • 25 dkg túró,
  • 2 evőkanál vágott snidling
  • 1 kávéskaná só, kis csipet cukor

Elkészítés:

Az almát megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. Az almakockákat 1 ek. vajban 2-3 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

A maradék vajat felolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tejet, a tojásokat, és simára keverjük. Végül a folyékony vajat és a sajtot is beledolgozzuk.

A túrót áttörjük, összekeverjük az almával, sóval, borssal és a snidlinggel ízesítjük.

A gofrisütőt előmelegítjük, megkenjük vajjal, és adagonként kisütjük a gofrikat.

Az almás túróval kínáljuk.

Ennek a sós gofritésztának az elkészítéséhez választhatja a Cloer belga gofrisütő készülékét, mellyel szögletes gofri lesz a végeredmény. Vagy kedve szerint egy szív formájú gofri is lehet, picit laposabb lesz a tésztája, ám ugyanúgy ropogós gofri, ha még forrón rácsra teszi ki hűlni.

Avokádós gofri

Egy nem édes alapgofritésztát készítsen sós gofritészta gyanánt.

Például az alábbi hozzávalókból keverjen ki gofritésztát:

  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 4 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • ¼ l langyos víz
  • nagy csipet só,
  • kis csipet cukor

Elkészítés:

Válassza szét a tojásokat!

A lágy vajat keverje habosra, dolgozza bele a csipet cukrot és a tojások sárgáját.

Majd szitálja bele a sütőporral elegyített lisztet, lazítsa a tészta állagát langyos vízzel.

Sózza meg, keverje jó alaposan el a tésztát (ideális kézi mixert, konyhai robotgépet használni hozzá)

Ezt követően pedig a felvert tojásfehérje habját (melyet picit megsózott) lazán keverje el a tésztával.



A Cloer gofrisütőt melegítse fel. Vajjal vagy olajjal kenje be a gofrisütő lapját. Vigyázzon, hogy a vaj a forró sütőlapra NE égjen oda!

Süsse ki a gofritésztát a cloer gofrisütő segítségével.

A roppanós gofri tészta titka:

a gofrisütő közelébe tegyen egy grill rácsot, melyre szellőzni tegye ki még forrón a gofrikat.

A fogyasztáshoz kenje a gofrira avokádó krémet!


Avokádó krém készítése:

A már puha, gusztusos zöld avokádó húsát villával törje össze, fúszerezze sóval és borssal,

Majd egy 2-3 gerezd áttört fokhagymát, egy kis majonézet és egy kis citrom levet adjon hozzá. Keverje krémesre, s kenje rá a gofrira!

(egyszerű pirítóssal is nagyon finom!)


Ízletes és különleges uzsonna akár a hétköznapokon vagy ünnepnapokon.

Gluténmentes gofri tészta recept alapján is készülhet, így emésztőrendszerét kímélheti, ételallergiájához illeszkedő hozzávalókból fenséges sós gofri szendvicseket készíthet.

 

Válasszon megbízható gofrisütő készüléket a Bonair kínálatából!