LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

A klíma szárít

párásító
Klíma
Szűrés törlése
A klíma szárít

Hagyományosan a párásítás szezonja a fűtés beindításával együtt, november környékén indul. Pedig aki klíma segítségével hűti magát a kánikulában, annak fontos lenne gondolnia a mellékhatások elkerülésére. Ebben segít a nyári párásítás.

Így kerülhetők el a klíma veszélyei

 

Fontos, hogy a fertőzés elkerülése végett rendszeresen, minden évben tisztítsa ki a légkondicionáló berendezést. Ha ezt megteszi, egészséges immunrendszerű embereknek nem kell tartaniuk a fertőzésektől.

A mozgásszervi betegségek és a megfázás elkerülhetők, ha magasabb hőmérsékletet állít be, és nem ül huzatba. Vigyen magával vékony kardigánt, ha légkondicionált helyre kell mennie.

Mi a helyzet a száraz levegővel?

Ha klimatizált helyiségben rossz a közérzete, köhögni kezd, könnyezik a szeme, nem biztos, hogy megfázott. A klíma működése során a levegőből elvonja a párát, és ez egy idő után a levegő kiszáradásához vezet.

Minél hűvösebbre állítja a szoba hőmérsékletét, annál nagyobb esélye van annak, hogy a relatív páratartalom 40% alá csökken.

A túlságosan száraz levegő tünetei ugyanazok, mint télen:

  • száraz köhögés, kaparó torok
  • viszkető, hámló bőr, könnyező szem
  • repedező bútorok
  • rossz közérzet, fejfájás

 

Párásítás és klíma

Minden klimatizált helyiségben fontos mérni a levegő páratartalmát, és ha az 40-45% alá süllyed, tenni kell ellene. Ha párásítót is üzemeltet a klíma mellett, egészségesen élvezheti a hűvös levegő előnyeit.

Válasszon igényeinek megfelelő párásítót – klíma mellé is!