LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2009.03.03 08:52

Köhögés esetén : légutak természetes tisztítása

párásító
salvus
Légúti problémák
Szűrés törlése
Köhögés esetén : légutak természetes tisztítása

A téli hónapokban jellemzőek a légúti megbetegedések. Sajnos ez velünk is évről évre gyakran előfordul. Kisgyerekes családnál, fáradt szervezetnél a gyengélkedések télen eléggé megszokottak.

Hát mi nem szeretnénk ezt megszokni, ezért jelen cikkben azt vizsgáljuk meg, mesélem el, hogy vajon hogy tudjuk elkerülni a téli nyavalyákat, mérsékelni a légúti betegségek mennyiségét és tünetét, erősíteni immunrendszerünket.

Most megosztom Önnel, hogy mi milyen természetes módon enyhítünk meghűléses, köhögéses nyavalyáinkon.

Egyrészt a táplálkozás is sokat tud segíteni, a pihenés, immunrendszer erősítése, másrészt a levegő minőség javítása.

Ez utóbbi a Bonair szakterülete, fontos megemlítenünk a megfelelő páratartalom szerepét a jó közérzet megtartásában.

Télen gyakrabban vagyunk betegek

A téli hónapokban nagyon jellemzőek a légúti megbetegedések, fertőzések.

Egyrészt a zárt térben jobban terjednek a vírusok, baktériumok, könnyebben kapunk el egymástól cseppfertőzéssel terjedő betegségeket. Másrészt kevesebb vitamint fogyasztunk, szervezetünk vitamin (D vitamint is, mert kevesebb a napfény) után kell tölteni vitaminokkal. Aztán a fűtés velejárója még a száraz levegő. Ami a nyálkahártya kiszáradást, s könnyebb fertőződéseket eredményezi.

Most megosztom Önnel, hogy mi milyen természetes módon enyhítünk meghűléses, köhögéses nyavalyáinkon.

1.Köhögés esetén páratartalom mérés

Feltétlenül odafigyelünk a levegő páratartalmára. Ez nálunk nem jelent gondot, mivel számos páramérővel rendelkezünk, így a levegő nedvességtartalmát könnyen kontrolláljuk.

Tény, hogy napi rutinná kell beidegződnie, hogy ránézzünk a páramérőre, de ha már száraz a levegő, akkor egy páraszabályzós párásító még ezt az apró teendőt is leveszi rólunk.

2. Páraszabályzós párásító használata a szobákban

Akár a munkahelyen vagyunk, akár otthon, figyeljük a páratartalmat és gondoskodunk annak optimális szintjéről. Az általunk forgalmazott svájci BONECO gyár párásító készülékei szinte mind páraszabályzós párásítók. Ezek a párásító készülékek működnek a környezetünkben, ahol a legtöbb időt eltöltjük. Nem mindenhol egyforma, mert a helyiség méretéhez és funkciójához kell a párásító választást igazítani. Melyik Önnek a megfelelő párásító? Ebben cégem, a Bonair segít Önnek.

3. Köhögős időszakban a Salvus vízzel inhalálás is szerepel a repertoárunkban

Azonban a megfelelő páratartalom mellett még a légutak tisztán tartására olykor kúra jelleggel Salvus vizes inhalálás is jellemző télen. Ez nálunk BONECO ultrahangos párásítóval történik. inhalálunk is.

Salvus Inhalálás videó

Készítettünk is a Salvus inhalálásról egy videót. Ám itt is megosztom, hogy történik a SAlvus víz párásítóval inhalálása.

A BONECO ultrahangos készüléket a legkisebb mellékhelyiségbe visszük be, s a készülékbe kb fél liter Salvus gyógyvizet töltünk, s a készüléket a vízlágyító patron nélkül bekapcsoljuk. Pár perc elteltével a helyiségben már köd kezdődik, ekkor kb. negyedórára bevonulunk. Köhögési inger várható, majd intenzívebb légzések mellett a váladékot fel tudjuk köhögni.

Én néha kortyolni is szoktam a Salvus vízből, mind a reflux gondjaimra, mind pedig a váladék oldásra hasznosnak találom.

4. Nátha, illetve bedugult orr esetén

A Salvus orrspray-t használjuk. Kiválóan oldja a váladékot, segíti annak távozását.

Mostanában az ügymenet:

Orrfújás, Salvus sray-vel lazítás, orrfújás, majd amikor már kitisztult az orrnyílás, akkor még egy kis ezüst kolloidot is befújunk

5. Nyálkahártya fertőtlenítés ezüst kolloiddal

Az utóbbi időben egyre többször ezüst kolloidot fogyaszt az egész család a fertőzések megelőzésére, valamint a megbetegedések enyhítésére. Az ezüst baktérium ölő hatását már őseink is jól ismerték.

6. Szervezetünk működését analizáltatjuk, erősítjük biorezonanciával

Biorezonancia vizsgálaton, kezelésen veszünk részt. Egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy

az egyes betegségekről, baktériumokról és vírusokról pontos képet ad a Nelson féle biorezonanciás készülék.

Az autóját Ön is elviszi szervizeltetni, odafigyel annak állapotára, ugye?

Nos, mi nemcsak az autónkat, hanem elsődlegesen magunkat szervizeltetjük, mert nem csak kíváncsiskodni szeretek, hogy mi van velem, hanem az egyes blokkokat, betegségeket a saját rezgéssel kezelni. S még valami: e készülék segít eligazodni abban is, hogy melyik étel, vitamin hatásos vagy jó nekem, illetve melyik nem, netán mit kell teljesen elkerülnöm.

Kislányomnak múlt héten pl. a banán mellőzését javasolta a biorezo készülék. Allergizáló ételeket sorol fel, de számos vitamin készítményünket is meg szoktuk mutatni, s képet kapunk mit szedjünk.

Néhány hete, mikor kislányom a náthás, köhögős fertőzést hozta az oviból, be is lázasodott.

Doktornőnkkel vártuk, hogy milyen irányban indul meg a gyógyulási folyamat. Sajnos egyre lázasabb lett, orra vérzett. Fül-orr-gégész doktornőnk ránézésre megállapította, hogy Streptococcus baktérium és antibiotikum kell.

Baktérium tenyésztést még soha nem ajánlott fel egyik orvos sem, s amúgy is hosszú a várakozási idő. Biorezonancia vizsgálatra vittük soron kívül, s a gép is erős streptococcus jelenlétet állapított meg.

Úgy éreztem ekkor is, hogy nagyszerű ellenőrzési pont, s nem csak egyszerűbb vírusfertőzésre kezdünk antibiotikumot szedni, hanem tényleg megalapozott baktérium jelenlét esetén. Orvosi vizsgálat + e készülék = kettős hatás, majd gyógyulás. Ahol nekünk segítenek: www.egeszsegkapu.eu

7. Csírákat fogyasztunk

Előszeretettel és jó étvággyal fogyasztunk bio-csírákat.

5 éves kislányom számára remek motiváció a csíra fogyasztása, ha édességet szeretne enni.

Vacsoránál vajas kenyér csírával. Ő nem kér csírát. Kicsit később túró rudit vagy más édességet szeretne enni. Szülői válasz: ha nem ettél zöldséget, akkor édesség sincs.

Amennyi édesség, legalább annyi zöldség. Na, ez szinte naponta lejátszódó folyamat, s hihetetlen módon tömi magába (úgymond kétpofára ) a csírát. Lehet motivációt tanulni!

Sajnos az én édesség szeretetemhez - bűntudatomhoz is elég sok csíra fogyasztása szükséges.

Mi ilyen praktikákat vetünk be, s igyekszünk elkerülni a betegségeket, s másoknak is segíteni.

Remélem, hogy adtam itt most néhány hasznos ötletet.

A fentieket megosztotta Önnel: Grabarits Ildikó