LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2010.12.07 14:22

Párásító készülék előkerül a padlásról

Párásító készülék előkerül a padlásról

Nagyon gyakori, hogy van párásító, párologtató a családban, csak nem használják.
„Óh, tényleg, vettünk pár éve egy párásítót, de eltettük.”

„Amikor a gyerek kruppos volt, akkor vettünk egy BONECO párásítót. Jobban lett és azóta nem kapcsoltuk be.”
„Amikor óvodások voltak a gyerekek, akkor kellett a párásítás. Még megvan a párásító, talán valahol a padláson.”

Sokan vannak, akik szenvednek a száraz levegőtől, nagy nehezen rájönnek, hogy párásítani kellene, megkeresnek minket, s a beszélgetéskor jönnek rá, hogy van is már otthon párásító készülékük.

Korábban már beszerezte, azonban hónapok óta nem használja? Száraz köhögéssel ébred? A száraz levegő hatásaitól már szenved? Akkor most valóban itt van az ideje, hogy elővegye meglévő párásítóját!

Van már szobai párásító otthon, csak nem használják

Korábban már beszerezte, azonban hónapok óta nem használja?

A száraz levegő hatásaitól már szenved, reggel száraz köhögéssel ébred. Néhány nap, hét kínlódás után kiderül, hogy az alacsony páratartalom a ludas ezért. Mit is lehet ilyenkor tenni?

Kicsit körülnézni, rátalálni a cégünkre, mert a Bonair párásító szakértő, szakcég. A levegőminőség javítása a szakterületünk immáron több mint egy évtizede.

Párásító a padlásról

Az ügyfelekkel beszélgetéskor egyértelművé válik, hogy a levegő nedvességtartalmát növelni kellene, s a páratartalmat az optimális szinten tartani. Ami erre alkalmas, az a BONECO párásító.

Különféle fajtái vannak: melegpárásító, hidegpárásítók sora. Az ultrahangos párásító bemutatásakor jön többeknél a homlokra csapás, hogy hú, nekünk már van valami ilyenünk!

Akkor most valóban itt van az ideje, hogy elővegye meglévő párásítóját, s használja!

Régi párásító készülék újra üzemeltetése

Ahogy egy autónál sem biztos, hogy ha mondjuk 5 évig leállította, 1 cm-t sem ment vele, akkor egy pöccre indul. Így van ez a párásító készülék esetében is. Feltétlenül ellenőrizze, hogy milyen állapotban van, netán vízköves-e? Ha láthatóan koszos, vízköves, akkor először is a vízkőmentesítéssel kezdje. Ha tisztának tűnik, akkor nézze meg, hogy megfelelően működik- e!

Higiénikus párásítás új párásító tartozékokkal

Ha olyan párásító készüléke van, hogy vízlágyító patron/ granulátum vagy nedvesítő betét alkalmazása fontos a működéséhez, akkor cserélje ki cserélendő szűrőket!

Ugyanis a higiénia nagyon fontos a párásítók esetében (is).

Ha az Ön szűrője netán már egy baktérium enyészetté vált a használat nélküli hónapok során (gondolja csak el, hogy nedves volt még, amikor elrakta a készüléket, s azóta senki nem fertőtlenítette...), akkor most a víz kiporlasztásával, kifújásával a szűrőben található kórokozók is a levegőbe juthatnak. Ne tegye ki magát ilyen kockázatnak.

Minden egyes szezon előtt új párologtató betétet, nedvesítő szűrőt, vízlágyító patront, ezüstrudat használjon.

Ha időközben pár napra – már ez is hosszabb idő! - leállítja a készüléket, akkor gondoskodjon annak tisztán tartásáról, illetve kiszárításáról.

Ultrahangos párásító a legkényesebb

Az ultrahangos párásító lelke az ultrahang membrán. Ne hagyja a vizet napokig a készülékben állni, mert az vízkő lerakódást eredményezhet, s ezt követően a készülék párásítási hatékonysága csökken.

Nedvesítőbetétes párásító szűrőcsere

A nedvesítő betétes párásítóknál a nedvesítő betét tisztán tartására ügyeljen, figyelje a vízkövesedés jeleit. (a szűrő megkeményedik, sárgás-barna színűre változik) Új betét használata javasolt, ha napokra vízben állni hagyta a ventilátor használata nélkül vagy pedig a vízkövesedés jelei mutatkoznak.

Párásító karbantartás szükségessége

A párásító folyamatos és megfelelő karbantartása nagyon fontos a használat folyamán.

Fontos megkülönböztetni néhány párásító típust. Ezek tisztításánál van néhány speciális tényező, amire ajánlott odafigyelni. Ezekről külön cikket írtunk már, keresse meg a Bonair cikkek között.

Viszont van néhány fontos alapszabály, amit minden működési típusnál fontos figyelembe venni.

Minden készülék tisztaságára ügyeljen, a készülék típusának megfelelően tartsa karban.

A párásító tisztításhoz az ecetet vagy pedig a Boneco Calc Off tisztító vízkőmentesítő por használatát javasoljuk. 1 doboz Calc Off 3 csomag port tartalmaz, tehát 3-szor használhatja vízkőoldáshoz. Más háztartási készülékek karbantartásához is alkalmas!

Kerüljön elő a régi párásító készülék, s fogja hadba, működjön a párásítás! Figyelje a páratartalmat, s tartsa mindig az optimális szinten (40-60%) között!

Optimális páratartalmat, jó egészséget kívánunk!