LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

Sókamra házilag, párásító segítségével

párásító
salvus
Légúti problémák
Szűrés törlése
Sókamra házilag, párásító segítségével

Több évszázados tapasztalat, hogy a sóbányákban, tengerparton élők  a sós pára hatására ritkábban betegszenek meg légúti fertőzésektől. Nem csoda, hogy egyre népszerűbbek az egészségre vágyók között a különféle sóbarlangok és sókamrák, de nem mindenkinek van lehetősége ilyen helyekre járni. fertőző betegséggel nem is ajánlott a nyilvános sókamrák látogatása. Lehetséges vajon otthon is élvezni a sókamra előnyeit? Egy arra alkalmas párásító készülék segítségével igen! A folytatásban azt is elárulom, hogyan…

Mire jó a sókamra?

A sókamrákban való tartózkodás, akár rendszeresen, akár kúraszerűen, jó hatással van a krónikus és akut légzőszervi betegségekre egyaránt, sőt a megelőzésben is segít.

Egy sóbarlang, sókamra akkor igazán hatékony, ha természetes só alkotja. Ennek az az oka, hogy nem is elsősorban a tiszta konyhasó hat a szervezetre (bár az is segít) hanem a benne található különféle ásványi sók. Ezek az ásványi anyagok az évszázadok során a talajvízbe is beoldódtak, így bizonyos gyógyvizek párologtatásával és belélegzésével is élvezhetjük a sókamra előnyös nyákoldó, gyulladáscsökkentő hatásait.

Sókamra Salvus-köd inhalálásával

Hazánk rendkívül gazdag változatos összetételű ásvány- és gyógyvizekben. Ezek egyike a Bükkszéken feltörő, ma már szinte mindenhol kapható Salvus gyógyvíz, mely gyomorproblémák kezelésében bár régóta bizonyít. A modern párásítók elterjedésével egy újabb területen, a légúti panaszok kezelésében derült ki fantasztikus hatása.

Egy erre alkalmas, kellő mértékben porlasztó ultrahangos párásító segítségével az ásványi anyagokban gazdag Salvus párát közvetlenül a tüdőbe lehet juttatni, ahol gyulladáscsökkentő, nyákoldó hatást fejt ki. bevethető száraz köhögés ,  hurutos köhögés és kruppos tünetek elle, de jó hatással van asztmára és más krónikus betegségekre is. Dohányosok és poros, szennyezett helyen élők, dolgozók is nagy hasznát vehetik a készüléknek és a vele való inhalálásnak. Továbbá azoknak is, akik gyakran kapnak el felső légúti megbetegedéseket okozó vírusokat, segíthet a megelőzésben.

Egy kisebb (praktikusan csempézett) mosdóhelyiséget érdemes átalakítani házi sókamrává. A kúra során 3-10 napon keresztül naponta 15 -20 percet kell a helyiségben eltölteni, miközben működik a Salvus vízzel feltöltött párásító.

Ha még nincs Salvus inhalálásra alkalmas párásítója, nézzen körül ITT!