Konyha világa - Receptek
by bonair

Grillezett szuvidált főfogás

Sous vide, szuvidálás
Szűrés törlése
Grillezett szuvidált főfogás

Szívesen készítesz otthon Te is különlegesebb ételt, mint például libcombot, ám az elkészítési móddal nem vagy igazán tisztában? Mindig azon morfondírozol, hogy vajon a nagyinak mitől vált olyan omlóssá és puhává? Akkor most átadom a titok kulcsát. GYERE ÉS OLVASS! ????

Az omlós, puha és finom libacomb elkészítése nem ördöngősség, kiváltképp, ha a combokat vákuumzacskóba tudod helyezni, és rendelkezel egy SousVide főzővel, amiben előmelegítheted és előkészítheted a libacombokat a grillezéshez. A szuvidolás, mint konyhatechnológiai eljárás egyre népszerűbb az ínyenc hobbiszakácsok, háztartások számára is. Neked sem hiányozhat otthonodból:

 

Társa lehet egy jó bor most méginkább, hiszen szüret van. ????

bor

Készítsünk grillezett szuvidolt libacombot egyszerűen!

Hozzávalók:

  • 1 liba alsó combja / fő
  • 0,5 ek. libazsír / fő
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • barna cukor

Így tedd el a libacombot a fagyasztóba

A libacombokat kb. 4 órára 7% só és 3% barnacukor oldatba áztatjuk be. Ezt követően töröld szárazra a húsokat. Keverd össze a libazsírt, az áttört fokhagymát, az apróra vágott kakukkfűt és kend rá a libacombokra. Mehet a vákuumzacskóba és a fagyasztóba egy tökéletesebb alkalomra eltéve.

SousVide – a tökéletes grillezett libacomb érdekében

A vákuumozott libacombokat helyezd a SousVide főzőbe egy kis vízfürdőre. 67°C hőmérsékleten 8-12 órán át tartsd a SousVide főzőben, a meleg vízben stabil hőmérsékleten.

A vákuum alatti hőkezelést, konfitálást követően a libacombokat grillen süsd át, míg a bőre ropogós és aranybarna nem lesz. Tádá… már kész is a legistenibb grillezett libacomb, amit valaha ettél. ????

A szuvidálás lényege!

A szuvidolásnál nagyon fontos az állandó hőmérséklet, a SousVide főzők ezért tartják a beállított előfőzési hőmérsékletet. Egy kis segítség, hogy milyen SousVide főző készüléket válassz:

vákuumtasak