Konyha világa - Receptek
by bonair
2015.05.18 15:37

Szuvidálás a modern konyhatechnológia

Sous vide, szuvidálás
Szűrés törlése
Szuvidálás a modern konyhatechnológia

A szuvidolás, szuvidálás új fogalmak, konyhatechnológiai eljárást takarnak. Vákuumban tartott alapanyag kerül 60°C körüli egyenletesen meleg vízfürdőbe, majd ezt követően lehet hirtelen átsütni, grillezni. Feltétlenül úgy kell rá tekinteni, mint egy előkészítési, előfőzési eljárás.

Az alapanyagok hőkezelése, ám még átsütést igényelnek. Az új konyhatechnológia Nyugat-Európában már nagyon népszerű, s a vendéglátóipari, éttermi szuvidálás után otthoni SousVide készülékek is megjelentek.

Beszállítónk, a német STEBA gyár választéka is kínál SousVide főző edényeket, szuvidáló készüléket.

Illetve a szuvidáláshoz kapcsolódik a vákumfóliázás, az ételek vákumozása, amire a STEBA vákumfóliázó gépek alkalmasak. Kibővült STEBA konyhai kisgép választékot kínál már Önnek cégünk, a Bonair, így háztartását hasznos és praktikus eszközökkel szerelheti fel.

Az egészséges ételkészítés eszközeinek tárházával találkozhat már itt a Bonair webáruházban is.

Ismerje meg őket és olvasson most az újabb ételkészítési eljárásról, a szuvidálásról.

Szuvidálás az ételelőkészítési eljárás

Nyugat-Európában már javában tart a SousVide készülékek, az otthoni szuvidálás térhódítása.

Az új konyhatechnológia eljárással az étel alapanyagot vákuum alatti előfőzik alacsony hőmérsékleten, vízben egyenletes hőmérsékleten, melegen tartják, ez az eljárás a szuvidálás.

A fine dining, gourmet éttermekben már nélkülözhetetlen technológia, viszont ma már az egyszerűbb sarki büfék, sőt a magyar háztartások számára is elérhetővé válik.

Szuvidáló készülékek a Bonair kínálatában

A szuvidolás, szuvidálás új fogalmak, konyhatechnológiai eljárást takarnak. Vákuumozás kell, hogy megelőzze, vákumfóliában vagy zacskóban tartott alapanyag kerül 57-60-80 °C körüli egyenletesen meleg vízfürdőbe, majd ezt követően lehet hirtelen átsütni, grillezni.

A német STEBA grillsütői és konyhai készülékei

A német STEBA grillsütő gyártásáról és választékáról vált ismertté, immáron hazánkban is. A kontakt grill, asztali-és álló grillsütőket nagyon jól kiegészítő az előkészítési eljárás eszköze a SousVide készülék. A szuvidálás a grillezést megelőző eljárás.

A Bonair által forgalmazott német STEBA egyre szélesebb választékát nyújtja az otthoni és éttermi szuvidáló készülékeknek.

STEBA SousVide főzők

A kínálatban megtalálhatók otthoni használatra szánt SousVide készülékek és éttermi használatra alkalmas SousVide főzők is.

Mi a különbség a STEBA SousVide főzők között?

Mivel a STEBA szuvidáló készülék választéka egyre bővül, némelyik csak otthoni, alkalmi használatra alkalmas, s van olyan is, amely vendéglátóipari felhasználásra is befogható.

Átfogó és egyszerűsített jellemzéssel mutatjuk be az alábbiakban az otthoni szuvidolás és az éttermi szuvidálás eszközeit.

Szuvidálás otthon

STEBA SV 1:

alap készülék, otthoni használatra, inkább kezdő szakácsok, amatőrök számára. A hőfok léptetés lehetősége: 1°C

STEBA SV 2:

vízkeringető szivattyús SousVide, mely hobbiszakácsok és profi szakácsok számára egyaránt hasznos eszköz, ha fenséges, szuvidált fogásokat szeretne készíteni, ám inkább háztartások számára, családi mennyiségek szuvidálhatók. 0,5°C-os hőfok beállítási lehetőséggel.

Profi szuvid készülék otthonra és étterembe egyaránt

STEBA SV 200 PRO:

profi SousVide, nemcsak profiknak otthoni és éttermi használatra egyaránt. Átmenet a vendéglátóipari SousVide és a háztartási szuvidáló gép között. Akár 50 adag szuvidálására is alkalmas folyamatosan, 7,5 l/perc vízkeringetési teljesítménnyel és a professzionalitása

a 0,1°C-os hőfok beállítási lehetőségben rejlik még.

STEBA 100 Professional:

Professzionális használatra, séfeknek, konyhákba.

0,1 °C-os hőmérséklet beállítási lehetőség, akár 120 adag folymatos szuvidálására is alkalmas.

Szuvidálna? SousVide főzőt választana?

Ismerje meg a német STEBA kínálatát a Bonair magyarországi importőr választékában!

BONAIR elégedettségi garanciával, INGYENES belföldi házhoz szállítással

Nézze meg és válasszon a Bonair SousVide kínálatából!

Rendelje meg MOST az Ön által kiválasztott szuvidáló készüléket!