Melegítés, sütés, gőzsütés, kiolvasztás, párolás, aszalás…
Szeretné ezt a tudást egy készülékben?
Próbálja ki a STEBA DG40 multifunkcionális készülékét!
3 érv a Steba DG40 gőzsütője mellett
- Többfajta konyhai munkát is elvégezhet a készülékkel: multifunkcionális
- Helyet spórolhat konyhájában, egy készülék számos főzési/sütési lehetőséggel kombinálva
- Egészségesebb és ízletesebb ételkészítés, gőz használatával
Lássuk, mire képes a Steba gőzsütő?
- Melegítés mikrohullámú sütő helyett
A mikro alap konyhai készülék. Egészséges vagy nem? Erről megoszlanak a vélemények. Egy szó mint száz: gőzsütővel gond nélkül elvégezhető a „mikró munkája”. A sütés vagy melegítés közben egy kis gőz hozzáadása csodákra képes. Mikró helyett ez a funkció is használható. A „másnapos” zöldség, rizs melegítése kényesebb kérdés. Mikrosütőben történő melegítés során könnyebben sérülhet az étel struktúrája: színevesztettebb, ízetlenebb, keményebb állagúvá válhat. A gőzben párolás megőrzi az ételek ízét, színét és állagát.
- Párolja gőzben: ízletesebb és egészségesebb ételek
Az egészséges táplálkozás híve? Próbálja ki a Steba gőzsütőjét! A zöldségeket és gyümölcsöket többféle formában is elfogyaszthatjuk: sütve, párolva, főzve. A legjobb elkészítési eljárás azonban a gőzpárolás, ahol a legtöbb vitamin és ásványi anyag megmarad az élelmiszerekben. A gőzben párolt ételekben akár 50%-kal több értékes anyag marad, mint a megfőzött társaikéban. A gőzpárolás során csak gőzt használ a készülék.

A gőzpárolás egészséges, mert…
- több vitamin és ásványi anyag marad az ételben
- ételek megőrzik a színűket, ízüket és állagukat
- kb. 20-30%-kal alacsonyabb hőfok is elegendő az ételek készítéséhez
- kíméletesebb eljárás és ízletesebb eredmény érhető el.
A gőzben sütés, párolás egészséges.
Készítse el kényelmesen egészséges és ízletes ételeit a Steba gőzsütőben!
Roncsolódásmentes kiolvasztás
Fagyott a hús. Elkél egy kis segítség? Olvassza ki a gőzsütőben az ételt úgy, hogy az élelmiszer sejtszerkezete ne roncsolódjon. A Steba gőzsütőjében az olvasztás lassú és folyamatos meleg levegő biztosításával érhető el. A fagyott étel hamar konyhakész állapotba kerülhet.
Sütési lehetőségek igényre „szabva”
A gőzsütő számos sütési lehetőséget kínál használójának: a hagyományos alsó-felső sütés kombinálható légkeveréssel, gőzöléssel, de akár forró levegő hozzáadásával is. A multifunkcionális sütőbe forgónyárs (készülék tartozék) is tehető, mellyel tökéletesre grillezhet akár két kisebb csirkét is. A közel 40 literes sütőtérbe négy tálca (max. tepsi méret: 36*29 cm) is gond nélkül befér. Egyszerre több tepsiben is süthet. Közel 50 automatikus program közül választhatja ki az Ön számára legkedvezőbbet. Az innovatív LED kijelzőn folyamatosan nyomon követheti a hátralévő sütési időt és a beállításokat.
A gőzsütőt egyedileg is programozhatja. Válassz az okos készüléken az ún. DIY „Csináld magad” programot! Igényeire szabhatja a sütési beállításokat.
Egészségre hangolva: gőzsütés
A gőzzel történő sütés nem újszerű. Már régóta használják a mesterszakácsok. Jó pár éve azonban a háztartások részére is elkezdtek gyártani, forgalmazni gőzsütőket. Milyen szerencse…!
A gőzsütés egyik nagy előnye, hogy alacsonyabb sütési hőmérséklet is elegendő az ételek elkészítéséhez. Az élelmiszerekben gőzsütés közben nem bomlanak le az ásványi anyagok, vitaminok. Ízletesebbek és egészségesebbek lesznek az így elkészült fogások.
A „párás” sütőben az ételek nem száradnak ki, nedvességtartalmukat megőrzik. Puha és omlós húsok és roppanós zöldségek készíthetők benne. A gőzsütő használatával egészségesebb táplálkozást biztosíthatunk családunk számára, kevesebb zsiradék elérése mellett.
Gőzsütés előnyei
- az ételek megőrzik nedvességtartalmukat a párás sütőtérben
- sütéskor alacsonyabb sütési hőmérséklet is elegendő az ételeknek
- nem száradnak ki az élelmiszerek a sütőben
- az ételek elkészítésekor kevesebb zsiradék, só és fűszer szükséges
- gyorsan elkészülnek a mennyei fogások, nem kell sokat várni az ízélményre
- egyszerre több étel is elkészíthető a gőzsütőben és nem keverednek az ízek illatanyagai
- forró levegő és a gőz együttes hatásának köszönhetően zamatos, szaftos ételek készíthetők, ami nem csak látványban érezhető hanem ízvilágában is. Sütés közben pl. húsok, kenyér szép kérget is kapnak miközben belül porhanyósak maradnak
- több ásványi anyag és vitamin, ízanyag marad az ételekben mint a hagyományos sütés során
Hozzáadott funkciók, melyek igazán különlegessé teszik a Steba DG40 gőzsütőt:
- Aszal és szárít: gyümölcsöket, zöldségeket és húsokat
- Joghurtot készít (folyamatosan alacsony hőfokon tartja a tejet)
- Fermentál vagyis érlel (hozzáadott baktériumokkal, pl: sajt, túró

Mit tud még a gőzsütő?
- 49 automatikus program közül választhatja ki a legmegfelelőbbet
„Csináld magad” program segítségével kedve szerint beállíthatja a készüléket
- Többfajta funkció: sütés, kiolvasztás, aszalás, fermentálás, párolás, melegítés, gőzölés
- A készülékbe helyezhető forgónyárson akár két csirkét is grillezhet
- Állítható hőmérséklet szabályzás 230°C-ig
- Egyszerű kezelhetőség – érintőképernyős kezelőfelület
- Belső világítás, a kényelmet használatért
- Informatív nagy digitális kijelzőn jól látható az éppen beállított funkció
- 4 szintes 37 literes sütőtér (max: 36*29 cm tepsi fér bele)
- Egyszerre többfajta ételt is süthet a nagy sütőtérben
- Rozsdamentes sütő belső és zománcozott tálcák
- 1450 ml víztartály, a gőzpároláshoz
- Zsírfogó tálca a lecsöpögő szennyeződéseknek
- Alacsony energiafogyasztás
- Könnyű, egyszerű karbantartás
- Masszív, erős fogantyú
- További kényelmi funkciók: időzítés, gyerekzár
A készülék nem beépíthető, ám egy kis ügyességgel ez is megoldható! A sütő méreteire mindenképpen figyeljen oda!
Próbálja ki a Steba DG40 gőzsütőt, élmény a „vele töltött” idő!
A csomag tartalma:
1db Steba DG40 gőzsütő
1db külső csepptálca
1db lapos serpenyő (cseppfelfogó tálca)
1db lyukacsos serpenyő a pároláshoz
1db krómozott grillrács
1db forgónyárs
2db csirke rögzítő villa forgónyársra
1db kiemelő villa a forgónyárshoz
1db használati útmutató magyart és több más nyelven
Garancia: 2 év